spot_imgspot_img
26.2 C
Vaslui
29-sept.-2023

Drumul oaselor rupte

- Advertisement -

La Bârlad strãzile si trotuarele sunt înghetate si necurãtate

ZECI DE PICIOARE RUPTE Serviciul de Urgentã din cadrul Spitalului de Urgentã „Elena Beldiman” si ambulatoriul de specialitate (Policlinica), abia fac fatã valului de cãzãturi, în care pacientii se prezintã cu luxatii, entorse si chiar leziuni mai grave ale membrelor, din cauzã cã trotuarele si strãzile din Bârlad nu sunt curãtate. De astãzi, Primãria Bârlad va aplica HCLM 22/1996 – modificatã, aplicând amenzi celor care nu si-au curãtat trotuarele sau aleele de zãpadã si gheatã.

Cum a nins foarte mult în ultimele zile si s-a lãsat si cu ger nãpraznic, automat s-a format si ghetus, iar strãzile si trotuarele din Bârlad au devenit adevãrate capcane. Gerul nãprasnic din ultimele zile a fãcut victime, deoarece nu s-a dat cu antiderapant decât dimineata si seara, doar pe strãzile principale si cele în pantã. De trotuare nici nu poate fi vorba, sã fie pus antiderapant pe ele. Asa se face cã la Unitatea de Primire Urgente din cadrul Spitalului de Urgentã „Elena Beldiman” din Bârlad au ajuns în ultimele 48 de ore peste 40 de pacienti, cu probleme ortopedice, dintre care 14 au necesitat internarea. Numãrul pacientilor care au avut nevoie de medicul ortoped este însã mult mai mare, având în vedere cã multi dintre cei cu entorse si fracturi minore au fost trimisi de medicul de familie la Ambulatoriul de Specialitate. “În ultimele zile, am avut un numãr mare de prezentãri în Serviciul de Urgentã. Este vorba de leziuni ale membrelor, în special cele inferioare, datoratã unor cãderi accidentale. De duminicã, de când s-a instalat si frigul, am avut peste 40 de prezentãri de persoane care au avut probleme ortopedice, numai la UPU, necesitând internarea opt, acum douã zile si astãzi (ieri – n.r.) sase persoane”, ne-a declarat medicul Gabriela Danis, directorul medical al Spitalului de Urgentã „Elena Beldiman” din Bârlad.

Vin amenzile de la Primãrie

Dacã pe strãzile principale autoritãtile s-au mai ocupat si le-au curãtat, de trotuare, însã, nici nu poate fi vorba. Sub stratul de zãpadã s-a format polei, astfel cã a merge pur si simplu pe stradã în Bârlad este o adevãratã aventurã. „S-a dat cu antiderapant pe strãzile principale si pe cele în pantã, de douã ori pe zi, dimineata si seara. Este si ger, iar când se dezmorteste putin noi degajãm rigolele, ca sã se scurgã apa, sã nu se formeze bãlti. Trotuarele trebuie curãtate de persoanele juridice si fizice, care au societãtile sau locuiesc în zonele unde trotuarele trebuesc curãtate, sunt obligate, conform HCLM 22 sã o facã, altfel vor fi amendati”, a precizat ing. Olga Ungureanu, sefa Serviciului Gopsodãrie Comunalã din cadrul Primãriei Bârlad. Ea mi-a spus cã de astãzi, inspectorii primãriei bârlãdene vor începe controalele si vor aplica sanctiuni celor care nu si-au curãtat trotuarele de zãpadã si gheatã. Amenda este pentru persoanele fizice de la 100 – la 500 lei, iar pentru persoanele juridice de la 500 – la 2500 lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.