2.6 C
Vaslui
03-dec.-2022

Douã dintre victimele carnagiului de la Bãdeana se zbat între viatã si moarte!

- Advertisement -

CUMPLIT…Sunt momente dramatice pentru douã dintre victimele teribilului accident produs la Bãdeana. Acestea sunt în continuare în stare criticã, medicii fac eforturi pentru a le salva viata, din pãcate însã, prognosticul este unul extrem de rezervat. La Spitalul Sf. Spiridon a ajuns o tânãrã de 35 de ani, pasagerã în masina care se întorcea din Grecia. De asemenea, o minorã de 15 ani, singura supravietuitoare din masina care a provocat tragedia a fost transferatã la Spitalul de Neurochirurgie. Rudele celor douã victime se roagã pentru o minune.

Medicii bârlãdeni au transferat la Iasi trei din cele opt victime ajunse la spital, în urma carnagiului de la Bãdeana. Doua dintre ele sunt în stare criticã, în comã, cu sanse minime de supravietuire.

O tânãrã de 35 ani, partenera soferului care si-a pierdut viata în urma impactului, a ajuns la Spitalul de Urgente Sf. Spiridon. “Pacienta dusã cu elicopterul este la Terapie Intesivã la Spitalul Sf. Spiridon, starea sa fiind în continuare una foarte gravã. Tânãra a suferit un soc post-traumatic si are leziuni multiple cranio-cerebrale si toraco-abdominale. Pacienta a suferit complicatii, este instabilã hemodinamic. Prognosticul este rezervat si starea sa este una foarte, foarte gravã.” a declarat medicul Diana Cimpoiesu, sefa SMURD Iasi. Singura supravietuitoare din masina care a provocat tragedia este o minorã de 15 ani, sorã cu una dintre tinerele care si-a pierdut viata în urma teribilului accident. Aceasta se aflã la Spitalul de Neurochirurgie, dar în ciuda eforturilor medicilor, starea sa este criticã. “Pacienta s-a internat în stare foarte gravã, cu leziuni importante la nivel cranio-cerebral, dar si cu leziuni la nivel toraco-abdominal. Este internatã la Terapie Intensivã si se fac investigatii medicale pentru a se stabili care sunt leziunile ce-i pun viata în pericol. În continuare, prognosticul este foarte rezervat”, a declarat medicul Florin Grãmadã, de la Spitalul de Neurochirurgie Iasi. La Spitalul de Copii Sf Maria din Iasi a ajuns si o minorã de 13 ani, starea sa este bunã si se aflã în afara oricãrui pericol.

“Fetita de 13 ani este internatã la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi. Ea a fost adusã în urgente cu mãrci traumatice multiple, cu fracturi si contuzii. I s-au fãcut investigatii medicale si a fost internatã la chirurgie-ortopedie. În prezent, starea sa este bunã si sperãm ca evolutia sã fie favorabilã, cu recuperare clinicã completã,” a declarat Solange Rosu, medic sef la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi.

Cumplitul accident s-a produs dupã ce un sofer a intrat într-o depãsire neregulamentarã si s-a izbit violent de o masinã care venea din contrasens, acrosând totodatã si masina pe care o depãsise. Cinci oameni au murit si alti sapte au fost rãniti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.