Dulciuri apetisante, moldovenești, la Atelierul de Cofetărie Dulcinella de pe Traian (FOTO, VIDEO)

Vasluienii au dat năvală la inaugurarea magazinului de dulciuri moldovenești Dulcinella, de pe strada Traian.

DESCHIDERE… Vasluienii au dat iama în bunătățile moldovenești ale atelierului de cofetărie artizanală Dulcinella. Chiar înainte de ora de deschidere anunțată, pofticioșii au venit în număr mare să prindă loc la rând, pentru a se asigura că vor apuca măcar să guste din vestitele delicatese. Cei care vor trece pragul magazinului între 15 și 16 aprilie, vor fi recompensați cu o reducere de 30% la  toată gama de produse Dulcinella: torturi cu nume românesti (Vasile, Nicolae,Ion), plăcinte moldovenești, precum și multe alte dulciuri care mai de care mai apetisante. Printre recomandările cunoscutul interpret de muzică populară Ion Paladi, ambasador al brandului “Dulcinella”, se numără torturile Ion, Constantin și Ana. Cofetarii noștri încearcă să îmbine aromele într-un mod neașteptat. Toate rețetele sunt gândite de bucătarii noștri din Basarabia și încercăm ca toți cei care gustă să simtă gustul “ca la mama acasă”, cum ne gătea mama, cel mai bun și cel mai sănătos”, spune Ion Paladi. La marea inaugurare a fost prezent și primarul Vasile Pavăl, care a urat mult succes noilor întreprinzători.

Vasluienii gurmanzi au un nou motiv de bucurie deoarece vestita cofetărie Dulcinella și-a deschis ușile pentru iubitorii de dulciuri, pe strada Traian. Aici, vasluienii sunt invitați să se delecteze cu felurite produse dulci, făcute după tradițiile din Basarabia, dar și recreate după noi gusturi și preferințe. Mult așteptatul atelier a creat vâlvă în rândul populației, zeci de oameni ajungând să se îmbulzească în fața magazinului, încă dinaintea orei de deschidere. La eveniment a fost prezent și primarul Vasile Pavăl, care a tăiat panglica și a inaugurat magazinul, urându-le mult succes în activitate noilor întreprinzători. Moldovenii își pun toată nădejdea în calitatea produselor lor, precum și în elementele de originalitate cu care vin. Un lucru care stârnește curiozitatea publicului este Seria de torturi Autori. Torturile poartă numele bucătarilor care au conceput rețetele: “Fiecare rețetă are puțin din sufletul celui care le-a creat. Și secretul este că dacă pe cofetar, pe creatorul acelui produs, îl cheamă Constantin, atunci tortul a primit numele său. Dacă pe cofetăreasă a chemat-o Maria, tortul făcut de ea cu atâta drag, era firesc să îi poate numele. Celelalte denumiri au fost, de asemenea, gândite și inspirate din sentimentele, din trăirile cofetarilor noștri. Noi ținem mult la oamenii noștri, căci ei sunt sufletul acestei afaceri dulci și de succes”, spune Ion Paladi. De asemenea, produsele din Seria Fusion sunt gândite pentru a satisface poftele celor mai nonconformiști dintre clienți, care vor să încerce combinații neașteptate de gusturi: “La Fusion sunt combinate diferite gusturi. Cofetarii noștri încearcă să îmbine aromele într-un mod neașteptat. Toate rețetele sunt gândite de bucătarii noștri din Basarabia și încercăm ca toți cei care gustă să simtă gustul “ca la mama acasă”, cum ne gătea mama, cel mai bun și cel mai sănătos, produse tradiționale”, adaugă interpretul.

Drumul atelierului Dulcinella, abia la început

Ion Paladi

Îndrăgitul interpret de muzică populară, Ion Paladi, a întâmpinat cu ospitalitate clienții care au trecut joi pragul magazinului proaspăt deschis la Vaslui. De asemenea, a povestit cum a ajuns să reprezinte acest brand mult iubit atât în România, cât și în Republica Moldova și care sunt planurile de viitor pentru Dulcinella: “Dulcinella s-a născut la Chișinău. Este unul dintre cele mai mari branduri de cofetărie-patiserie, cu un număr de 30 de magazine în Republica Moldova. Este un brand gândit de Lucian, cumătrul meu, și am acceptat cu drag să fiu imaginea acestui magazin, pentru că eu cunosc produsele. Știu cât de sănătoase sunt, cât de bune sunt. Atât la nunta mea, cât și la botezul băiatului meu, tortul a fost de la Dulcinella. Am gustat aproape toate prăjiturile și toate torturile. Preferatele mele sunt Constantin, Ion, Ana. Atunci când mi s-a propus să fiu imaginea brandului, am acceptat cu drag. Am spus că dacă tot fac unirea prin cântec, să fac acum unirea prin dulciuri. Să facem acest pod de dulciuri între Basarabia și România prin acest brand, Dulcinella, care ne dorim să devină un brand național. Să ne extindem în toată România, nu doar în Moldova Românească. Anul acesta vom ajunge să deschidem 5 magazine la București, iar după București ne dorim să ajungem și la Constanța și la Brașov și la Cluj. Să ne ajute Dumnezeu în planurile pe care ni le-am propus! Săptămâna următoare deschidem al doilea magazin tot în Vaslui, pe strada Ștefan cel Mare. Așadar, îi așteptăm pe vasluieni și atunci în număr cât mai mare, pentru că și atunci, joi și vineri, vom avea reduceri ca și azi și mâine, 30% la toate produsele marca Dulcinella”.

Vasluienii au îmbrățișat cu drag ideea cofetăriei cu produse moldovenești

Emoționat de primirea călduroasă de care a avut parte din partea vasluienilor, Ion Paladi a declarat că aceștia l-au făcut să se simtă ca acasă: “După publicul care a venit astăzi, în număr mare, am fost primiți foarte bine, ca acasă. Eu și la Vaslui și la Chișinău tot acasă mă simt. Acesta a ținut să precizeze că părerile vasluienilor contează foarte mult pentru el și încurajează oamenii să spună ce cred despre produse. “Pentru noi este foarte important să avem un feedback foarte bun, să ne spună oamenii că da, le plac produsele noastre, sunt bune și sănătoase. La noi produsele au valabilitate nu de o lună, ci de o zi, două, maxim trei. Încercăm să facem totul cât mai sănătos. Avem și produse de post, avem și produse raw-vegane, fără zahăr, fără gluten. Avem produse bio”, a declarat reprezentantul Dulcinella. În ceea ce privește prețurile, interpretul le justifică plin calitatea deosebită a ingredientelor naturale folosite în prepararea produselor. “Ne considerăm o cofetărie cu prețuri medii spre premium, de asta probabil unii ne consideră produsele puțin cam scumpe, unii spun că sunt ok. Dacă am fi avut produse care stau o lună pe raft, erau și prețurile mai reduse. Ținând cont că avem doar produse naturale, de calitate, se explică prețurile care sunt. Sperăm să fie pe placul tuturor vasluienilor”.
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