Două proiecte ale Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi vor fi finanţate de Agenţia Universitară a Francofoniei

Cercetătorii Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi sunt autorii a două din cele trei proiecte din România selectate pentru finanţare în cadrul competiţiei internaţionale „Appel a projets international AUF COVID-19”, anunţă Biroul de presă al universităţii gălăţene.

Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF) este o instituţie care susţine cooperarea şi solidaritatea între instituţiile universitare francofone şi favorizează dezvoltarea învăţământului superior şi a cercetării. În prezent, sunt asociate AUF 990 de unităţi de învăţământ superior şi de cercetare din 118 ţări din toată lumea.

Competiţia „Appel a projets international AUF COVID-19”, destinată cercetătorilor din toate universităţile afiliate AUF la nivel mondial, a vizat finanţarea proiectelor de cercetare destinate unor acţiuni de reducere a impactului Pandemiei COVID-19.

La competiţie au participat peste 2.000 de propuneri de proiecte, înaintate de universităţile afiliate AUF.

Dintre solicitările depuse au fost selectate spre finanţare doar 91, dintre care trei proiecte depuse de universităţile din România.

De la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi provin două din cele trei proiecte româneşti selectate: ….https://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/doua-proiecte-ale-universitatii-dunarea-de-jos-galati-vor-fi-finantate-de-agentia-universitara-a-francofoniei.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