DSP Vaslui a fost în control la spitalul din Piatra-Neamț înainte de incendiu, iar inspectorii vasluieni au atras atenția asupra mai multor neconformități

NEPĂSARE… Fostul manager al Spitalului Județean Neamț, Codruț Munteanu, a declarat că anul trecut a existat un control al DSP Vaslui la unitatea sanitară pe care o conducea, control care a scos la iveală ”foarte multe neconformități”. Dacă autoritățile competente ar fi dat mai multă atenție raportului întocmit de inspectorii sanitari vasluieni, poate tragedia de la sfârșitul săptămânii trecute, în care 10 persoane au decedat într-un incendiu în secția ATI, nu s-ar mai fi produs.  

Munteanu a mai declarat că, în urma controlului DSP, s-a pus problema construirii unui spital nou, tocmai din cauza problemelor nenumărate ale SJ Neamț, că s-a publicat o machetă, dar noua clădire a rămas doar la stadiul de proiect. ”Nu am fost de acord cu peticirile. Un control de la DSP Vaslui a scos la iveală foarte multe neconformități și atunci s-a venit cu ideea construirii unui spital nou, s-a ajuns până la prezentarea publică a unei machete. De-aici până la a se întâmpla acest lucru a fost cale lungă și nu s-a mai petrecut. Nu știu de ce, managerul aparține unei organigrame care ține de Consiliul Județean. Managerul trebuie să vină cu proiecte și soluții pentru a putea gestiona situațiile”, a declarat Codruț Munteanu.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