15 C
Vaslui
06-oct.-2022

Douã fetite maltratate de tatãl lor, dupã învãtãturile unui preot

- Advertisement -

Fanatismul religios face victime

NEBUNIE Dupã ce s-a lãsat convins de vestitul preot cântãret, Cristian Pomohaci, initiatorul unui curent religios desprins din ortodoxie si respins public de BOR, cã «Bãtaia este ruptã din Rai », un bârlãdean de 40 de ani a început sã îsi batã cele douã fetite, ca sã fie în perfect acord cu îndemnul biblic. Fetele, una de 13 ani si una de 7 ani, au sunat însã de acum trei sãptãmâni la Telefonul Copilului si au cerut ajutorul asistentilor sociali, care, de altfel, le-au si inclus într-un program de consiliere atât pe fete cât si pe tatãl agresor. Cazul este unul fãrã precedent la Bârlad si i-a uimit chiar si pe reprezentantii locali ai DGASPC Vaslui, cu atât mai mult cu cât tatãl este o persoanã instruitã, angajat în sistemul bancar. Mariana Mirea, reprezentanta preotului Cristian Pomohaci, de la Biserica Mosuni din judetul Mures, spune cã nimic din acuzele aduse pãrintelui Pomohaci nu este real si cã în niciun caz pãrintele nu îndeamnã pe enoriasi sã îsi batã copii.

Douã fetite, una de 13 ani si una de 7 ani, au ajuns luna trecutã la CPRU-CANE Bârlad, dupã ce au apelat specialistii la Telefonul Copilului, acuzând cã tatãl lor le bate serios. Ancheta începutã de reprezentantii DGASPC Vaslui a scos la ivealã cã tatãl acestora, inspector la o bancã, le bãtea pe fetite, dupã ce a început sã frecventeze o bisericã din satul Mosuni, din judetul Mures, unde familia bârlãdeanului spune cã preotul Cristian Pomohaci îi învatã pe enoriasi cã “bãtaia e ruptã din rai”, iar acestia înteleg cã trebuie sã-si batã copiii ca sã îi educe! Bârlãdeanul nostru l-ar fi ascultat pe mentorul lui spiritual si astfel a ajuns sã se despartã de sotie si sã-si maltrateze fetele. “Sesizarea a fost fãcutã din partea fetitei de 13 ani, acum câteva sãptãmâni, la Telefonul Copilului. Fetita spunea cã tatãl lor le bate, ca si pe mama lor. Nu existau semne fizice ale agresiunii în acel moment, dar din relatãrile minorei si ale sorei sale, reiese cã erau bãtute cu certitudine de tatã. Atât cele douã fete cât si tatãl agresor au fost inclusi într-un program de consiliere psihologicã ce se desfãsoarã la CPRU-CANE Bârlad”, a precizat Irina Câmpeanu, purtãtorul de cuvânt al DGASPC Vaslui. Specialistii în recuperarea copiilor agresati fizic si psihic de la CPRU-CANE sustin cã micutele si mama lor s-au separat de tatãl agresor. Acesta a început sã fie extrem de agresiv cu familia sa dupã ce, conform celor spuse de mamã si fiice, ar fi început sã frecventeze Biserica Mosuni, unde paroh este preotul cântãret Cristian Pomohaci.

