spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

Drânceniul nu mai este mosia marinarului de la Prut. A devenit cu adevãrat Poarta Europei

- Advertisement -

CORECT Primarul din Drânceni, Mihai Morãrasu, le-a promis în 2020 oamenilor schimbarea, întoarcerea la o administratie transparentã si a reusit. A trecut prin momente grele, fiindcã a trebuit sã repare prostiile lui Pecheanu, dar a reusit. Dacã a pus pe fãgasul normal proiectul falimentar al fostului primar, de aductiune cu apã, început de 16 ani si resuscitat doar în campaniile electorale, în comuna care este practic Poarta Europei se pot face multe. Iatã mesajul cu care vine în fata alegãtorilor: „În ultimii patru ani, în calitate de primar al comunei Drânceni, am devenit fãrã echivoc mai responsabil si mai hotãrât sã muncesc pentru oameni si pentru binele comunitãtii. V-am solicitat încrederea si am venit în fata dumneavoastrã cu promisiunea de a aduce schimbarea de care Comuna Drânceni avea nevoie. Mi-am asumat responsabilitatea de a prelua frâiele acestei comunitãti si am promis sã fiu un primar ferm, determinat si hotãrât. Am meditat si am depus eforturi considerabile pentru realizarea tuturor planurilor si proiectelor propuse în compania electoralã, având mereu în centrul atentiei bunãstarea si progresul comunitãtii noastre. Acesti patru ani au reprezentat doar începutul unei cãlãtorii pe care vreau sã o continuãm împreunã”, spune primarul din Drânceni.

În 2020, la cârma comunei Drânceni ajunge liberalul Mihai Murãrasu. Mandatul l-a început greu, mostenirea lãsatã de fostul primar suspendat, Gelu Pecheanu, era ca un cartof fierbinte, iar sãtenii îsi pierduserã rãbdarea, mai ales cã din mometul suspendãrii primarului problemã, lucrurile pânã la alegeri nu s-au schimbat deloc, la conducere venind un primar interimar care executa orbeste ordinele lui Buzatu si Pecheanu. Practic, s-a piedut un an si jumãtate, timp în care comuna a regresat. Noul primar ales s-a apucat de treabã, fãcând ordine în proiectele primãriei si a reusit sã readucã la viatã un proiect vechi de-al lui Pecheanu, ce pãrea imposibil de resuscitat. Este vorba de aductiunea cu apã a comuna Drânceni, proiect pe care fostul primar l-a început în 2008, l-a abandonat, în 2018 l-a resuscitat de ochii lumii si ar fi zãcut asa, dacã nu intervenea noul primar. Mai exact, Pecheanu, dupã ce a îngropat miliarde de lei în 2008, când Bãsescu, prietenul lui, arunca cu bani prin celebra Ordonantã 7 ( investitii în aductiuni cu apã) în toatã România, iar spãgile erau consistente, a cerut lui Dragnea în 2018 prin Ministerului Dezvoltãrii continuarea investitiilor. Dar stiti cât a primit? În bãtaie de joc, 911.000 de lei, ca la cersetori. Morãrasu în mandatul sãu a mers la Guvern si a obtinut de 14 ori mai multi. A reusit cu greu sã-i convingã pe finantatori de necesitatea proiectului si reuseste astfel sã obtinã întreaga o sumã record de la Ministerul Dezvoltãrii, peste 14 milioane de lei. Nu este singura investitie descurcatã de Morãrasu în comunã. Chiar dacã a fost pandemie si stare de urgentã, în comuna Drânceni nu mai existã WC-urile în curtea unitãtilor de învãtãmânt. Elevii folosesc acum toalete moderne în interior, unde au apã curentã si conditii normale. Si nu numai atât. Scolile au acum internet functional, terenuri de sport, iar elevii sunt în sigurantã. La fiecare scoalã s-au montat sistemele video de supraveghere. Proiectul „Masã caldã în scoli” este functional, iar prin implicarea directã a primarului Consiliul Local, a repartizat un buget pentru elevii merituosi din comuna Drânceni, care au primit în vacanta de varã în excursii.

