spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

Dragnea, cu elicopterul la sedinta PSD! (foto, video)

- Advertisement -

Seful pesedistilor a cãzut din cer

SMECHER… Vicepremierul Liviu Dragnea, a ajuns ieri la Vaslui cu un elicopter, fiind asteptat de zeci de jandarmi, pompieri si politisti. Asta, în conditiile în care Dragnea a venit la sedinta Consiliului Judetean PSD, o actiune politicã. Faptul cã a ajuns în Vaslui cu un elicopter la o sedintã de partid nu i s-a pãrut ciudat. „Dumneavoastrã stiti programul meu? Am închiriat un elicopter privat, plãtit cu bani de la partid. De ce este sfidãtor?”, a rãspuns Dragnea, la întrebãrile ziaristilor. Vicepremierul, care este si secretarul general al PSD, a spus la Vaslui cã judetul nostru nu este nici pe departe unul sãrac adoptând astfel o atitudine caracteristicã social democratilor, care tot timpul au negat realitatea cruntã din jurul lor. În ciuda faptului cã oamenii mor de foame, investitiile lipsesc, locurile de muncã de asemenea, pesedistii vãd totul în roz. Dacã vicepremierul Dragnea ar fi ajuns la Vaslui cu masina si nu cu elicopterul ar fi vãzut cã drumurile nationale sunt pline de gropi si cã zona nu este deloc bogatã, asa cum pretinde domnia sa. Ciudat este cã niciunul dintre colegii sãi pesedisti de la nivel local nu l-a contrazis. Dragnea i-a dat binecuvântarea lui Buzatu pentru un nou mandat în fruntea PSD Vaslui, desi presedintele organizatiei social-democrate a fãcut un anunt soc: „Nu mai candidez pentru un nou mandat în fruntea PSD Vaslui!”. Buzatu a fost reales presedinte al Organizatiei Judetene a PSD Vaslui prin vot deschis, la propunerea lui Dragnea. Rezultatul: cei 782 de delegati din judet au votat în unanimitate pentru Dumitru Buzatu, care a fost, de altfel, singurul candidat la functia de presedinte al partidului. Noul si vechiul presedinte al PSD Vaslui este pe aceastã functie de 13 ani.

Liviu Dragnea a aterizat cu un elicopter pe o pistã amenajatã într-o zonã de la marginea orasului, în jurul orei 11.00, fiind asteptat de jandarmi, politisti si reprezentanti ai Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgentã (IJSU) Vaslui, cu toate cã se deplasa la o întâlnire politicã. „Este o misiune de asigurare care se efectueazã în astfel de cazuri”, a declarat purtãtorul de cuvânt al IJSU Vaslui, Alina Poianã. Imediat dupã ce a aterizat, Liviu Dragnea a fost asteptat de primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavãl si de reprezentanti ai Consiliului Judetean Vaslui, care l-au condus la sediul partidului, pentru o sedintã de tainã. Acolo, probabil, s-a discutat despre scenariul sedintei de partid si s-a luat o decizie ciudatã: nu se vor alege în sedintã publicã vicepresedintii si secretarul general al partidului, desi pe holuri se vorbea de tentativa lui Buzatu de a-l schimba pe secretarul Ciprian Trifan cu consilierul sãu de la Consiliul Judetean, Valeriu Caragatã. Alaiul de pesedisti a ajuns cu întârziere de aproape 30 de minute la Casa de Culturã a Sindicatelor, locul unde s-a defãsurat Conferinta PSD.

