0.1 C
Vaslui
03-feb.-2023

DSP Vaslui stă cu peste 700.000 de pastile cu iodură de potasiu în depozite, Ministerul Sănătății anunță că a terminat campania de informare

- Advertisement -

ÎN AȘTEPTARE… Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat, marți, că autoritățile au finalizat campania de informare cu privire la folosirea comprimatelor cu iodură de potasiu , el precizând că este convins că va fi găsită o soluție privind distribuirea acestora către populație. Direcția de Sănătate Publică Vaslui a primit aproape 707.000 de comprimate de iodură de potasiu. Pastilele au fost livrate de Ministerul Sănătății, fiind procurate de la compania farmaceutică Antibiotice Iași. 

„Sigur va fi găsită o soluție pentru distribuirea iodurii de potasiu, dar după desfășurarea campaniei de informare care este gata și din punct de vedere video, audio și așa mai departe. CNA ne va ajuta să putem să o distribuim pe canalele publice”, a declarat Alexandru Rafila, răspunzând unei întrebări, în cadrul unei conferințe de presă, marți după-amiază. Producătorul de medicamente Antibiotice Iași a anunțat încă din a doua jumătate a lunii martie că a început distribuția iodurii de potasiu, după ce a produs 30 de milioane de comprimate. La sfârșitul lui martie, pastilele ajunseseră la Direcțiile de Sănătate Publică din teritoriu, anunțau autoritățile, care precizau că intenționează distribuirea acestora după realizarea unei campanii de informare, prin intermediul medicilor de familie. Unii dintre acești medici au anunțat însă că nu sunt de acord că se implice în distribuirea comprimatelor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.