Învãtãmântul din comuna Drânceni, prioritar pentru edilul Mihai Murãrasu

Iatã ce ne spune primarul Morãrasu despre investitiile fãcute în învãtãmânt. «Am eliminat toaletele din curtea scolii si am construit toalete moderne în scolile din comunã. Pentru asigurarea echipamentelor si resurselor tehnologice digitale pentru unitãtile de învãtãmânt din comunã am scris, depus si cîstigat un proiect de finantare în cadrul Planului National de Redresare si Rezilientã în valoare de aproape 1,2 milioane de lei. Contractul de finantare pentru proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice si echipamente digitale a unitãtilor de învãtãmânt preuniversitar din comuna Drânceni, judetul Vaslui”, a fost semnat în toamna anului 2023, acum fiind în etapa de achizitie, urmând ca în vara acestui an sã finalizãm proiectul. Nu a fost uitat nici sportul, astfel cã, în vederea asigurãrii sportului la nivel scolar si pentru elevii din comunã, am finalizat douã terenuri de minifotbal în localitãtile Ghermãnesti si Drânceni. Si tot la capitolul învãtãmânt, un capitol fãrã de care viitorul nostru nu ar exista, am acordat burse pentru performanta si rezultatele deosebite la învãtãturã, olimpiade si concursuri scolare cu premii în bani pentru elevii care au obtinut merite deosebite la învãtãturã. Am vorbit si vorbim de digitalizare, astfel cã, în prezent fiecare corp de scoalã beneficiazã de internet de mare vitezã pentru facilitarea necesitãtilor în materie de acces la informatie. Si nu doar atât. În cei patru ani de mandat, am derulat si alte proiecte educationale”, spune primarul Mihai Murãrasu.

Reabilitarea sistemului de apã, proiectul resuscitat de Murãrasu, la ora bilantului

NECESAR…Alimentarea cu apã din Comuna Drânceni este un vis al comunitãtii început în 2008, când Pecheanu se lãuda cã va aduce apã în Germãnesti si Râsesti. L-a început, dar l-a abandonat. Au venit tot felul de firme care au dat tepe, care nu au finalizat lucrãrile. Proiectul a fost resuscitat în 2018, prin acele Programe Nationale ale lui Dragnea, însã la Drânceni au ajuns extrem de putini bani, vreo 900.000 de lei, si nu se putea finaliza nimic. Aici intervine primarul Murãrasu, care mai întâi trebuie sã explice celor din Ministerul Dezvoltãrii de ce în comunã sistemul figureazã ca fãcut în proportie de 85%, iar realitatea este alta. A trebuit schimbat proiectul, adãugate statiile de clorinare, bazinele de apã, dar si sursa de apã, care, atentie, este asiguratã de operatorul de apã din Iasi, Apa vital. Pentru aceste proiecte, Murãrasu a obtinut o finantare de 14 ori mai mare decât obtinea Pecheanu în 2018, aproape 12 milioane de lei. „În ciuda tuturor tentativelor din mandatele primarilor din anii trecuti, am întâmpinat probleme multe, din cauza unor greseli în implementare a proiectelor de apã care erau începute din 2008 si a trebuit sã le reluãm. O muncã uriasã pentru a obtine finantarea necesarã pentru continuarea lucrãrilor. Prin actul aditional semnat în luna februarie, am reusit sã obtinem finantare suplimentarã de 11.845.042,03 lei a obiectivului de investitii „Alimentarea cu apã în localitãtile Ghermãnesti si Rîsesti, comuna Drânceni, judetul Vaslui”, proiect blocat initial din lipsa unei proiectãri solide si a unei viziuni corecte din partea vechii conduceri. Acum, valoarea totalã a proiectului va fi de 14.686.733,73 lei, echivalentul a aproximativ 2,9 milioane de euro, din care finantarea de la Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Administratiei se ridicã la 12.756.577,03 lei, iar cofinantarea de la bugetul local la 1.930.156,70 lei. În paralel, am reusit sã obtinem finantare pentru extinderea sistemului de apã prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny”, în valoare de 4.000.000 lei. Astfel, avem banii pentru alimentarea întregii comune cu apã. Aceste proiecte trebuie finalizate cu succes, pentru cã de prea multe ori a fost începutã aceastã alimentare cu apã si nefinalizatã pânã acum. Banii primiti acum de la Guvern trebuie cheltuiti cu cumpãtare, pentru cã scopul cu care au fost dati este acela cã locuitorii din comuna noastrã sã aibã apã. De aceea le cer cetãtenilor sã continuãm împreunã”, a spus primarul Murãrasu.