Liviu Dragnea a fost flancat de familia presedintelui PSD Vaslui

Conferinta Judeteanã a PSD Vaslui a reusit sã adune în neîncãpãtoarea salã de spectacole a Casei de Culturã „Constantin Tãnase” aproape 800 de delegati PSD, desi sala are doar 600 de locuri. Sute de delegati au stat în picioare sau pe holul Casei de Culturã, acuzând proasta organizare a sedintei. Cum era de asteptat, Buzatu a adus la Vaslui si liderii PSD din judetele învecinate, fiind prezenti Andrei Dragos Benea, liderul PSD Bacãu si presedintele CJ Bacãu, Viorel Axinte, deputat PSD Neamt, deputatul Andrei Dolineaschi, presedintele PSD Botosani. Pe lângã rolul de a îndeplini formalitãtile de reconfimarea în functie a presedintelui Dumitru Buzatu, lucrãrile Conferintei au vizat alegerea membrilor Consiliului judetean al partidului, adicã 140 de delegati din toate colturile judetului, primari, consilieri locali si judeteni, persoane din anturajul lui Buzatu. Ceea ce a socat la conferintã a fost dispunerea invitatilor pe scena Casei de Culturã. Dumitru Buzatu si sotia sa, Gabriela Cretu, l-au flancat pe Liviu Dragnea, semn cã familia presedintelui Consiliului Judetean face cãrtile la Bucuresti. Un semn pentru pesedistii vasluieni cã nu se pot pune cu familia Buzatu, altfel riscã sã fie exclusi din partid. Vasile Mihalachi, numãrul doi din partid, a fost asezat undeva la capãtul primului rând, semn cã nu mai este în gratiile noii conduceri PSD. „În salã sunt deopotrivã oameni cu care lucrez de 15-20 de ani, dar si oameni cu care lucrez de cinci ani, de doi ani sau chiar mai putin. Mie nu-mi place sã laud pe nimeni, dar apreciez eforturile depuse atât la nivel local, cât si national, eforturi care ne-au adus în cadrul USL, în pozitia de a guverna dupã o absentã de 8 ani, dupã niste suferinte psihice destul de mari, dupã o perioadã în care am fost foarte chinuiti din cauza mãsurilor luate de fosta guvernare, dar si din cauza lipsei de comunicare, mã refer aici la o comunicare sãnãtoasã între putere si opozitie. La noi, aici, a fost o bãtãlie surdã. Mã bucur cã am iesit învingãtori ai alegerilor din toamnã, cã am reusit sã câstigãm toate cele 10 locuri de parlamentari. Mai sunt vreo doi-trei pseudo-parlamentari, care în realitate eu îi consider erori ale reglementãrilor electorale. Doar prin votul majoritãtii plus unu, un ales se poate considera deputat, ceilati sunt doar parlamentari ai unui sistem electoral cu deficiente. Parlamentari sunt doar cei zece ai USL-ului, alesi cu majoritate de voturi, sapte PSD si trei PNL, un raport just, consider eu, chiar dacã nu stiu dacã si ceilalti cred la fel”, a spus Dumitru Buzatu, care devine pe zi ce trece un adversar convins al democratiei, cu gândul la marxismul pe care-l preda cu talent la liceu.

Protocolul existã, dar nici mãcar la Vaslui dragoste cu de-a sila nu se poate…

„Nu am uitat nici de misiunea noastrã principalã, aceea de a întãri PSD-ul. Este o sarcinã care e departe de a se fi încheiat, acum avem nevoie de restructurare, de întãrirea organizatiilor noastre. Cu inamicii era mai usor, cu prietenii este mult mai greu! Trebuie sã luãm foarte în serios problema, sã facem toate eforturile pentru consolidarea identitãtii noastre. Si pentru cã nu sunt de acord cu zicala „despre morti, numai de bine” nu o sã spun, în ciuda faptului cã s-a dus, cã mandatul care l-am încheiat a fost unul bun. Trebuie sã depunem toate eforturile sã ne atingem obiectivele. Ne-am propus majoritatea în Consiliul Judetean si n-am reusit, mandatul trecut am avut 16 consilieri, acum USL-ul are 20, dintre care noi 14. Ne-am propus sã câstigãm jumãtate plus unul din primãrii, în 2012 din 86 am reusit sã luãm doar 44. Obiectivul nostru principal este consolidarea dincolo de localitãtile în care avem primari cu multe mandate câstigate, trebuie sã insistãm acolo unde primarii sunt PNL, PC si PDL, trebuie sã avem o atitudine expansivã! Poate nu o sã ajungem sã avem toate administratiile locale, dar trebuie sã facem toate eforurile. Trebuie sã tintim puterea, este esential sã fii puternic în plan local, nu mai vrem sã trãim vremurile de acum 4 ani când ne amintim cu totii când fugeam dupã oameni sã-i tinem, sã nu se lase vrãjiti de glasul sirenei de la PDL. Pe cei mai multi i-am retinut, altii fac acum parte din cealaltã tabãrã. Eu unul sunt cel mai obiectiv, critica e cel mai bun lucru pentru programul nostru viitor, cred cã se poate si mai rãu, dar am vãzut cã se poate si mult mai bine. Suntem o armatã disciplinatã, cu obiective fixate bine care luptã pentru îndeplinirea lor”, a adãugat Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui. Din pãcate, nu a fost auzit de colegii din aliantã, de la PNL, care au plecat imediat ce au început lucrãrile sedintei PSD. Mai multi membri importanti din partid i-au reprosat lui Buzatu dezinteresul pe care-l manifestã când vine vorba de promovarea unor persoane competente din judet în structurile administratiei centrale.

