30.3 C
Vaslui
28-iun.-2022

DSVSA Vaslui și-a intensificat controalele în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale

VERIFICĂRI… Controalele urmăresc respectarea condițiilor sanitare veterinare din toate piețele agro-alimentare, abatoarele și centrele de sacrificare cu activitate temporară, unitățile de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală.

ATENȚIE LA ALIMENTE… În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin intermediul structurilor de control de la nivel național, a demarat controalele tematice specifice, pentru a asigura cetățenilor un comerț cu alimente sigure și a preveni apariția de toxiinfecții alimentare. La aceste acțiuni de control participă medicii veterinari și inspectori de specialitate din cadrul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) județene și ai circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale (CSVSAO).

Controalele urmăresc verificarea respectării condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din toate piețele agro-alimentare, abatoarele și centrele de sacrificare cu activitate temporară, unitățile de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală și nonanimală, precum și în unitățile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică, pizzerii, cantine, unități tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unități de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare, etc).

DSVSA Vaslui a stabilit un program de lucru pentru perioada 28 martie – 23 aprilie a.c. (premergătoare Sărbătorilor Pascale Catolice și Sărbătorilor Pascale Ortodoxe), în baza căruia medicii veterinari/ inspectorii de specialitate vor efectua controale și verificări asupra modului în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în obiectivele supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor. Astfel, în perioada 28.03.2022 – 23.04.2022 este asigurată permanența activității prin programul prelungit la nivelul DSVSA și CSVSAO teritoriale, inclusiv în zilele de sâmbată și duminică. La sediul acestora vor fi afișate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranței alimentelor. Numărul de telefon al „Call Center”-ului D.S.V.S.A. Vaslui unde este organizat serviciu de permanenta este 0235421121, fax 0235.421278, e-mail: office-vaslui@ansvsa.ro și poate fi apelat de către cetățeni, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranței alimentelor.

Această decizie a fost luată pentru a facilita cetățenilor fie accesul la informații, fie pentru a sesiza nereguli din domeniul siguranței alimentelor. Un alt motiv  pentru organizarea serviciului este cel reprezentat de alerta privind creșterea nivelului de risc pentru pesta porcină africană, influenta Aviara Inalt Patogena.

Mieii se sacrifică doar în abatoare autorizate sanitar veterinar!

Ca urmare a confirmării scrapiei în anumite județe, se monitorizează circulația ovinelor și caprinelor destinate sacrificării, respectiv întregul traseu de la ferme sau exploatații de origine către abatoare autorizate sanitar veterinar sau centre de sacrificare autorizate temporar. În toate piețele agroalimentare și în alte locuri special amenajate în care va fi valorificată carnea și celelalte produse de origine animală, de sezon, este asigurat necesarul de personal sanitar-veterinar și programul prelungit de activitate, inclusiv în zilele de sâmbată și duminică.

Funcționarea locurilor de sacrificare a mieilor este permisă numai în perioada 09 aprilie – 23 aprilie 2021 (premergătoare Paștelui catolic și Paștelui ortodox), între orele 07:00 – 17:00.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here