Trotuare noi, douã parcuri date în folosintã si statii de autobuz modernizate

INVESTITII…Primarul din Drânceni mai trece în revistã o serie de proiecte pe care le are în lucru: „Continuãm si constructia sau reamenjarea de pavaje pietonale. Trotuarele din Comuna Drânceni reprezintã în continuare o prioritate pentru siguranta cetãtenilor. Pânã în prezent, am reusit si am construit peste 1.000 de metri de trotuar si am efectuat reparatii acolo unde a fost cazul la trotuarele existente. În plus, putem vorbi si de douã parcuri de joacã pentru copii construite la Râsesti si Ghermãnesti, reabilitarea statiilor de autobuz sau modernizarea si reabilitarea drumurilor de interes local. Si nu ne-am oprit aici. Am reusit si sã scãpãm comuna de gunoaie si am eliminat gropile locale de gunoi, mãsurã obligatorie, impusã de cei de la Agentia de Mediu”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

17 COMENTARII

 1. Atunci când ești invidios, frustrat și orgolios cauți orice tertip pentru a blama pe alții care nu sunt ca tine. Exact asta se întâmplă în toate comentariile care sunt împotriva primarului Murarașu Mihai de pe rețelele media și de socializare. Toți se ascund în spatele anonimatului și blamează, se descarca de furie și își revarsă ura de sine în ceea ce li se pare lor ca nu este corect.
  Dacă aveți impresia ca în acest mandat nu s-a făcut nimic și nu aduceti un temei solid atunci când aduceți aceste acuze, atunci stați în banca voastră și nu mai comentați fără rost.
  Într-adevăr, ne-am deșteptat noi ca oameni și vrem de toate, apă, canal, gaz, drumuri, educație, sănătate, locuri de muncă și multe alte nevoie care revin în sarcina administrațiilor locale și a primăriilor, însă nimic nu se poate face dacă noi cetățenii nu suntem cinstiți, unitari și solidari cu comunitatea în care trăim. Nu tine totul de primar, tine de educația noastră și de dorința noastră de a evolua și a ne dezvolta.
  Dar atunci când ești tâmp, nu mergi nici macar sa îți platesti taxele și impozitele datorate la primarie, nu știi tu ce e aia implicare civică, dar tu vrei ca primarul sa îți asfalteze strada, sa știi ca e ușor sa îți rezolve nevoile pe care le ai.
  Ceea ce a făcut actualul primar a fost mereu vizibil și accesibil oricărui cetățean care a vrut și a știut sa se informeze.
  Eu ii urez mult succes în continuare și ii doresc să ducă la îndeplinire tot ceea ce si-a propus și este benefic pentru comună. Din rândul tuturor celor care vor sa conducă primaria, Murarașu este de departe cel mai bun om, cel mai implicat în comunitate și cel mai ascultător cu nevoile cetățenilor.

 2. Mai ziaristule sa vedem ce vei scrie despre hotul de Murarasu despre toate contractele de lucrari facute de Samoila sau Samason din Husi care au facut praduiala la Dranceni de miliarde de lei..Ba chiar toate contractele sa le castge firma lui..sa faci o magazie cu 6 mild.de lei fara apa,canalizare ,energie si alte utilitati..fara a respecta distanta dintre cladiri..Acolo e jaful secolului..Ai dat terenul Compexului moca lui Serban…;; Amandoi la puscarie hotilor..bai jegule cum ara Serban fanetea din Chelu si ia miliarde de la Apia..

 3. Bai Murarssule spune cum a ingropat partidul si chirurgul tau de pe banere in ssci de nailon..Asa sa fiti marlanilor ingropati ca talharii..

 4. Mihaita că-ți bani ai furat cu firma de casa a PNL de la Husi…toate hoțiile voastre vor ieși la suprafață.. Câți bani ai încasat de la constructorii din comună.. Câți bani ai încasat pe vauchere la 426..Câți bani ai încasat de la școală pe cornurile tale,care sunt de o calitate execrabila..

 5. Nu mai publicati poze cu rigolele de pe marginea drumului! Alea nu sunt trotuarele cu care se lauda primarul. Sa nu mai vorbim de faptul ca strazile sunt atat de inguste incat, asa cum se vede din foto, oamenii trebuie sa isi parcheze masinile peste santul de pe marginea soselei.

