spot_imgspot_img
2.2 C
Vaslui
21-feb.-2024

Dumitru Buzatu loveste din nou: „Cu progresul ãsta tehnologic vom ajunge în situatia în care parcurile industriale din judetul Vaslui vor fi fãcute în cosmos”

- Advertisement -

PUS PE SOTII… Presedintele Consiliului Judetean Vaslui iese din nou la rampã, dupã ce în urmã cu nici douã sãptãmâni a declarat cã PSD nu a sãrãcit judetul Vaslui pentru cã vasluienii nu au fost niciodatã bogati. De data aceasta, Dumitru Buzatu i-a dat o replicã liberalului Valentin Cretescu, care, în sedinta de ieri a Consiliului Judetean, a subliniat faptul cã Vasluiul duce lipsã de investitori si de parcuri industriale. Presedintele CJ Vaslui i-a atras atentia consilierului judetean cã institutia pe care o conduce are în vedere doar realizarea de obiective „realiste”, lãsând sã se înteleagã cã parcurile industriale ar fi de domeniul fantasmagoric. Ca sã se facã mai bine înteles, Buzatu a dat si un exemplu de obiectiv realist: reteaua de drumuri judetene, despre care a dat asigurãri cã anul acesta va fi întretinutã si extinsã. „Asta este linia de conduitã cât voi mai fi eu aici. Când nu voi mai fi eu, toatã lumea va face numai parcuri industriale în tot judetul. Nu are niciun metru de teren judetul Vaslui, dar probabil le va face în cosmos. Cu progresul ãsta tehnologic ne îndreptãm spre situatia în care parcurile industriale din judetul Vaslui vor fi fãcute în cosmos” a afirmat presedintele Consiliului Judetean Vaslui.

Discutiile dintre consilierii liberali si conducerea Consiliului Judetean Vaslui s-au purtat la punctul patru de pe ordinea de zi, privind adoptarea bugetului judetului. Dupã ce a fãcut o paralelã cu situatia din judetul Iasi, Valentin Cretescu a anuntat cã grupul consilierilor liberali se va abtine de la vot. „Studiind bugetul local al Consiliului Judetean Vaslui am remarcat cã din total buget, 44% ati alocat pentru asistentã socialã si 9 % pentru sãnãtate. Fãrã a fi cârcotas, am tras cu ochiul la bugetul Consiliului Judetean Iasi, vecinii nostri. Pentru asistentã socialã au alocat 22% din bugetul total, iar pentru sãnãtate 31% din acest buget. În judetul vecin, Consiliul Judetean vine cu proiecte pentru încurajarea initiativei private, pentru crearea de locuri de muncã si anume înfiintarea si dezvoltarea a trei parcuri industriale la Letcani, Holboca si Pascani. Cred cã poate fi luat drept un model de succes! Judetul Vaslui nu are nevoie de parcuri industriale? Noi nu avem antreprenori cu initiativã care sã beneficieze de facilitãti fiscale pentru demararea afacerilor, care la rândul lor sã aducã venituri consistente la bugetele locale ale UAT-urilor din subordinea CJ? Noi nu avem nevoie de locuri de muncã? Locurile de muncã creazã plus valoare, stimati colegi majoritari în Consiliul Judetean. Pentru cã acest buget nu ne reprezintã nici pe noi si nici pe cetãtenii acestui judet, ne vom abtine de la vot”, a anuntat consilierul liberal.