Cristea: „Ce vasluieni avem în structurile centrale? Niciunul!”

Este de notorietate modul în care Buzatu se ocupã mai mult de interesele personale, de multe ori chiar familiale, în detrimentul sutelor de mii de locuitori ai judetului. „Mie mi se pare cã judetul Vaslui si organizatia PSD nu a promovat oameni în administratia centralã, care sã ne ajute”, a remarcat primarul Vasluiului, Vasile Pavãl. „Domnul vicepremier sã sustinã organizatia asta PSD de la Vaslui, dar trebuie promovati si oameni de la noi din judet la Bucuresti. Suntem într-o aliantã, dar sã fim atenti si sã pãstrãm uscat praful de puscã”, a spus si Vasile Mariciuc, de la Negresti. Cel mai dur s-a dovedit a fi fostul primar de la Vaslui, deputatul Victor Cristea. „Presedinte avem, organizatie puternicã avem, dar cine ne cunoaste la Bucuresti, cine ne reprezintã? În afarã de presedintele Buzatu, care este în Consiliul National, nu mai este nimeni care sã ne reprezinte la nivel central. Unde sunt vasluieni în administratia centralã? Nu avem. Moldova nu este sãracã, a fost sãrãcitã, noi nu cersim milã”, a spus Cristea, în timp ce colegii de partid se foiau în scaune. Primarul Bârladului, Constantin Constantinescu, a ajuns cu o orã si jumãtate întârziere la sedintã. Initial, s-a sprijinit de un zid al sãlii în care se desfãsura sedinta, însã a fost invitat la un moment dat sã urce pe scenã. Când i s-a dat cuvântul, a remarcat ironic vizita lui Dragnea în judet: „Multumim domnule vicepremier pentru cã ati venit în municipiul Bârlad”. „Cred cã, din cauza emotiilor, domnul primar Constantinescu a gresit municipiile”, a completat Buzatu.

Adrian Tighici cere ajutor de la centru

„Judetul Vaslui, situat în centrul regiunii de Nord Est, a primit eticheta de pol al sãrãciei. Nu ne onoreazã acest lucru. Autoritãtile locale au fãcut eforturi si au accesat proiecte europene, dar oamenii au nevoie disperatã de locuri de muncã, iar oportunitãtile zonei pot atrage investitori, însã este nevoie si de ajutor. Avem obligatia sã nu repetãm greselile celor care au fost la guvernare”, a spus presedintele organizatiei municipale Vaslui a PSD, Adrian Tighici. Vicepremierul Dragnea nu a rãmas dator si a fãcut o promisiune. Ca toti politicienii care s-au perindat prin acest judet, Dragnea a fãcut o declaratie pompoasã: „Am sã vã ajut, vã puteti sprijini pe mine. Eu vreau sã vã ajut pe cât pot. Si pot”. Afirmatii gãunoase ale unor politicieni cãzuti din cer, la propriu, care vin la Vaslui, promit marea cu sarea si pe urmã fug la Bucuresti, uitând unde e pe hartã Vasluiul…

Ciurariu i-a dat cu tifla lui Dragnea: „Credeam cã noi suntem campionii la întârzieri”

„Vin cu salutul Partidului National Liberal, vreau sã urez succes conferintei si sã vã asigur cã respectãm principiile Uniunii Social Liberale în judetul Vaslui. Vreau sã vã reamintesc cã am stiut sã depãsim momente si disensiuni mult mai grele. Înainte de toate, USL-ul este o creatie a oamenilor, o cerintã a lor. Am stiut sã le câstigãm încrederea, acum trebuie sã venim cu solutii, oamenii au avut încredere în noi si încã au, dar avem foarte multe lucruri de fãcut pentru ei. USL-ul este fãrã doar si poate o constructie politicã care a avut un succes nemaipomenit, nici cei mai optimisti dintre noi nu s-au gândit la început cã uniunea ar putea avea un asemenea succes. Eu unul am puterea sã recunosc cã la alegeri oamenii au votat politic aceastã structurã si cã mai putin a contat cât de destept sau de devreme acasã era omul de sub sigla USL. Este adevãrat, oamenii trebuie sã înteleagã cã USL-ul nu poate face minuni, totusi acum USL-ul se aflã în pozitia de a gãsi si oferi solutii viabile pentru problemele lor, atât la nivel national cât pe plan local. Oamenii sunt în asteptarea acestor solutii si dacã se poate, solutii ceva mai fericite decât cele gãsite în ultima perioadã pentru justitie. Stiam cã liberalii sunt maestri la întârziat, dar vãd cã dvs. ne întreceti, asa cã îmi reconsider pozitia”, a spus, ironic, deputatul Florin Ciurariu, presedintele filialei judetene a PNL Vaslui, dupã ce Dragnea a întârziat aproape 30 de minute fatã de ora stabilitã.