Un preot iesit din canoanele bisericesti ortodoxe

Bârlãdeanul care îsi bate familia la îndemnul duhovnicului sãu Cristian Pomohaci nu este singurul care si-a schimbat substantial ideile despre educatie si familie, dupã incursiunile la Biserica Mosuni, de lângã Târgu Mures.În fiecare sãptãmânã, un simplu preot de tarã, Cristian Pomohaci, reuseste sã adune în jurul sãu mii de oameni. Bolnavii incurabili îl cautã, iar cei care îi sunt aproape, ucenicii, îl divinizeazã. “M-am încadrat în acel grup pânã mi-am dat seama cã este o sectã foarte periculoasã pentru cultul nostru ortodox, femei care se vaitã, exorcism … Sunt în secolul XXI sau în Evul Mediu, naiba stie”, spune o femeie care nu vrea sã i se stie identitatea. Pãrintele Cristian Pomohaci are un profil aparte. Este separat de preoteasã, desi în mod normal legile Sfântului Sinod îl obligã sã fie cãsãtorit. De asemenea, pe lângã preotie, Cristian Pomohaci mai cântã si muzicã popularã. Are peste o mie de prieteni pe Facebook, 30 de ucenici ultra-dedicati în viata realã care locuiesc în clãdiri ridicate lângã bisericã, are patru copii înfiati, cu vârste cuprinse între 13 si 26 de ani, conduce o gospodãrie impresionantã, cu oi, vaci si porci în care lucreazã ucenicii sãi. Cazul preotului Pomohaci a fãcut în luna martie obiectul unui reportaj al unei televiziuni la nivel national. Mariana Mirea, reprezentanta preotului Cristian Pomohaci, un fel de impresar al pãrintelui, dezminte categoric afirmatiile fãcute de fetele si nevasta bârlãdeanului care a luat-o razna de la atâta «iubire» pentru Dumnezeu si le bate sistematic. “Nu poate fi nicio legãturã cu pãrintele Pomohaci. La Bisericã la Mosuni, sunt mii de oameni care vin si pãrintele nu are cum sã-i cunoascã pe toti, pe fiecare în parte si nu poate sã dea socotealã pentru actiunile fiecãrui enorias. Îi pare foarte rãu pãrintelui cã apar lucruri de acest gen în casele lor. (…) Dacã oamenii sunt cu mintiuca lor, care este, nu stiu în ce mãsurã ar fi putut sã influenteze pãrintele relatia dintre un tatã si fiice. Eu sunt lângã pãrintele de 11 ani si el este un mare iubitor de animale! Un om care iubeste animalele nu propovãduieste violenta. Dar sunt poate si oameni bolnavi, cum sã vã zic eu, cã ãstia sigur nu sunt sãnãtosi. Or, la copilele astea care au o vârstã si nu mai pot fi stãpânite, stiti cum este… No, cea de 13 ani, dacã taicã-su încearcã sã o echilibreze cumva, sã vorbeascã cu ea si nu-l ascultã de bunã voie… poate este cazul sã se vorbeascã si cu mama fetelor, nu cumva este vorba de o neîntelegere între soti si sotie si speculeazã prin copii…”, a declarat Mariana Mirea, telefonic.

Fanatismul religios a mai fãcut victime în judet

Cazul cel mai cunoscut este cel de la Mânãstirea Tanacu, din judetul Vaslui, al mãicutei Irina Cornici, care a murit dupã ce a fost supusã unui ritual extrem de exorcizare, în anul 2005, în luna iunie. Atunci, cãlugãrul Daniel Corogeanu si cinci mãicute au omorât pe fata de 21 de ani, pentru cã “avea” pe diavolul în ea, supunând-o unui ritual pãgân de exorcizare, care i-a adus moartea. Cãlugãrul si cele cinci mãicute au fost condamnate la închisoare, Daniel Corogeanu fiind încã în închisoare, iar mãicutele eliberate cum câteva luni. Un alt caz este cel al unui alt vasluian, Teofil Mandache, din Lunca Banului, din cultul Adventist, care trãieste la Techirghiol de câtiva ani buni. A pierdut în acesti ani o nevastã, doi copii si o norã, toti morti de foame. O fiicã si un bãiat sunt la puscãrie, acuzati cã si-au ucis prin înfometare sora mai micã. Un grup religios fanatic din Techirghiol, Constanta, soca, la începutul anilor 2000, dupã ce moartea unei tinere de 27 de ani a adus în atentie practicile unei secte desprinse din Biserica Adventistã. Tânãra, care cântãrea doar 20 de kilograme, fusese înfometatã de familie pentru cã îndrãznise sã spunã cã vrea sã se cãsãtoreascã si sã plece de acasã. Cornelia Mandache, fiica lui Teofil Mandache, este trecutã acum pe lista lungã a deceselor în familie, provocate de malnutritie, un post negru îndelungat care, sperau ei, le va purifica sufletul si le va aduce mântuirea Domnului. La aproape 10 ani de atunci, Teofil Mandache, un bãtrânel de 79 de ani, îsi numãrã mortii din familie pe degete. Casa devenise, spune el, o puscãrie în care dulapurile cu mâncare, dar si frigiderul sau cãmãrile erau legate cu lanturi, pentru cã nimeni nu trebuia sã se hrãneascã. Cumnata lui, Gabriela Liga, sora primei sale sotii, se mutase cu ei de ceva vreme si începuse niste practici religioase extremiste: nimeni nu muncea, se rugau toatã ziua, iar cei care greseau erau închisi în casã si lãsati fãrã hranã. Din secta fanaticã de la Techirghiol, a reusit sã-si salveze doar doi fii si sapte nepoti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.