Copiii si placa obsesivã a presedintelui CJ

Dumitru Buzatu a luat act de decizia liberalilor, nu fãrã a o comenta în stilul caracteristic. Asa cum a procedat în aproape toate sedintele legislativului, presedintele CJ Vaslui l-a adus din nou în discutie pe directorul cotidianului Vremea Nouã, Lucian Timofticiuc, dezvoltând o adevãratã obsesie fatã de acesta. „Vreau sã-i spuneti sefului dumneavoastrã de partid, Timofticiuc, cã bugetele nu se întocmesc asa cum crede el. Avem venituri, avem cheltuieli, avem finantãri, avem contributii, nu putem sã diminuãm asistenta socialã când noi avem cheltuieli ce tin de strictul necesar. Sistemul nostru de asistentã socialã au niste beneficiari. Copiii sunt în centre de plasament, avem asistenti maternali care sun salariatii nostri, nu putem sã le luãm salariile când vrea domnul Timofticiuc, scuzati-mã, cineva din conducere”, a afirmat Dumitru Buzatu, în timp ce se uita la colegii sãi de partid, sã vadã dacã cineva reactioneazã la glumita sa. Din pãcate pentru el, consilierii social-democrati nu au mai fost dispusi nici mãcar la râsetele de complezentã, sãtui probabil si ei de aceeasi poantã obsesivã.

Gelu Veziteu: „Ne-am fi dorit cifre mai mari la sectiunea Dezvoltare”

Surprins de atitudinea presedintelui CJ, consilierul Gelu Veziteu i-a reamintit acestuia cã dezbaterile au un rol foarte important, iar fiecare informatie utilã prezentatã în timpul sedintei trebuie însusitã de forul legislativ. „Suntem aici persoane mature, care ne spunem pãrerea sincerã. Eu îl felicit pe colegul meu cã a fãcut demersuri, s-a informat, a cãutat informatii si din alte judete, asa cum am fãcut si eu de când sunt consilier, întotdeauna mã raportez la ce se întâmplã în tarã. Cred cã este bine de observat si de însusit ceea ce a spus colegul meu legat de structura bugetului judetului nostru. Nu trebuie sã facem un proces de intentie cuiva care a observat anumite lucruri. În ceea ce priveste bugetul, as vrea sã subliniez faptul cã sunt mici diferente între varianta supusã dezbaterii si varianta adusã în fata noastrã, pentru vot. A doua constatare pe care vreau sã o fac se referã la cifrele de anul acesta. La capitolul venituri avem 500.357.655 lei si la capitolul cheltuieli 533.044.191 lei. Veniturile sunt mai mici decât cele pe care le-am prognozat anul trecut, pe care le-am estimat la 517 milioane lei, în timp ce cheltuielile sunt mai mari. Pe de altã parte, în ceea ce priveste fondul de salarii de bazã, acesta este de 20 de milioane de lei si este fundamentat pe un numãr de 183 de lucrãtori. În prezent, numãrul total de angajati ai Consiliului Judetean a ajuns la 130. Cheltuielile de personal sunt de peste 140 de milioane de lei, în timp ce în alte judete am vãzut cã se poate lucra si cu mai putin, mai ales cã avem proiecte pe digitalizare. Avem niste obiective care nu au fost atinse, inclusiv cresterea eficientei digitalizãrii. Ne-am fi dorit cu totii ca la Dezvoltare, cifrele sã fie un pic mai mari, sã ne implicãm mai mult, sã atragem fonduri mai multe, din diverse surse, atât nationale cât si externe”.

Pânã la sfârsitul anului, dezvoltarea va depãsi functionarea

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Ciprian Trifan, a dat asigurãri cã dupã semnarea proiectelor pe „Anghel Saligny” si POIM, fondurile pentru sectiunea Dezvoltare le vor depãsi pe cele de la Functionare. „Noi lucrãm în acest sens si trebuie avut în vedere cã acest buget este o previziune. În functie de cum vom semna contractele de finantare, fie cã vorbim de cele de pe „Saligny” de 140 de milioane lei, cel al Spitalului Judetean, de 65 de milioane de euro, veti vedea cã pânã spre sfârsitul anului si sectiunea Dezvoltare va creste. Bugetul, fiind o previziune, se executã, iar la finalul anului vom vedea dacã am putut atrage acele sume pentru care azi ne aflãm în faza de a semna contractele. Aceste sume nu fac obiectul previziunilor noastre, atât timp cât contractele nu sunt semnate. (…) Dupã ce aceste finantãri vor deveni certe, functionarea, care în acest moment reprezintã în jur de 57% din buget, se va debalansa si va fi depãsitã de sectiunea Dezvoltare” a afirmat vicele Trifan.