 6. Nu va mai chinuiti cei din deal si cei din vale sau toti ranchiunosii ,omul asta chiar a factut cat a putut in acest mandat .E onest sincer si o sa castige alegerile dara voi cei care tineti cu trecutul rusinos .Se vede cum comentati din rautate .Avea cu ce trai inainte de a fi primar, si o sa aiva daca nu va iesi castigator pentru ca e muncitor si serios.l

 7. Murarasu si-a construit averea prin hotie si furaciune la negru…am fost angajata la el,dar nu mia inregistrat contractul de munca la Itm si am muncit 4 ani fara carte de munca..Sa fii blestemat golanule tu si familia ta ca am muncit ca oPrroasta la tine sa te fac bogat..Dar Dumnezeu are grija de tine in curand..oamenii din Rasesti nu sunt prosti cum crezi tu…si te vom arunca la toberon hotule!! Am bonuri de mana cu materiale si copii dupa caiete cu marfa data pe datorie..Evaziune fis
  Hotule te duci la puscarie ca ai furat Oamenii si statul..

 8. Învățământul este prioritar,evident,pentru Morarasu’😀😀Un analfabet funcțional care n7 știa să dea rest la magazin pe când era vânzător și proprietar.Un hoț ca și ceilalți cocoțat în scaunul puterii.Marsh …

  • Costele tot in vale ai sa ramai! Plavane omul asta chiar a facut enorm pentru scoala fara sa aiba niciun interes. Afla ca Gelu al tau care era si este un mare analfabet nu facea nimic pentru copiii comunei sau daca facea cate o lucrare de mantuiala avea parandarat cat casa! Asa ca esti la vale Costele!

 9. In 4 ani de zile Mihaita nu a ingropat un ml de teava si nici un mp de asfalt a furat cat a putut din banii primariei..toate firmele care executa lucrari in comuna cumpara materiale de constructii de la firma sa ..iiar multi muncitori lucreaza la negru pe salarii de mizerii.sia angajat toate neamururile in primarie
  A vrut sa ne vanda pamsntul de sub case cu 4 euro mp…un nenorocit de om dar pe 9 iunie oamenii din Rasesti il trimit acasa..a dat cantina compexului moca unui individ care a dat saci de faina in campanie.
  JOS CU HOTUL DE MIHAI CARE A DISTRUS COMUMA.

  • Gelule de ce ieși ca păduchele in frunte? Se vede peste tot unde scrii, ca un analfabet mai mare nu exista in comuna Dranceni. Dar spune tu câte rânduri de țevi ai îngropat si apoi ai scos? Te doare că nu mai ești mufat la banii publici, aia este de fapt problema.

 10. Cel mai bun proiect a primarului Murarasu este sa scape comuna de gunoaie pechiniste.Astia sunt pe ,,drojdie,,precum marele lor conducător și acum își împinge odrasla sa candideze. Oare nu le este rușine acestor penali și hoți sa ceara voturile cetățenilor?Este întrebarea care și -o pune cetatenii din comuna.

 11. Mihaita este cel mai hot primar pe care la avut comună.in 4 ani sia făcut o avere imensa cass ,apartamente de lux la Iași și mașini scumpe..a încasat miliarde de vauchere de la necăjiți și masa pentru copii printr-o fundație.. Nu a făcut nici un drum asfaltat..este o catastrofa pentru comună.

  • Si tu esti un mare ranchiunos! Te doar ca are? Are pentru ca el si familia lui au muncit si au dreptul sa cumpere fetelor un loc al lor! Apropo, fetele nu au stat ca altii cu mana intinsa prin comuna, nu au fost angajate pe undeva pe la buget ci invata, da invata! Asa ca lasa rautatile si vezi ca omul merita ceea ce are!

  • Boboace, primarul actual avea deja totul înainte de a fi primar dar pechenii sunt disperați deoarece li sa confiscat totul din cauza dosarelor, a hoților, ei au făcut avere din zeciuieli. Din primar sa ajungi măturător nu va da de gândit cât de hoț a fost? A băgat și pe nora acuma în servici sa muncească în folosul comunității.
   Toți cei ce scrieți urat de domnul primar Murarasu sunteți și veți rămâne pe veci slugile lui Pecheanu,va arunca și vouă câte o firmitura când era primar.
   Duceți-vă dracului cu tot cu Pecheanu vostru, leprelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.