spot_imgspot_img
21 C
Vaslui
25-apr.-2024

DREPT LA REPLICÃ

- Advertisement -

PENTRU ARTICOLELE APÃRUTE

ÎN ZIARUL VREMEA NOUÃ DIN DATA DE:

02 MARTIE 2013; 16 MARTIE 2013;23 MARTIE 2013

Un grup de asa zisi politicieni locali, cu anumite interese locale încearcã de ani de zile sã-mi discrediteze imaginea prin tot felul de mijloace, unul mai josnic decât altul.Voi încerca sã demontez pe rând toate aceste acuzatii si sã aduc la cunostinta tuturor celor care citesc aceste articole si sã prezint realitatea.

Referitor la acuzatiile aduse prin intermediul unor articole publicate în luna martie în ziarul Vremea Nouã vin cu urmãtoarele precizãri:

Aceste articole au fost scrise la comandã, sub protectia anonimatului de acesti politicieni locali pentru a dezinforma cetãtenii din comuna Muntenii de Sus.

Mã adresez cetãtenilor comunei Muntenii de Sus:

1. Referitor la activitatea mea, am vârsta de 49 ani, am terminat liceul în anul 1982 si pe 9 septembrie 1982 m-am angajat la Mecanica Vaslui ca lãcãtus mecanic lucrând pânã în anul 1988.Din iunie 1988 pânã în iunie 2000 am lucrat la Posta Românã iar din 26 iunie 2000 am fost ales primar al comunei Tanacu, am activat pânã în anul 2004, iar din iunie 2004 pânã în prezent sunt primar al comunei Muntenii de Sus.

Din cele relatate reiese cã am o vechime neîntreruptã în muncã de 31 ani.Pentru munca depusã cred cã am primit si retributie deci nu vad cu ce justificati în articol cã as fi fost muritor de foame sau cel mai calic om din comunã.

În fiecare an depun declaratie de avere si de interese care poate fi consultatã de oricine pe siteul www.primariamunteniidesus.ro.

Remarc faptul cã nu am fugãrit pe nimeni si nu cred cã a plecat cineva din cauza mea la muncã în strãinãtate.Eu îi felicit pe acei care au plecat deoarece marea majoritate si-au îndeplinit o parte din dorinte.

Oricine poate sã observe cã în comuna Muntenii de Sus de la înfiintare si pânã în prezent a avut loc o transformare în bine. S-a construit un sediu de primãrie modern, o grãdinitã frumoasã, s-au reabilitat toate scolile, s-au pietruit drumurile, s-au asfaltat 4 strãzi aproximativ 5 km, s-a extins reteaua electricã, s-a modernizat iluminatul public, s-au forat douã puturi de mare adâncime si a fost introdusã conducta de apã pe jumãtate din localitatea Satu Nou si cca 4 km în Satu Vechi, s-a construit un bazin de capacitate mare pentru înmagazinarea apei la Satu Nou si statie de tratare pentru aductiunea de apã, s-au construit aproximativ 5 km santuri betonate pentru scurgerea apei, s-au construit cca 8 poduri si podete, a fost înfiintatã Biblioteca Comunalã Muntenii de Sus, Muzeul Traditiilor Muntenii de Sus, s-a realizat o reparatie pe exterior la Cãminul Cultural, s-au construit garduri atât la cãmin cât si la bibliotecã, s-a construit o parcare si o statie de autobuz, s-au refãcut toate drumurile din extravilanul comunei (Greci, Rediu, Mãruta, Releu, Poartã în Deal, etc.).Acestea sunt în mare parte obiectivele realizate si doresc sã vã informez cã acestea nu puteau fi realizate fãrã sprijinul cetãtenilor, al Consiliului Local, al aparatului de specialitate al primarului si nu în ultimul rând al Cosiliului Judetean si al presedintilor acestei institutii.

2. În legãturã cu implicarea mea în distrugerea viei de la Dumbrava vã informez cã nu am avut nici o contributie, se pot consulta proprietarii de teren.Nu detin nici o propritate la aceastã societate, nu am lucrat si nu am luat nici o mãsurã în acest sens.

Propritarii de teren stiu foarte bine care sunt acele persoane care au participat la distrugerea acestei societãti.

3. Comuna Muntenii de Sus în anul 2000 la venirea mea în functia de primar nu a avut nici o suprafatã cu livadã (pânã în 1989 au fost câteva hectare cu livadã în punctul Greci, dar au fost distruse de proprietari în anii 1991, 1992, 1993).Confirmarea o puteti gãsi la fiecare cetãtean al comunei Muntenii de Sus.

4. Referitor la privatizarea pãdurii vã aduc la cunostintã cã în comuna Muntenii de Sus nu a avut pãdure de foioase.Pãdurea particularã din comunã este în punctul Rediu si este o pãdure tânãrã de salcâmi în suprafatã de 23 hectare retrocedatã proprietarilor la anexa 15 Legea 18, la cca 120 proprietari si mostenitori.

Nu detin si nu am detinut nici o suprafatã de pãdure pe raza comunei Muntenii de Sus.

5. Mi s-a reprosat cã am distrus obiceiurile si traditiile „Rândurile”: Nu poate un primar, nu am avut vreodatã intentia sã distrug aceste obiceiuri, vã pot confirma grupurile de tineri care au fost primiti în ficare an de Anul Nou atât la primãrie cât si acasã la mine.

