spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
26-feb.-2024

Dreptate: zece ani de închisoare pentru bãrbatul care si-a înjunghiat concubina însãrcinatã

- Advertisement -

SENTINTA… Magistrații Tribunalului Vaslui au ajuns la finalul unui proces, în care inculpat a fost Liviu Mocanu, bãrbatul care și-a înjunghiat în gât concubina însãrcinatã în 32 de sãptãmâni. Instanța a decis ca agresorul sã fie condamnat la 10 ani de închisoare fãrã acord de recunoaștere, pentru sãvârșirea infracțiunii de violențã în familie, în forma tentativei de omor calificat. Pe lângã aceastã pedeapsã, el este obligat sã plãteascã cãtre Serviciul de Ambulantã Vaslui, Spitalului Municipal de Urgentã ’’Elena Beldiman” Bârlad și Spitalului Clinic Judetean de Urgentã „Sf. Spiridon” Iasi o sumã cumulativã de 23.247 lei reprezentând despãgubiri civile și cheltuieli de spitalizare cu victima. La toate acestea, se adaugã și o sumã destul de consistentã cãtre stat, de 2088 lei și 868 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare și avocatul din oficiu care l-a reprezentat. Agresorul a ajuns în spatele gratiilor dupã ce s-a întors bãut de la muncã a fãcut scandal, apoi a pus mâna pe un cuțit  și a înjunghiat-o pe femeie, punându-i atât ei viața în pericol, cât și pe cea a bebelușului. Femeia a ajuns la spital în stare gravã, fiiind operatã de medicii bârlãdeni. Ulterior, femeia a fost trimisã la Iași, la o clinicã specializatã. Fãtul era în stare stabilã, în schimb, femeia nu mai putea vorbi, fiindu-i afectate coardele vocale. Concubinul a fost reținut, cercetat de procurorii criminaliști, și în final condamnat la o pedeapsã în care va avea timp de cugetare la comportamentul sãu.

Vã reamintim cã scenele pline de violențã s-au derulat în Coroiești în luna mai a.c., acolo unde o femeie însãrcinatã în 32 de sãptãmâni a fost înjunghiatã în zona gâtului de cãtre concubin. Dupã ce s-a anunțat grozãvia la 112, imediat la fața locului au fost trimise mai multe echipaje medicale. „Femeia în vârstã de 40 de ani este însãrcinatã și a suferit mai multe plãgi produse prin agresiune cu un corp ascuțit, la nivelul regiunii anterioare a gâtului și la nivelul membrului superior drept. Este conștientã, dar instabilã hemodinamic. Aceasta nu poate comunica din cauza rãnilor de la gât”, a declarat în seara atacului, medicul Daniel Ungureanu de la SAJ Vaslui. Victima a fost stabilizatã și operatã în noaptea de miercuri/joi, la Spitalul din Bârlad. Cadrele medicale au intervenit pe partea de ORL. Starea sa este stabilã. Pacienta, cu sarcina de 32 sãptãmâni, a fost preluatã în cursul serii de 19 mai, la ora 20.50, de cãtre Compartimentul Primiri Urgențe, în șoc hemoragic. Prezenta diverse plãgi la nivelul brațelor și feței, respectiv în regiunea cervicalã anterioarã, cu lezarea istmului tiroidian. Dupã stabilizarea și îngrijirea plãgilor pentru a stopa hemoragia, s-au efectuat investigații imagistice pentru a evalua statusul fãtului, dupã care s-a intervenit chirugical prin plasarea unei canule cu balonaș la nivelul orificiului tracheal. Pacienta a stat la ATI, Reanimare, starea acesteia, precum și a fãtului fiind stabile.”, a precizat Daniela Rusu, managerul spitalului bârlãdean. Gravida agresatã de la Coroiești a fost apoi transferatã la ORL Spitalul Sf.Spiridon din Iași cu ambulanța C2, cu diagnosticul de plagã tãiatã regiunea anterioarã a gâtului.

 Ignoranța statului face victime

„ Victima se numește  Mariana Lupu și este din Coroiești, iar concubinul sãu, Liviu Mocanu, de 51 de ani, este din județul Bacãu. Cei doi au opt copii, doi provin dintr-o altã cãsãtorie a agresorului, iar șase sunt fãcuți cu Mariana Lupu. Urmeazã sã vinã al șaptelea copil, cel cu care femeia este însãcinatã, așa cã „familia” celor doi, Mariana și Liviu, va ajunge la nouã copii! Martorii spun cã agresorul muncește cu ziua prin sat, vine bãut acasã, face scandal și este violent, ceea ce înseamnã cã micuții cresc într-un mediu total inadecvat, plin de agresivitate și ignoranțã. Reprezentanții Protecției Copilului nu au luat încã mãsuri în acest caz. Pentru cã viața femeii a fost pusã în pericol, agresorul a fost cercetat de procurorii criminaliști pentru tentativã la infracțiunea de omor calificat, și reținut.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.