DSP Vaslui nu știe câți vasluieni s-au infectat cu coronavirus după ce s-au vaccinat împotriva COVID-19

Valeriu Gheorghiță

MISTER… Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat zilele trecute că aproximativ 3.500 de români s-au infectat cu noul coronavirus după prima doză de vaccin. Surprinzător, la Vaslui autoritățile sanitare nu țin o statistică cu aceste cazuri. “Este nevoie de un program pentru suprapunerea de date, care se face doar la nivel național”, au afirmat reprezentanții DSP Vaslui.

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a declarat că, până la acest moment, circa 3.500 – 3.600 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus după ce au primit prima doză de ser. “Sunt circa 3.500 – 3.600 de persoane care au dezvoltat infecția cu SARS-CoV-2 după prima doză. Este, de altfel, principalul motiv pentru care aceste persoane nu s-au prezentat la doza de rapel, așa cum erau programate în platformă”, a precizat Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria. Șeful CNCAV a precizat că sunt foarte puține cazuri de persoane care s-au infectat cu SARS-CoV-2 după ce au primit a doua doză de vaccin. “Sunt câteva, foarte puține cazuri. Dar, din punct de vedere al numărului, cu totul sunt, practic, 3.500 – 3.600 de persoane, ceea ce reprezintă un număr foarte mic comparativ cu aproape 700.000 de persoane deja vaccinate”, a explicat el. Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, dozele de vaccin declarate pierdute reprezintă 0,2% din totalul celor distribuite. “Din toate dozele distribuite până la acest moment, sunt declarate doze pierdute 2.273, ceea ce reprezintă 0,2% din totalul dozelor utilizate. Este mult, practic, sub ceea ce noi ne-am asumat 0,5% și, respectiv, dacă știm foarte bine, 10% conform Hotărârii de Guvern. Din punctul de vedere al gestionării dozelor, noi am considerat o limită de circa 0,5% în care am putea să ne încadrăm ca număr de doze pierdute, pentru că se pot întâmpla anumite incidente care compromit lanțul de frig și pot, evident, să invalideze un număr mare de doze. Din acest punct de vedere, atenția noastră e una cât se poate de bună și, în baza procedurilor și instrucțiunilor, încercăm să reducem la minimul posibil riscul de a se întâmpla asemenea evenimente, dar evident că acest risc nu poate să fie zero”, a indicat președintele CNCAV.

Peste 13.700 de vasluieni s-au vaccinat împotriva coronavirus

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, până miercuri, 17 februarie, în județul Vaslui se imunizaseră 13.747 de persoane, 696 doar în ultimele 24 de ore. Cât despre cazurile care s-au infectat după ce au făcut vaccinul, Direcția de Sănătate Publică Vaslui nu deține astfel de informații, numărătoarea lor făcându-se de către autoritățile de la București, printr-un program special de suprapunere.
5 COMENTARII

  1. Ce mai sperati Romani ? Minuni? Bine ? Schimbare ?copii educati cu idealuri implinte? Fugiti cat mai puteti din tarisoara asta mai romani fara viitor. De cand ma stiu am iubit-o ca pe o icoana sfanta si am muncit mult pentru ea. Daca ii intreaba cineva de planuri de viitor ei sunt cei mai buni.Toti, dar toti o apa si un pamant.

  2. Va rog sa va interesati ,de ce din 20 ianuarie nu apare nici un loc alocat pentru vaccinare initiala.plafoerma este blocata pana pe 25 martie de aproape o luna.Ma intreb unde sunt acele mii de vaccinari pe care le anunta triumfal DSP Vasluoi,or poate daca si aceasta activitate se face in mod netransparent dupa bunul obicei romanesc…

  3. D.S.P Vaslui,o adunatura de ignoranti care iau banii degeaba. Au chemat astazi dimineata 50 de oameni,la ora 8,30 la centrul de vaccinare.Toti erau reprogramati la aceeasi ora. Pe la ora 9 a iesit un medic,depasit de situatie si a spus ca cine vrea sa plece acasa o poate face ,dar sa vina la ora la care au fost programati initial. Acum am primit un telefon si mi s-a spus ca ora la care sunt programat e destul de tarziu si ca sa vin, din nou,mai devreme. O adevarata bataie de joc si o lipsa de viziune cum rar am mai intalnit.
    Doamna care a facut reprogramarile si si-a batut joc de oameni,raspunde la nr .:0335131165. Rog jurnalistii de la Vremea Noua sa ia legatura cu acesta doamna si sa o intrebe cine e incompetentul care a gandit asa ceva. Eu am intrebat-o si nu a stiut sau nu a vrut sa raspunda.

  4. Pai nu se stie vraistea de la Vaslui?
    Nu numai in sanatate, ci in toate domeniile, pentru ca conducerile institutiilor bugetate de la stat sunt numite politic sau pe alte criterii…oricum profesionalismul fiind ultimul atribut luat in considerare.

LĂSAȚI UN MESAJ