spot_imgspot_img
15.9 C
Vaslui
09-mai-2024

Două posturi călduțe, la buget, pentru vasluienii fără studii superioare

- Advertisement -

JOB… Veste bună pentru vasluienii fără studii superioare, care au nevoie de un loc de muncă stabil, la buget. Au fost scoase la concurs două posturi de paznic, unul la Liceul “Ștefan Procopiu” Vaslui, celălalt la Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga” Negrești. Candidații vor susține două probe: o probă scrisă, menită să le testeze cunoștințele în ceea ce privește paza obiectivele și a bunurilor, și un interviu în cadrul căruia își vor putea prezenta motivele pentru care vor să ocupe postul. Cei care vor să se înscrie, trebuie să se grăbească să-și depună dosarele, căci termenul limită este 18 ianuarie, ora 12:00 – pentru postul de paznic de la Liceul “Ștefan Procopiu”, respectiv 30 ianuarie – pentru postul de paznic de la Liceul “Nicolae Iorga” Negrești.

Vasluienii care vor să se înscrie la concurs trebuie să îndeplinească câteva condiții: să cunoască limba română, scris și vorbit, să aibă capacitate de muncă, să aibă o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale eliberate de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate și să nu fi fost condamnați definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra securității naționale, contra autorității, contra umanității, infracțiuni de corupție sau de serviciu, infracțiuni de fals ori contra înfăptuirii justiției. Pentru postul de paznic la Liceul “Nicolae Iorga” se pot înscrie persoane care au minimum zece clase, o vechime în muncă de cel puțin un an și un atestat de pază. Pentru postul de la Liceul “Ștefan Procopiu”, în schimb, se cere o vechime în muncă de minimum trei ani, atestatul de pază nefiind solicitat. Pentru ambele posturi se cere anexarea la dosar a unui certificat de integritate comportamentală din care să reiasă că nu s-au comis infracțiuni prevăzute la art. 1 alin. (2) din Legea nr. 118/209 privind Registrul național automatizat cu privire la personale care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

Candidații trebuie să obțină minimum 50 de puncte

Candidații înscriși la concurs vor trebui să învețe mai multe legi, printre care Legea nr. 333 din 8 iulie 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, Legea nr. 319 din 14 iulie 2006 cu modificările și completările ulterioare, referitoare la apărarea incendiilor și Legea nr. 477/2004 privind Codul de conduită a personalului contractual din autoritățile și instituțiile publice. Pentru postul de la Liceul “Ștefan Procopiu”, proba scrisă este programată pe 22 ianuarie, iar interviul, pe 23 ianuarie. La Negrești, proba scrisă este programată pe 2 februarie, iar interviul, pe 5 februarie. “Sunt declarați admiși la proba scrisă și la interviu candidații care au obținut minim 50 de puncte din maximul de 100 puncte. Se prezintă la interviu doar candidații care au obținut minimum 50 de puncte la proba scrisă. Punctajul final se calculează ca medie artimetică a punctajelor obținute la proba scrisă și interviu”, se arată în anunțul scoaterii la concurs a celor două posturi de paznic.

Ce trebuie să facă paznicul

Potrivit fișei postului, paznicul va răspunde de toate sectoarele, asigurând paza și securitatea lor și a unității de învățământ; controlează formele legale de intrare-ieșire a bunurilor din incinta unității de învățământ; la intrarea în schimb controlează clădirile, magaziile și celelalte spații din dotarea școlii; răspunde de integritatea dotărilor și perfecta funcționarea pichetelor de incendii potrivit normele de prevenire și stingere a incendiilor. De asemenea, în afara orelor de program stabilite prin program, interzice accesul oricărei persoane străine în școală și internat, cu excepția persoanelor autorizate și a părinților elevilor.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. Păi dacă jegodiile astea comuniste au distrus tot e si normal…se închină lumea cand are 100 de lei în buzunar…e greu traiul..adica altii l-au făcut să fie greu…in mod normal n-ar trebui să fie…comunistii au băgat bete in roate de 34 de ani…si tot continua…sa bage…pana ovsa-i bage popa în groapa

  2. Spuneți și câți bani trebuie sa doneze cel care va intra?!! La LMK, paznicul care a fost taximetrist, a dat 2000 de euro, iar concursul sa ținut de forma🤫 totul e aranjat, nu mai spuneți de examen

  3. Nicio grija.
    Deja se cunosc viitorii admisi. Dar trebuie pastrata aparenta de corectitudine.
    La Negresti, in mod sigur, directorul Matei chiar este un om corect si nu intra in astfel de situatii, dar au grija altii.
    Angajarile se fac in functie de alte nevoi. Poate vine si presa pe la concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.