spot_imgspot_img
spot_img
9.3 C
Vaslui
02-dec.-2023

Drobul de sare în varianta Primăriei Vaslui

- Advertisement -

EXPLICAȚII… Primăria Vaslui a postat, ieri, pe propriul site, un comunicat cu privire la discuțiile iscate în ultimele două zile în jurul zidului de sprijin de la Grădinița nr. 13, o investiție de peste 2 milioane de lei, care va fi supusă votului consilierilor în ședința de azi. Purtătorul de cuvânt al instituției, Clitemnestra Geanina Tofan, a precizat că, în momentul actual, nu există niciun element care să ofere indicii asupra instabilității taluzului. Dacă vă întrebați de ce se grăbește primăria să facă o asemenea investiție, răspunsul vine tot din partea reprezentantului instituției. “Decizia de realizare a unui zid de sprijin este motivată de punerea în siguranță a imobilului și persoanelor pentru viitor, în eventualitatea producerii unui seism sau a oricărui fel de calamități”. Poate era mai bine pentru toată lumea, dar și pentru bugetul municipiului Vaslui, ca acea grădiniță să fie construită în altă parte. Astfel, scăpam de toate aceste griji, dar și de o cheltuială suplimentară uriașă care putea fi foarte ușor evitată.

În punctul de vedere transmis ieri pe site-ul Primăriei Vaslui, purtătorul de cuvânt al instituției precizează că grădinița nu este supusă, în prezent, niciunui risc. Însă în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre se specifică următoarele: “Prin realizarea obiectivului de investiții se preconizează următoarele aspecte pozitive: (…) Reduce riscul de eroziune sau surpări și protejează grădinița împotriva eventualelor daune cauzate de instabilitatea terenului”. Până ne vor explica reprezentanții primăriei cum se poate ca un risc care nu există să fie redus, vom publica, în integralitate, punctul de vedere al Primăriei Vaslui, cu privire la zidul de sprijin care urmează a se ridica în spatele Grădiniței nr. 13, din fața Spitalului Județean Vaslui:

“Proiectul «Extinderea infrastructurii pentru educație preșcolară din municipiul Vaslui – construcția și dotarea unei grădinițe pentru copii în municipiul Vaslui» a fost realizat având la bază necesitatea constatată de a oferi servicii educaționale preșcolarilor din zona Cartierului 13 Decembrie, care își desfășurau activitatea în condiții improprii, în săli sub normativul european existent.

Construcția astfel realizată nu este supusă, în prezent, nici unui risc, decizia de realizare a unui zid de sprijin fiind motivată de punerea în siguranță a imobilului și persoanelor pentru viitor, în eventualitatea producerii unui seism sau a oricărui fel de calamități. Nu există, la momentul actual, nici un element care să ofere indicii asupra instabilității taluzului, însă responsabilitatea autorității publice locale asupra acestui obiectiv obligă la luarea tuturor măsurilor de prevenire a producerii unor incidente nedorite. Afirmăm, încă o dată, întreaga disponibilitate de a oferi lămuriri, atunci când ne sunt solicitate, cu privire la proiectele municipalității în vederea informării corecte a tuturor celor interesați.”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

 1. Cea mai mare problema este locul amplasării acestei gradinite, copii si parintii fiind forțați sa danseze samba pe trecerile de pietoni, mai ales dimineața când trebuie sa te ferești de toți prostii care stau cu nasul in telefon la volanul mașinilor. E greu la noi sa faci o pasarela, acte multe, proiecte, bla bla, bla

 2. Dragi ziaristi,
  Voi nu vedeți stirea.
  Raspunsul este corect si referatul este corect. Totul se face in eventualitatea…. legal (gramatical) sunt acoperiti si lucreaza corect.
  Voi ca ziaristi nu vedeți stirea din comunicat?
  Hai deschideti ochii. Lasa ti zidul ca ala trebuie facut, hai cu ce e relevant acolo.
  Ps comentariile precedente ating stirea.

 3. Eu sunt ingunerul Vasile Pavăl – Primarul Municipiului Vaslui de 20 de ani, iar de 40 de ani am lucrat numai în Primăria Vaslui și director la Goscom.
  Cunosc toate terenurile din acest oraș ca pe buzunarele mele. Ce știți voi cum se construiește o grădiniță și mai ales unde se amplasează un loc de joaca pentru copii.
  De unde era sa știu eu acum 7 ani când m-am gândit la acea grădiniță că va începe războiul în Ucraina iar pe str Ștefan cel Mare vor trece tirurile pline cu cereale din Ucraina, care emană fum gros și poluează aerul din zonă.
  Si-apoi eu știam că trebuia să fie gata și centura ocolitoare că sa nu mai circule traficul greu prin oraș.
  Nu mai durează mult și promit că în mandatul următor varianta de ocolire va fi gata iar la grădinița nr. 13 se va respira aer sănătos. Pana atunci rog consilierii locali de la PSD+PNL+USR sa-mi voteze proiectul de azi cu zidul de sprijin, nu de alta dar o sa vină malul la vale peste grădiniță chiar la anul când sunt multe ploi înainte de alegeri. Ce știți voi cum îmi distrug zi de zi sănătatea la primărie gândindu-mă la sănătatea copiilor și bunăstarea pensionarilor din oraș.
  Care nu-i convine unde am amplasat grădinița sa nu mă mai voteze la anul.

