spot_imgspot_img
2.2 C
Vaslui
21-feb.-2024

Două mari spitale din Iași, atacate cibernetic

- Advertisement -

Cel puțin două spitale din Iași sunt afectate în momentul de față de atacul cibernetic masiv realizat la nivel național asupra serverelor de date prin care unitățile medicale comunică cu Casa de Asigurări, cu Ministerul Sănătății și cu alte platforme de raportare: este vorba despre Institutul de Psihiatrie Socola și Institutul Regional de Oncologie.

Sursele „Ziarului de Iași” spun că mai multe spitale din Iași au oprit, provizoriu, accesul la aceste servere pentru a analiza ulterior dacă există sau nu sisteme afectate.

Conform informațiilor noastre, atacul a avut loc la sediul central al firmei care gestionează serviciul Hipocrate, unde fiecare spital care se află în contract cu aceștia au câte un server dedicat. De principiu, atât la IRO, cât și la Socola, activitatea medicală se desfășoară în continuare, urmând a se determina ulterior cum vor fi raportate serviciile spre CJAS pentru decontare.

Miza este însă baza de date și integritatea acesteia: atacul fiind de timp randsomware, dacă nu există un backup, e posibil să se piardă elemente esențiale din bazele de date ale unităților medicale…https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/doua-mari-spitale-din-iasi-atacate-cibernetic–374760.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.