21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

Drum lin cãtre „Redactia” Raiului, Florin Filioreanu!

DOLIU … Cu mari regrete, dupã trei ani, astern acum câteva rânduri în memoria celui care a fost Florin Filioreanu, trecut la cele vesnice în dimineata zilei de 6 decembrie, de Sfântul Nicolae. Florin a fost jurnalist la Radio Iasi, pensionar si bunic. În anul Centenarului, 2018, a fãcut un gest extraordinar pentru satul unde s-a nãscut mama lui: Fedesti, comuna Suletea. A donat un hectar de pãmânt, cu vegetatie forestierã, unde a specifiat cã doreste ca statul sã planteze, în cinstea Centenarului, 100 de goruni. Directia Silvicã Vaslui a pus la dispozitie puietul pentru plantat, iar cotidianul nostru, împreunã cu toti redactorii, familiile lor si elevii din satul Fedesti si comuna Suletea, au plantat  „Pãdurea de 100 de goruni”.  Pãrintele acesteia însã a plecat la cer si de acolo sã comenteze stirile sportive ! Drum bun spre rai, Florine! 

Jurnalistul Florin Filioreanu (30 septembrie 1951 – 6 decembrie 2021) a fost timp de 35 de ani (1967 – 2003), corespondent la Radio Iasi, apoi, pânã în decembrie 2015, corespondent Radio România Actualitãti. În paralel, timp de trei decenii, Florin Flioreanu a lucrat la Statia CFR Bacãu, de unde s-a si pensionat. „Observator înnãscut, iscoditor, neobosit, cu un stil deosebit de alert, percutant si mereu ancorat în realitatea cotidianã, dar în acelasi timp atras si de urmele trecutului, talentatul jurnalist, publicist si reporter bãcãuan, Florin Filioreanu, a fost înainte de toate, un om sufletist, naturã caldã si lesne impresionabilã, care n-a ezitat niciun moment în a se pune în slujba semenilor sãi”, asa îl descriu fostii colegi de la redactia din Bacãu, a cotidianului Desteptarea.  În ciuda unor probleme de sãnãtate cauzate de un grav accident de masinã, care i-au dat de furcã peste 30 de ani, Florin a participat cu multã ardoare la actiuni caritabile si a fost un permanent promotor al valorilor culturale si spirituale locale.O multime de lucruri si fapte bune au fost sãvârsite de Florin în timpul vietii, pe care le-a dorit parte dintr-un viitor mult mai bun si mai prosper pentru toti românii.

Pãrintele „Pãdurii de 100 de goruni” din Fedesti!

Impresionant rãmâne si gestul pe care l-a fãcut acesta pentru satul vasluian unde s-a nãscut mama sa (Fedesti, comuna Suletea): a donat un hectar de pãmânt, cu vegetatie forestierã, cu specificatia cã doreste ca statul sã planteze, în cinstea Centenarului Unirii de la 1918, un numãr de 100 de goruni. Directia Silvicã Vaslui a primit solicitarea de donatie si a pus la dispozitie puietul pentru plantat, iar colectivul de redactie al cotidianului „Vremea Nouã” din Vaslui, împreunã cu locuitori din satul Fedesti și comuna Suletea au plantat „Pãdurea de 100 de goruni”. Vã reamintim cum a luat fiintã aceastã micã lizierã de goruni. Florin Filioreanu a trimis o informare în 2018 cãtre ziarul nostru, care suna asa: „Mã numesc Filioreanu Florin din Bacãu si, ca urmas al lui Filioreanu Ecaterina detin,  conform titlului de proprietate, un hectar de vegetatie forestierã  în sectorul Suletea, Vaslui. Datoritã faptului  cã nu mã pot deplasa din 1997, în urma unui accident auto, doresc sã faceti toate demersurile ca aceastã suprafatã  sã fie împãduritã cu 100 (o sutã) puieti de gorun si sã fie trecutã în proprietatea statului, pentru a nu fi  la îndemâna hotilor. În speranta cã voi fi ajutat în acest demers, vã multumesc anticipat! <<Poti sã fii bogat, sã fii om de afaceri, poti sã ai facultãti, sã fii om de stiintã, poti avea putere, pozitie socialã, ajungi la sfârsitul vietii sã te întrebi dacã nu cumva toate acestea au fost o pierdere de timp>>.”, a precizat în emailul trimis la redactia noastrã, Florin Filioreanu, fostul jurnalist. Si noi i-am îndeplinit dorinta!

Dumnezeu sã te odihneascã în lumina Lui, Florin Filioreanu! Redactia cotidianului Vremea Nouã este alãturi de familia îndoliatã si transmite sincere condoleante!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here