spot_imgspot_img
spot_img
-0.6 C
Vaslui
11-dec.-2023

Drumul groazei, București – Bacău: 564 de cruci pe E85, mai multe decât cele 550 de borne kilometrice dus-întors

- Advertisement -

Cele 7 cruci albe de la Răcăciuni, Bacău

Ziarul Libertatea a făcut un experiment jurnalistic pe unul dintre cele mai sângeroase drumuri nu doar din România, ci și din Europa: Drumul Național 2 (European 85), cel care este un cimitir.

Parcurs lent, în două zile, filmezi cum, dintr-o bandă și jumătate de circulație pe sens, o bandă e rezervată crucilor care comemorează victimele accidentelor de circulație. Sunt mai multe cruci decât kilometri, iar pe unele cruci sunt mai multe nume, după cum nu toate victimele au cruce.

285 de cruci pe sensul București – Bacău și 279 de cruci când străbați invers drumul din Bacău la București 

Cele mai recente cruci de pe DN2 sunt puse chiar la începutul lunii august, după ce, în apropiere de localitatea băcăuană Răcăciuni, au murit 7 persoane. 28 iulie 2021 scrie pe crucile lor. Cele 7 cruci albe sunt acum martore mute ale vitezei și ale depășirilor neregulamentare de pe E85. Asta plus faptul că infrastructura drumului nu face față volumului de trafic sau vitezei cu care se circulă.

La Răcăciuni e și zona în care Libertatea a numărat cele mai multe cruci. 50. Astfel, între Cleja și cotul de drum care duce spre Orbeni, pe doar 17 kilometri, sunt 50 de cruci. Zona e urmată de porțiunea dintre Obrejița (Vrancea) și ieșirea din Râmnicu Sărat (Buzău). Acolo sunt alte 43.   …https://zdbc.ro/drumul-groazei-bucuresti-bacau-564-de-cruci-pe-e85-mai-multe-decat-cele-550-de-borne-kilometrice-dus-intors/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.