spot_imgspot_img
4.4 C
Vaslui
21-feb.-2024

Drumul groazei

- Advertisement -

MOARTE SI GROPI… Un bãiat de 25 de ani a murit, acum un an de zile, pe drumul de acces cãtre comuna Bogdãnesti, într-un groaznic accident de masinã. Pe locul în care s-a petrecut drama, familia si oamenii cu suflet au ridicat o troitã si o fântânã, iar o cruce de beton vorbeste celor care trec pe aici de nenorocirea produsã. Un fapt trist, care a adus multã jale familiei si cunoscutilor. Poate, stirea ar fi fost doar o tragedie greu de înteles, dacã locul în care s-a petrecut nu ar fi o sursã permanentã de necazuri. Drumul judetean cãtre Bogdãnesti, care provine din drumul european 581, este plin de gropi, iar soferii care se aventureazã pe aici spun cã este cel mai prost drum din România.

Pe 8 aprilie, în jurul orei 4.55, pe raza comunei Bogdãnesti a avut loc un cumplit accident de circulatie, în urma cãruia un tânãr, care avea în fatã toatã viata, a murit, din vina celor pusi sã respecte legea. Elvis Stan, de 26 ani, din municipiul Bârlad se deplasa cu autoturismul VS 83 ELV, marca BMW, proprietate personalã, pe D.J 245 D, având directia de deplasare Horoiata cãtre Untesti. La un moment dat, din cauza neadaptãrii vitezei la conditiile de drum (carosabil cu denivelãri), a pierdut controlul asupra directiei de deplasare si s-a rãsturnat în afara pãrtii carosabile. Echipajul medical ajuns la fata locului a constatat decesul conducãtorului auto; în autoturism se mai aflau doi tineri, în vârstã de 21 ani, respectiv 25 ani, care nu au suferit leziuni în urma accidentului. Moartea tânãrului sofer s-a datorat faptului cã drumul judetean este sub orice criticã, plin de gropi si denivelãri, iar acesta având vitezã a nimerit cu masina într-o groapã, a pierdut controlul volanului si s-a rãsturnat peste o denivelare.

Nu aude nimeni la Consiliul Judetean?

Primarul Ion Dorobantu spune cã a încercat sã gãseascã “clementã” la Consiliul Judetean. A vorbit cu cei doi vicepresedinti, Dumitru Buzatu si Corneliu Bichinet, cerând bani pentru refacerea drumului. “într-un context de rectificare a bugetului Consiliului Judetean, am prezentat situatia acestui drum cãtre cei doi domni vicepresedinti, care mi-au promis cã vor aloca bani pentru plombarea acestor gropi. A fost licitatie, dar nimic! Mi-au cerut 15 oameni sã fac decapãri pe drumul judetean, mi s-a spus cã se vor plomba. Au uitat complet de ce au promis, mai mult am înteles cã de banii care trebuiau pentru plombare s-a fãcut licitatie si a câstigat o firmã care va aduce pietris. Din 2009, gropile stau în forma în care se vede, iar oamenii din Bogdãnesti sunt în culmea disperãrii”, a spus primarul. Acest drum este, de 20 de ani, de la cãderea comunismului, marea durere a comunei Bogdãnesti. Moartea tânãrului Elvis Stan a declansat resorturi nebãnuite în rândul populatiei. Oamenii vor sã blocheze drumul, pânã ce la Bogdãnesti vor veni oficiali de la Vaslui si Bucuresti care sã le garanteze dreptul la drumuri civilizate. Desi a fost turnat prin 1980, nicio guvernare care a trecut peste România nu a reusit sã facã mare lucru pentru reabilitarea drumului judetean Untesti-Bogdãnesti.

“Nu am supãrat pe nimeni de la Vaslui”

“Oamenii nu înteleg de ce poarta de intrare în comunã aratã în modul în care aratã, dupã atâtia ani. Nici nu stiu cum ar trebui sã procedez cu acest drum judetean. Nu am supãrat pe nimeni, nu am lãsat oamenii sã protesteze, desi doreau sã vinã la Vaslui sã-si spunã pãsurile. Ceea ce s-a întâmplat cu acel bãiat, drama familiei si a tuturor celor care l-au cunoscut, este legatã de acest drum care aratã sub orice criticã” – dr. Ion Dorobantu, primar Bogdãnesti

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.