spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
04-mart.-2024

DSP Vaslui a început distribuirea pastilelor de iodură de potasiu în farmaciile din județ

- Advertisement -
REȚETĂ… Pentru a intra în posesia pastilelor de iod, cetățenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze o prescripție medicală.

ÎMPĂRȚIRE… Direcția de Sănătate Publică Vaslui a început distribuirea comprimatelor de iodură de potasiu. O parte din tablete au fost preluate de distribuitorii de medicamente, care le-au împărțit farmaciilor incluse în program.

În județul Vaslui sunt trei farmacii  unde cetățenii vor putea găsi comprimatele. Acestea sunt farmacia Dr. Max din Kaufland Vaslui, farmacia Dr. Max din centrul municipiului Vaslui și farmacia Dr. Max din Piața Victoriei – municipiul Bârlad. Pentru a intra în posesia pastilelor de iod, cetățenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze o prescripție medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu. În total, DSP Vaslui a primit peste 700.000 de comprimate de la Ministerul Sănătății. Comprimatele de iodură de potasiu vor fi administrate doar în caz de accident nuclear, fiind destinate persoanelor cu vârsta sub 40 de ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.