  • Bai primarule, unde dracu ai invatat tu de ai ajuns inginer constructii ? Pe cati saci de ciment ti-ai luat diploma de inginer in constructii? Cati colegi ai turnat la partidul comunist si la securitate ca sa ajungi sef la primarie si Goscom ?
   De bun inginer constructor ce esti ca primar a fost explozia la conducta de gaz din cartierul 13 Decembrie de erau sa sara toate blocurile in aer ?? Erai la vreo chermeza cu drojdia in nas betivule.
   Unde mama dracului erai cand Gaz-Est a mutat conducta de gaz de pe strada Traian ca sa se monteze stalpii de troleu ?
   Toata ziua stai cu bautura in nas betivanule de primar ce ai ajuns.. Te doare in cwr de ce se intampla in oras.
   Cat de prost inginer constructor poti sa fii ca primar sa construesti o gradinita de copii langa bulevardul Stefan cel Mare unde tot fumul de la camioane il inspira copii.
   Daca esti atat de bun inginer constructor i-a duti tu nepotii la acea gradinita sa invete si sa inspire aerul toxic. Ia stai tu primar betivan ce esti o zi la gradinita sa vezi daca poti respira. Hai sa te vedem inginerule constructor mediocru ce ai fost daca ai curaj . Daca nu o sa strigam de acum încolo pe strada cand te vedem domnule primar laș Pavăl

 4. Zidul va fi un nou motiv de sărbătoare pentru aleși cînd va fi inaugurat cu mare fast. Discursuri pompoase., panglici tricolore și multă laudă Va fi un zid al plîngeri, ca la Ierusalim. Un loc de pelerinaj pentru politicieni unde sa dea cu capul poate i-si vor reveni si să facă ceva pentru oameni, nu doar pentru ei.

 5. Când trec prin fata grădiniței, propun că șoferii să scoată cheia din contact, sa meargă pe aer mașină, sa nu crape copchiii de boli la plămâni😡

 6. În stânga și n dreapta grădiniței nu fuge pământul de 40 de ani, exact acolo va fugi, asa i? Interesant.. Cat despre parcări și altele ne vom ocupa dar doar dacă ne votați în 2024. Promit .

 7. Ăștia din primărie ne iau de prosti fără niciun fel de reținere. Pai mai băieți, ați primit aproape 80 de hectare de teren la fosta unitate militara. Dacă tot ați construit acolo o creșă, nu mergea și o gradinita, departe de traficul intens de pe Ștefan cel Mare, departe de alunecările de teren, de zgomotele masinilor, de poluare? Cine a fost mintea creata din primărie care a gândit sa construiască gradinita în acel loc? Ati încercat sa vedeți cât de greu se iese cu mașina din acel loc, vizibilitatea de stânga fiind aproape zero dacă nu ieși cu botul mașinii în strada, cu riscul de a produce accidente.

 8. Cine a fost desteptul din Primăria Vaslui cu ideea construirii grădiniții de copilași la strada cea mai circulata care este varianta orașului pe unde merg toate epavele de camioane și poluează toxic zona.
  Sa ne spuna în alt comunicat doamna purtător de vorbe cine a stabilit sa se facă acolo acea grădiniță. Primarul PSD Pavăl Vasil sau foștii viceprimari PSD Cazacu ori Neacșu?
  Să știm și noi pe cine blestemăm când mergem cu copii prin spitale cand se imbolnavesc din cauza fumului toxic.

 9. In toate orașele țării, administrația a făcut proiecte pentru anveloparea blocurilor, la Vaslui s-au chinuit să facă 2. De ce? Câți vasluieni au beneficiat de reducere la plata impozitelor pentru că și-au anvelopat singuri blocurile?
  Ce face primăria pentru cetățenii care locuiesc în blocuri cu risc seismic?
  De ce avem pe străzile orașului mașini cu tonaj mare? De ce sunt parcate pe străzile orașului mașini de serviciu care plătesc taxe la mama dracu? Orice operator economic trebuie sa aibă un garaj propriu.
  In care alt oraș ați văzut sa se spargă asfaltul pentru a repara diverse defecțiuni?
  De ce parcul Copou nu are un parc cu aparate sportive, o pista de tartan pentru alergare? A se vedea Tg Mureș.
  Ce a făcut Primăria pentru tinerii cuprinși între vârstă de 14- 20 ani? Ne mirăm că nu se întorc tinerii acasă!
  La noi, primarul sau vicii își fac poze peste tot! Bai fraților asta va este meseria. Ar fi că un strungar sa se fotografieze langa strung și să pună fiți pe FB.
  Domnilor , faceți treabă , nu fotografii!

 10. Cea mai toxică grădiniță din oraș. Copiii se vor îmbolnăvi grav si vor face cancer la plămâni din cauza substanțelor toxice din fumul camioanelor care circulă pe strada Ștefan cel Mare, la nici 10 m de locul de jiaca al copiilor. Sa verifice urgent DSP si Garda de Mediu cât de poluata este curtea grădiniței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.