spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

Dumitru Amisculesei, cercetat pentru evaziune fiscala, fals si spalare de bani

- Advertisement -

Afacerea si locuinta omului de afaceri botosanean Dumitru Amisculesei a facut obiectul unei anchete uriase demarate de catre procurorii si politistii botosaneni. Totodata, la sediul unei societati, a fost descoperita o statie de imbuteliere a alcoolului ilegala.

Anchetatorii au recunoscut ca actiunea a implicat un numar record de politisti si jandarmi, aproape 200, totul fiind planificat in cel mai mare secret pana in ultima clipa. Descinderile au avut loc in peste 40 de locatii din judet. Incepand cu orele 06.45, anchetatorii au adunat informatii privind activitatea infractionala a 12 persoane, printre care si Dumitru Amisculesei. Acestia desfasurau activitati ilegale de aprovizionare cu alcool etilic 91 grade, produceau si imbuteliau bauturi alcoolice spirtoase – rom si votca, respectiv vindeau en-gross si en-detail aceste bauturi alcoolice spirtoase. Au mai fost retinute 54 persoane, administratori/asociati ai unor societati comerciale, clienti ai lui Amisculesei Dumitru, care achizitionau bauturi alcoolice in vederea comercializarii ulterioare.

Actiunea a fost coordonata de catre procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, participand ofiteri de politie judiciara din cadrul Inspectoratului Judetean de Politei Suceava, Inspectoratului Judetean de Politie Botosani, Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Anticoruptie Judetean Botosani, cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Botosani, Detasamentul Politiei de Interventie Rapida Suceava, Detasamentul Politiei de Interventie Rapida Botosani, comisari ai Garzii Financiare Botosani si un echipaj al Vamii Botosani.

Simultan, s-a descins in 48 de locatii din municipiul Botosani si 10 comune din judet, inclusiv locuinta lui Amisculesei. Anchetatorii au efectuat perchezitii si controale economico-financiare la depozite, spatii comerciale si locuinte.

Intr-un sediu al unei societati a lui Amisculesei, de langa manastirea Popauti, unde era folosita o carmangerie ca paravan, politistii au gasit instalatii clandestine pentru producerea si imbutelierea bauturilor alcoolice spirtoase. Chiar in timpul descinderii oamenii legii au prins in flagrant mai multi muncitori care descarcau dintr-un camion alcool etilic.

Cristian Popovici, prim procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, a declarat ca actiunea a fost organizata in secret. „Intreaga activitate de urmarire penala a fost desfasurata doar de un procuror, doi ofiteri de politie, cu sprijinul unui ofiter si unui agent. S-a lucrat in echipa cu Serviciul Roman de Informatii. Este un dosar in care confidentialitatea a fost maxima, natura informatiilor fiind din categoria «strict secret»”, a spus Cristian Popovici.

In total au fost retinute peste 150 de persoane, urmand ca audierea lor sa fie facuta in zilele urmatoare.

Pe langa actiunea de fata, procurorii au mai luat in considerare si alte doua dosare mai vechi. „In cauza sunt cercetati mai multi membri ai familiei Amisculesei. Cu nume si detalii vom reveni ulterior. De asemenea, sunt invinuite si trei persoane juridice, este vorba despre societatile Sandokan Rachiti, Fishmar Boys, si Dayan Firacos. Toate aceste trei societati comerciale sunt controlate intr-o modalitate sau alta de membri ai familiei Amisculesei. Deja au inceput audieri la Inspectoratul de Jandarmi, ne-am mutat logistic acolo pentru ca este mai mult spatiu, iar in urmatoarele patru-cinci zile avem de audiat peste 150 de persoane”, a adaugat Popovici.
Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, a mai tinut sa precizeze ca prejudiciul in acest caz este foarte mare si ca se va pune sechestru asiguratoriu pe averea familiei Amisculesei, atat bunuri mobile, cat si imobile.

evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.