Recunosc cã întâmpinãm o problemã referitor la director de cãmin, care a plecat în strãinãtate fiind nemultumit de salariul de bugetar.

6. În ceea ce priveste angajarea bibliotecarei de la Biblioteca Comunalã Muntenii de Sus, este adevãrat cã este sotia mea, dar a fost angajatã de la înfiintarea bibliotecii în decembrie 2004, prin concurs sub îndrumarea Bibliotecii Judetene „Nicolae Milescu Spãtarul” Vaslui .Nu sunt justificate afirmatiile din articol cã nu ar mai fi lucrat nici o zi.La aceastã datã are o vechime în muncã de 19 ani.Cei ce o acuzã pot sã facã o vizitã la bibliotecã si sã se convingã cã este omul potrivit la locul potrivit.Le aduc aminte cã la noi la bibliotecã a fost inaugurat primul Centru Biblionet din judetul Vaslui. Având un mare merit si conducerea Bibliotecii Judetene „Nicolae Milescu Spãtarul” Vaslui.

Singurul lucrul care deranjeazã este faptul cã este sotia primarului.

7. Ati mai spus în articol cã m-as folosi sau as ameninta pe cei de la 416 cã nu le voi plãti ajutorul social dacã nu mã vor vota, sunteti total în eroare deoarece primarul nu face plata ajutorului social, acesti bani venind prin mandat postal.Rugãmintea mea este sã verificati cã nu au fost nici întrun an de la aparitia legii mai mult de 15 sau 20 de persoane.Mã întreb dacã se putea ajunge primar doar cu votul acestor persoane.

8. Nu am detinut masinã de lux, singurele masini pe care le-am detinut au fost un ARO 241 si o DACIA PAPUC.În momentul de fatã eu nu detin nici o masinã.Am folosit în interes de serviciu masina DACIA 05 CJV primitã de la Consiliul Judetean (multumiri domnului Corneliu Bichinet).Momentan mã deplasez cu o DACIA BREK din anul 2000, luatã cu împrumut, DACIA 05 CJV fiind defectã de aproximativ 5 luni de zile.Se poate verifica la Serviciul Înmatriculãri Auto.

9. Sunt acuzat cã as fi fãcut demersuri pentru excluderea unor consilieri locali de la alte partide (PER si PP-DD) apelând la una din salariatele primãriei pentru întocmirea unor anonime cãtre aceste partide si cã m-as fi deplasat la Bucuresti pentru a convinge partidele pentru retragerea sprijinului politic.Nu am fãcut asemenea lucruri si sunt convins cã nu am o astfel de putere.

Recunosc cã orice primar îsi doreste sã aibã o majoritate în consiliul local dar dacã nu am obtinut-o la vot nu însemnã cã este o tragedie.Nu este nici un rãzboi în consiliul local ci sunt doar anumite divergente.Recunosc cã mi l-am dorit ca viceprimar pe Nechita Manoli deoarece ar fi fost omul cel mai potrivit pentru aceastã functie din punctul meu de vedere.

Sunt la al patrulea mandat ca primar, trei mandate au fost cîstigate cu PRM Vaslui sub conducerea domnului presedinte Corneliu Bichinet si un mandat cu PDL Vaslui sub conducerea domnului presedinte Dan Marian.

Referitor la negocierea în secret cu domnul Corneliu Bichinet pentru a trece la PNL Vaslui, sunt doar minciuni, nu mã consider un primar atât de important încât sã fiu curtat de alte partide politice.La Conventia Nationalã a PDL nu am fost la Bucuresti din motive de sãnãtate.

10. Acuzele ce mi se aduc cã as fi mãrit taxele locale cu 16 la sutã nu se justificã întrucât nu primarul decide acest lucru ci Codul Fiscal si Ordonantele de Guvern.

Precizez cã nu a fost mãritã baza de impozitare ci reactualizarea cu rata inflatiei în ultimii trei ani.

Aduc la cunostintã cã am încheiat anul 2012 cu excedent bugetar de 2,5 mild. Lei vechi

si cu anumite arierate în sumã de aproximativ 1 mild.lei vechi, fãcând o balantã am încheiat anul bugetar 2012 pe profit, permitîndu-ne pentru anul bugetar 2013 sã continuãm anumite lucrãri în derulare cum ar fi aductiunea de apã, finalizarea asfaltãrii drumului spre Portari, constuirea santurilor si a rigolilor de scurgere pe strãzile Safir, Biserica Veche Satu Nou si strada de la Gura Vãii pânã în Cãrbunãrie precum si refacerea unor drumuri prin pietruire.

Încheierea anului bugetar 2012 pe profit s-a datorat sprijinului financiar acordat de Consiliul judetean si locuitorilor comunei Muntenii de Sus care au înteles si au plãtit în procent 100 la sutã precum si aparatului propriu al primarului, iar pentru acest lucru le MULTUMESC si îi asigur cã acesti bani vor fi cheltuiti legal si transparent în folosul comunitãtii.

Acesta este dreptul la replicã si rog respectuos sã- l publicati în paginile ziarului dumneavoastrã.

Rãmân totusi cu un gust amar cum un ziarist profesionist cum este domnul Daniel Tãnãsuc i-a alunecat condeiul si a publicat cu atâta rãutate si fãrã nici o minimã informare asfel de articole.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.