Un copil de la Vaslui, asteptat în PSD!

„Întotdeauna când este vorba de Vaslui în minte îmi revin trei gânduri. În primul rând mã gândesc cã organizatia PSD Vaslui este de 20 de ani una dintre cele mai puternice organizatii ale Partidului Social Democrat. Poate cel mai important, când mã gândesc la Vaslui, mi-aduc aminte de o lectie pe care acest judet a dat-o în decembrie 2010, întregii tãri, un exemplu de fortã si determinare pe care l-a dat atunci un copil din judetul Vaslui, mai exact din comuna Delesti. Este vorba de un bãiat, Paul Ciobanu, atunci avea 14 ani si iarna la -20 grade Celsius mergea pe jos, opt kilometri, pentru a ajunge la scoalã, în ciuda faptului cã-i degerau mâinile si picioare. Acel copil ne-a dat tuturor un exemplu si ar putea sã fie primit în PSD!”, a declarat Dragos Andrei Benea, presedintele CJ Bacãu si liderul organizatiei judetene a PSD.

Dragnea si PSD fac rocada si ne fac sclavii regionalizãrii fortate, la Iasi!

Vicepremierul Dragnea a vorbit în fata pesedistilor despre importanta regionalizãrii în perspectiva reducerii decalajelor economice dar si pentru atragerea de fonduri europene. „De ce trebuie sã rãmânem cu acelasi sistem, în care fiecare primar vine si se plânge cã nu poate realiza anumite proiecte? Nu toti oamenii deștepți sunt în guvern, nu toate rezervele sunt la guvern. Judetele sunt prea mici pentru a rezolva anumite probleme, iar guvernul nu va sti niciodatã care sunt toate problemele locale. Nu am inventat noi apa caldã, este un sistem care functioneazã în multe state”, a declarat Liviu Dragnea, care sustine cã în privinta regionalizãrii România trebuie sã se apropie cel mai mult de modelul polonez. Vicepremierul a precizat cã regionalizarea trebuie fãcutã neapãrat în cursul acestui an, pentru a avea un grad ridicat de absorbtie a fodurilor europene. „Am avut pânã acum o dezvoltare profund dezechilibratã, cu zone sãrace care se depopuleazã si zone foarte dezvoltate. În timp distanta dintre ele va ajunge din ce în ce mai mare. Tot ce s-a fãcut de la centru s-a fãcut într-un stil haotic. S-au fãcut programe nationale, axe de dezvoltare, care au fost sau nu duse la finalizare. În momentul în care se face regiunea nu se concentreazã la centrul regiunii toatã puterea, pentru cã nu schimbãm un ghem de putere mare de la Bucuresti cu opt gheme mai mici de la nivelul regiunilor. Dimpotrivã, într-un loc va fi centrul administrativ al regiunii, în alt loc va fi sediul Directiei Regionale Financiare, în alt judet va fi sediul economic, iar deciziile se vor lua de cãtre toti consilierii regionali, care vor fi alesi din toate judetele. Fiecare judet va avea un numãr de consilieri alocat, pentru a nu exista riscul ca într-o regiune majoritatea consilierilor sã fie dintr-o singurã zonã, lucru care ar mentine decalajele privind dezvoltarea”, a mai spus Dragnea. Un primar din judet i-a cerut lui Dragnea sã facã referendum, prin care populatia sã spunã dacã este de acord cu regionalizarea. Pe când era în opozitie, PSD fãcea mare scandal când se auzise de regionalizare si cerea referendumuri de anvergurã. Acum, toti tac mâlc. „Este o idee proastã despre cum sã blochezi un astfel de proiect”, tunã Dragnea, semn cã primarii USL nu vor avea voie sã facã agitatie si sã scoatã lumea în stradã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.