8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Douã decenii de închisoare pentru criminalul „Rambo” de la Zorleni

- Advertisement -

CONDAMNARE…Trimis în judecatã pentru o crimã care a zguduit comunitatea din Zorleni, Dan Puiu Galan si-a primit pedeapsa. Magistratii Tribunalului Vaslui au decis condamnarea acestuia la 20 de ani de detentie si l-au obligat la plata a 5.000 de lei, cheltuieli judiciare. Crima a avut loc în luna februarie dupã ce, pentru victimã, expirase si cel de-al treilea ordin de protectie. Sub pretextul cã doreste sã-si vadã copiii, criminalul a intrat în casã si si-a hãcuit fost sotie sub privirile îngrozite ale celor patru copii.

Dupã sase luni de judecatã, magistratii Tribunalului Vaslui au dat verdictul în cazul criminalului Dan Puiu Galan, bãrbatul care si-a hãcuit fosta sotie chiar în fata celor patru copii. Judecãtorii au decis condamnarea acestuia la 20 de ani de închisoare, 5 ani pedeapsã complementarã si l-au obligat la plata a 5.000 de lei, cheltuieli judiciare cãtre stat. Si asta în conditiile în care rudele victimei au decis sã renunte la pretentiie civile în dosar. Crima a zguduit comunitatea din Zorleni a socat pe toatã lumea prin cruzimea ei. Aceastã tragedie ar fi putut fi evitatã, mai ales cã femeia ucisã, o mamã de 35 de ani, si-a luat toate mãsurile pentru a evita violentele conjugale la care fusese supusã. Divortase anul trecut, se mutase din satul sotului si a obtinut numai putin de trei ordine de restrictie împotriva acestuia. Cu toate acestea, crima tot s-a produs. Tocmai când ultimul ordin de restrictie a expirat, sub pretextul cã doreste sã-si vadã copiii, criminalul a intrat în casa unde femeia locuia dupã divort si a hãcuit-o sub privirile copilului lor de patru ani. Pretextul? Gelozia si profilul violent al criminalului. Faptele penale ale acestuia erau cunoscute de politisti, dar nimeni nu l-a bãgat dupã gratii, desi de la an la an, acesta comitea infractiuni din ce în ce mai grave. La început si-a incediat casa, de vreo zece ori, pânã într-un final în care a fãcut-o scrum. Si-a bãtut sotia pânã când aceasta si-a scos de trei ori ordine de restrictii.

Familie victimei urmãritã de blestem

POVESTE…Dramele prin care au trecut membrii familiei victimei te pot duce cu gândul cã întreaga familie a fost lovitã de blestem. Mama ei a fost ucisã de sot, târâtã cu tractorul pe ulitele satului, iar sora sa, la fel, a cãzut sub loviturile violente ale altui sot violent si nepedepsit. Sãtenii din localitatea natalã a Cristinei spun cã si sora acesteia ar fi fost omorâtã tot de sotul acesteia, în bãtaie. Iatã cã, acum a venit rândul Cristinei. Cãsãtoritã când împlinise abia 14 ani, aceasta a trãit o viatã destul de complicatã cu fostul ei sot. Dupã ce i-a fãcut patru copii, acesta a devenit atât de gelos, încât într-un acces de furie a dat foc casei conjugale. Femeia a trebuit sã divorteze, dar chinul ei nu s-a oprit aici. Sotul ei o teroriza în continuare fiind nevoitã sã obtinã ordine de restrictii. Politistii se pare cã nu au gãsit o solutie sã-l linisteascã pe bãrbatul violent, desi avea la activ suficiente fapte pentru a fi condamnat la închisoare. Lucru care nu s-a întâmplat si iatã cã indolenta autoritãtilor a condus la aceastã crimã oribilã petrecutã sub ochii celor patru copii minori ai femeii. Dupã comiterea grozãviei, Puiu Galan a fugit si a fost cãutat de politisti câteva ore. A fost gãsit pe raza comunei Bãcani, la un bar, jucând la pãcãnele. Politistii l-au retinut si l-au bãgat dupã gratii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.