23.6 C
Vaslui
02-iul.-2022

„Dreptate pentru mama”, lupta pornită după ce doctorița Vrabie de la Huși a confundat infarctul cu faringita!

LUPTĂ… Fiul femeii nu doar că a început să depună plângeri peste tot, pe la autoritățile medicale și chiar la procurori, dar a făcut și o pagină de Facebook cu nume sugestiv, „Dreptate pentru mama”.

URMĂRI… Pe doctorița de familie din comuna Duda Epureni, care a ajuns „urgentistă” la SJU Bacău și a trimis acasă cu diagnosticul de „faringită” o pacientă adusă de Salvare cu un infarct în desfășurare, o așteaptă zile grele! Fiul femeii nu doar că a început să depună plângeri peste tot, pe la autoritățile medicale și chiar la procurori, dar a făcut și o pagină de Facebook cu nume sugestiv, „Dreptate pentru mama”, unde oamenii care rezonează cu drama sa sau au pătimit de pe urma unor medici, sunt așteptați să se alăture. La cât de multă emoție a stârnit cazul femeii Nuțica Baluș, care ea însăși a fost asistentă medicală și a slujit 40 de ani sistemul sanitar, dar a fost împinsă spre moarte exact în spitalul unde ea a ajutat patru decenii la salvarea atâtor vieți, s-ar putea ca demersul civic să aibă succes.

„În momentul de față aștept răspunsuri la plângerile depuse la Colegiul Medicilor Bacău și la Spitalul Județean Bacău și apoi va urma plângerea penală pentru ucidere din culpă”,spune fiul Nuțicăi Baluș, Dorian Ilie. Acesta este hotărât să lupte, pentru că, deși știe că pentru mama sa nu se mai poate face nimic, măcar, spune el, prin scoaterea la iveală a incompetenței… ucigașe din acest caz, poate ar putea fi salvate alte vieți la fel de nevinovate, ca și mama sa. Este un caz dureros, pe care doar cei cu capacitate de empatie îl pot simți cu adevărat. Dorian Ilie arată oamenilor fotografii cu mama sa, pe care o considera un înger pentru el. În ziua de 12 octombrie, când mama i-a spus că îi este rău și sună Ambulanța să o ducă la Spital, Dorian a venit într-un suflet de la București, ca să fie lângă mama lui. Nu a mai plecat, până să se asigure că totul va fi bine, însă, din păcate, încrezându-se în doctorița Laura Vrabie pe cuvânt, că „nu e nimic grav, ci e vorba doar despre o faringită”. Atâta timp cât un medic „urgentist” de la un Spital Județean de Urgență de pretențiile și statutul celui din Bacău, îți spune că pacienta nu are decât o banală „faringită”, cine s-ar mai îndoi de faptul că diagnosticul respectiv nu e nici pe departe „faringită”, ci un infarct în desfășurare?! De unde să știe un pacient, plătitor de asigurare medicală, că la UPU unui spital de dimensiunea celui din Bacău activează nu un specialist pregătit temeinic ani la rând în Medicina de Urgență, ci… un controversat medic de familie din Vaslui?! Dorian Ilie a povestit că a rămas acasă, lângă mama sa, care continua să se simtă rău. I-a murit în brațe, pe 16 octombrie, iar echipajul de pe Ambulanță, chemat în grabă, nu a mai putut face nimic pentru ea.

„Laura Vrabie, o doctoriță pe care vasluienii o știau în postura de medic de familie într-un sat din zona Hușului, Epureni, nicidecum „urgentistă” la Bacău”

„Am creat și o pagină de Facebook pentru campania mea, „Dreptate pentru Mama”, pe care îi invit pe toți cei care vor să fie la curent cu demersurile mele viitoare. Nu este doar lupta mea, este lupta tuturor celor din România care și-au pierdut pe cineva drag din cauza incompetenței. Și o luptă care poate va schimba ceva în acest sistem, pentru a mai preveni și alte morți”, a spus Dorian Ilie. De reamintit că tragedia s-a petrecut în octombrie, când Nuțica Baluș a fost adusă de Ambulanță la UPU Bacău, cu toate simptomele unui infarct în desfășurare. Ghinionul cel mare a fost că de gardă era Laura Vrabie, o doctoriță pe care vasluienii o știau în postura de medic de familie într-un sat din zona Hușului, Epureni, nicidecum „urgentistă” la Bacău. Dar cum aceasta a avansat în carieră, s-a nimerit să fie de găsit la UPU Bacău chiar în momentul în care Nuțica Baluș a fost adusă cu un infarct în desfășurare. Docrorița Vrabie, fermă, a spus că e doar o faringită și să meargă acasă, cu o rețetă în mână. „A murit în brațele mele, de infarct. Dacă era diagnoticată corect, dacă era internată, mama trăia”, spune fiul femeii, Dorian Ilie.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here