spot_imgspot_img
spot_img
3.1 C
Vaslui
06-dec.-2023

Douã decenii de viatã pentru Asociatia „Bunã Ziua, Copii din România”!

- Advertisement -

ANIVERSARE… Asociatia „Bunã Ziua, Copii din România” (BZRO) din Bârlad a împlinit pe 22 noiembrie, 20 ani de activitate. 20 de ani în care a reusit sã facã diferenta în viata copiilor, a familiilor, dar si a echipelor de profesionisti ce i-au trecut pragul. BZRO este despre oameni, bunãstare si dezvoltare, iar aceastã viziune ghideazã pasii echipei mici de OAMENI cu suflet mare, ce lucreazã în aceastã organizatie, prin dãruire, competentã, profesionalism si entuziasm. Mihaela Zanoschi, presedintele asociatiei, spune adesea : „Noi credem cã lucrurile mici, dar fãcute cu pasiune, dãruire si dragoste fac diferente mari în vietile oamenilor”, iar aceste cuvinte descriu perfect modul în care se gândeste si se lucreazã în BZRO.” La multi ani BZRO!

Centrul de Plasament „Elena Farago” din Bârlad a fost locul de unde a început povestea organizatiei BZRO care continuã si astãzi… pentru cã în România, în Bârlad,  copiii, tinerii, familiile au nevoie  de sustinere pentru a duce o viatã demnã, în bunãstare. Dorinta cea mai mare este de a oferi oamenilor din jur ceea ce au nevoie astfel încât sã se simtã egali cu ceilalti oameni, apreciati, valorizati, iubiti si acceptati. Credem cu tãrie cã lucrurile fãcute cu pasiune de oameni simpli, dar cu inimã mare, pot avea un impact pozitiv în viata comunitãtii. Proiectele actuale ale asociatiei sunt: Servicii de recuperare pentru copii cu tulburãri din spectrul autist; Servicii de terapie logopedicã; Atelierul creativ si de dezvoltare personalã Aventura Cunoasterii fiind un start-up care îmbogãteste oferta de activitãti educative extracuriculare ale institutiilor de învãtãmânt din Bârlad; Proiecte pentru voluntari – Voluntari pentru seniori, colaborare cu  „Academia Bârlãdeanã” pentru inventarierea fondului de carte, „Scoala de voluntariat” în colaborare cu asociatia VOLUM; Servicii de consultantã – asigurarea managementului ACMA „Casa Betania” Bârlad.

Principalele servicii sociale dezvoltate sunt: serviciul de viatã independentã (4 apartamente sociale), cabinetul de logopedie din cadrul Spitalului Bârlad, sectia de Pediatrie, Centrul de Consiliere si Sprijin „Cãsuta cu Jocuri”, Serviciul ambulatoriu de suport si consiliere pentru copiii din mediul rural – Ferma Socialã Bettine Gãgesti. La aceste servicii se adaugã trei case de copii de tip vechi si douã leagãne reformate (model de lucru de tip familial): Centrele de Plasament nr. 1, nr. 2 si „Elena Farago” Bârlad, Centrul de Plasament nr. 3 Vaslui, Centrul de Plasament nr. 4 Fãlciu. Activitatea si oamenii din BZRO au fost recompensati pentru implicarea în comunitate si pentru schimbarea în bine pe care au adus-o prin urmãtoarele premii: „Tineri care pãrãsesc centrele de plasament”- Gala Premiilor FONPC, Diplomã pentru Parteneriat de valoare din partea DGASPC Vaslui, Premiul pentru Inovatie (locul V în lume) – „19 zile de Activism pentru Prevenirea Abuzului si Violentei împotriva Copiilor si Tinerilor”, Trofeul pentru „Proiecte si campanii de voluntariat”- Gala Performantei Bârlãdene, Premiul pentru Servicii Sociale – Gala Fundatiei Vodafone pentru Ferma Socialã Bettine.

Presedinta BZRO Bârlad, asistentul social al anului 2016 în România!

În cadrul celei de-a patra editii a Galei Nationale a Excelentei în Asistentã Socialã (2017) activitatea Mihaelei Zanoschi, presedinte executiv al BZRO Bârlad a fost apreciatã si rãsplãtitã prin decernarea Premiului „Asistentul Social al anului 2016″.

„De 20 de ani ne scriem singuri povestea, alegem sã nu pierdem din centrul preocupãrilor noastre copilul si familia, alegem sã pãstram un echilibru între profesionalizarea serviciilor si iubirea de aproapele. Ne luãm timp sã reflectãm, sã analizãm, sã ne schimbãm pentru a oferi cei mai bun celor de lângã noi, celor care au nevoie de noi. Suntem o organizatie care nu impresioneazã prin mãrimea bugetelor si a sediilor, ci prin crezurile noastre si încãpãtînarea cu care le trãim – credem cã putem face diferenta în viata copiilor si a familiilor acestora, credem cã lucrurile mici, dar fãcute cu pasiune, dãruire si dragoste fac diferente mari în vietile oamenilor, si schimbãrile care fac diferenta pentru copiii si familiile din programele noastre continuã chiar în acest moment”, a precizat Mihaela Zanoschi, presedinte executiv Asociatia „Bunã Ziua, Copii din România” Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.