3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

Dramele virusului ucigaș: familii decimate, părinți și copii înmormântați în aceeași zi! (DOCUMENT)

TRIST… În județul Vaslui, cel puțin zece persoane își pierd viața zilnic, părinți, copii, bunici. Județul are o rată de peste 6 la mia de locuitori.

STRIGĂT DE AJUTOR… Prins în ghearele Covidului, Vasluiul a ajuns în scenariul negru! Cu peste 120 de morți în acest al patrulea val al pandemiei, dar și cu zecile de noi cazuri de pacienți, care sunt aduși zi de zi la Primire Urgențe, județul trăiește o dramă pe care cel mai dur o resimt familiile în care cineva drag se stinge de Covid și dispare pentru totdeauna din viața lor într-un sicriu cu capacul închis. Fiecare familie în care lovește Covid-ul are o poveste care doare! De pildă, numai în ultima săptămână, la Spitalul din Vaslui două din prea multele cazuri au arătat dimensiunea reală a dezastrului făcut de boala aceasta perfidă. Într-o familie din suburbia Moara Grecilor, într-una din zile a murit mama, apoi, la numai o zi distanță, într-un salon vecin, s-a stins și fiul în vârstă de 41 de ani. Un alt fiu care locuiește în Anglia a vrut să vină într-un suflet să își îngroape mama și fratele, dar a înțeles că, dacă ajunge în România, va sta 14 zile în carantină, nicidecum nu ar putea să se ocupe de funeralii. Câteva rude s-au ocupat de înrmomântare, dar ce-o fi fost în sufletul acelui om, care a pierdut tot ce mai avea pe lume și nici măcar nu a putut să-și ducă mama și fratele pe ultimul drum?! Un alt caz a fost la fel de dureros: o familie întreagă din Vaslui a ajuns la spital înfectată cu noul coronavirus, iar mama s-a stins pe patul de spital, în timp ce în celălalt salon, fiul ei lupta pentru viața lui.

Dramele acestea se petrec sub ochii medicilor, ai asistenților și infirmierilor, care deja, pe lângă epuizarea fizică, ajung și cu sufletele zdrobite, când văd cum moartea spulberă tot, fără milă. Unii pacienți plâng și se roagă să fie salvați, pentru că au copii acasă, de care trebuie să aibă grijă. În surdină parcă se aud glasurile celor care îndeamnă la vaccinare, fie și în al 12-lea ceas, se aud sirenele ambulanțelor și, peste toate, tânguirea sufletelor suferinde care vor să scape cu viață. Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui ieri, 21 octombrie, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel: 334 de persoane internate în Spitalul Bârlad în momentul de față: 313 pe secții și 21 în ATI; 156 de persoane internate în Spitalul Vaslui: 148 pe secții și 8 în ATI și 2.673 de persoane pozitive la domiciliu. Bilanțul complet al cazurilor de Covid-19 ne arată că în județ numărul bolnavilor este tot pe o curbă ascendentă și nu sunt semne că am atins vârful infectărilor, din contră! Atât cazurile de infectare cât și rata incidenței cumulative la 1000 de locuitori au crescut îngrijorător! Toate cele 86 de UAT-uri care formează județul Vaslui continuă să aibă cazuri de Covid, astfel că tot județul este afectat de varianta Delta a noului coronavirus, extrem de agresivă. La ATI Reanimare, pentru pacienții Covid-19, nu mai sunt paturi libere în tot județul.

10 decese și o rată de infectare ce a sărit de 11 la mia de locuitori, la Bârlad!

Conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, 10 decese s-au înregistrat la ATI, persoanele având între 44 – 89 de ani. Municipiul Bârlad a ajuns la incidența de 11,05 la mia de locuitori (762 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile), urmat de Comuna Cozmești cu o rată a incidenței de 10,05 la mia de locuitori. De asemenea, peste 7,5 la rata incidenței cumulative Covid-19/1000 de locuitori se mai află încă 7 UAT-uri: Viișoara – 10,01 la mia de locuitori, Fălciu – 9,97/1000, Tanacu – 9,37 la mia de locuitori, Muntenii de Jos – 8,12 la mia de locuitori), Laza – 8,77/1000, Vutcani – 8,02/1000 și Pogonești cu 7,75 la mia de locuitori. În celelalte municipii și orașe, situația este și ea extrem de gravă, rata incidenței fiind crescută. Astfel, la Vaslui sunt cele mai multe cazuri noi de Covid în ultimele 14 zile, 886, rata incidenței cumulative fiind de 5,86/1000 de locuitori. În municipiul Huși, rata incidenței este de 6,99/1000 de locuitori, în orașul Negrești rata incidenței a ajuns la 7.00/1000 de locuitori, cea mai scăzută rată a incidenței în mediul urban fiind în orașul Murgeni, de 2,45/mia de locuitori.


Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

9 COMENTARII

  1. Daa, ziaristii lu☆ peste, nu mai plangeti de lipsa balciului anual, ca omaram traditiile? Ati facut atata tam tam. Nici zilele orasului nu ar fi trebuit facute.Jegurilor..ipocritilor, fripturistilor.
    Dumnezeu sa i ierte pe toti! O mare tragedie!

  2. Daca primarii si preotii ii indeamna pe analfabeti sa nu se vaccineze !! Acuma preotii sunt de inteles : inmormanteaza mult – castiga mult !! 🙂 Oricum se mai face o selectie naturala ! Poate ne mai ridicam nivelul de inteligenta in Vaslui

  3. Toți sunt vinovați în afara de faptul ca nu sunt vaccinați ,ca nu și au făcut vaccinul! Sunt și persoane vaccinate care fiind bolnave mor dar peste 90% din morți sunt persoane nevaccinate! Ce vina are sistemul ca tu, doctorul de internet ,nu te ai vaccinat? Dacă te obliga este dictatura,dacă nu te obliga ,nu interesează pe nimeni! Cum este bine? Asa ca ….ascultați pe Sosoaca și pe restul ” oamenilor destepti, medicii de internet” si muriți cu zile! Pe cei vaccinați lăsații sa moara peste 3 ani! Voi muriți acum! Vreti cumva sa fiți cipuiti de Bill Gates? Ce dracu sa vadă la voi? Sărăcia și lipsa oricărei logici? Sosoaca e deșteaptă! Alegerea fiecăruia! Dar măcar nu va mai plângeți și nu mai arătați cu degetul ca voi alegeți sa muriți! De ce ar trebui sa i pese cuiva dacă e alegerea voastră?

  4. Dramele virusului ucigas…am cunoscut o persoana care a pierdut pe cineva. Tot atunci si-a pierdut si bruma de logica. Acuza pe orice si oricine-conspiratie, sistemul medical, guvernul…iar daca-l intrebi de vaccin, esti dusmanul lui de moarte-nu are cum sa-si recunoasca greseala, pentru ca atunci ar trebui sa se dea singur cu capul de pereti si asta nu se poate.
    Probabil cu timpul o sa-si revina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here