Revenirea presedintelui CJ: „Când nu voi mai fi eu, toatã lumea va face numai parcuri industriale în tot judetul”

Dupã discutiile dintre Veziteu si Trifan, presedintele Consiliului Judetean a luat din nou cuvântul, dezamãgit probabil de „calitatea” primei interventii. De data aceasta, Dumitru Buzatu a fost mai punctual, enumerând câteva criterii care au ajutat la întocmirea bugetului. „La întocmirea bugetului am avut în vedere, în primul rând, functionarea institutiilor noastre, iar dacã acest buget s-a fundamentat pe numãrul total de posturi, v-am explicat anul trecut de ce folosim acest mecanism. Noi nu am crescut numãrul de functionari cu nicio persoanã. Dimpotrivã, avem 3-4 angajati care au plecat în alte domenii de activitate sau în alte localitãti si avem o dificultate în a ne rezolva sarcinile pe care ni le-am propus. În plus, avem o obligatie imensã de a cofinanta, de a acorda suportul financiar tuturor proiectelor. Nu este deloc usor sã cofinantezi un proiect de aproximativ 260 de milioane de euro. Acest proiect se cofinanteazã din contributiile Consiliului Judetean si ale UAT-urilor. Nu ne putem permite sã nu asigurãm aceste cofinantãri pentru cã toate proiectele vizeazã îmbunãtãtirea activitãtii noastre, fie cã vorbim de servicii sanitare, asistentã socialã, servicii prestate cãtre populatie – apã, canal, etc. Am muncit foarte mult sã obtinem finantãri pentru toate aceste proiecte de dezvoltare, iar acum avem obligatia sã asigurãm cofinantarea lor. Pe de altã parte, trebuie sã întretinem si sã extindem reteaua de drumuri judetene, pânã când prindem avioane si o sã facem parcuri industriale cu ele. De ce ar trebui sã cheltuiascã acum Consiliul Judetean o sumã imensã, pentru cã în prezent nu este nicio finantare pentru aceste parcuri industriale? Cine a solicitat la Consiliul Judetean sau la vreo Unitate Administrativ Teritorialã înfiintarea acestor parcuri industriale sau are oferte de la dezvoltatori, încât noi sã trebuiascã sã investim aceste sume uriase, care nu sunt la dispozitia bugetului nostru? Eu stiu cã bugetul e un bun prilej de ceartã politicã, dar lãsând la o parte aceastã chestiune, trebuie sã fim realisti, sã ne asumãm rezolvarea sarcinilor prioritare si sã ne atingem obiectivele pe care ni le-am propus în mod realist. Asta este linia de conduitã cât voi mai fi eu aici. Când nu voi mai fi eu, toatã lumea va face numai parcuri industriale în tot judetul. Nu are niciun metru de teren judetul Vaslui, dar probabil le va face în Cosmos. Cu progresul ãsta tehnologic, ne îndreptãm spre situatia în care parcurile industriale din judetul Vaslui vor fi fãcute în cosmos”, a mai afirmat Dumitru Buzatu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

30 COMENTARII

 1. Iata ce scriau ziare din alte judete despre acest mosier al unui intreg judet. Este ceea ce a scrie intotdeauna Vremea Noua, iar Buzatu profita de faptul ca si-a cumparat ceilalti ziaristi din judet asa ca il ataca pe Timofticiuc, ca si cum acesta din urma ar prezenta altceva decat realitatea.

  Buzatu, ultimul comunist al Moldovei

  O nomenclatură locală, unită prin încuscriri și cumetrii, conduce toate instituții și afacerile din bani publici. Din 1992 până în 2018, au dispărut zeci de baroni, numai Dumitru Buzatu e tot timpul la Putere. Vasluiul e județul roșu: toți din conducerea Primăriei, Consiliului Județean, Prefecturii și a firmelor de construcții sunt neamuri. Dumitru Buzatu e din 1992 politician la vârful PSD, fiind acum printre cei mai importanți 10 apropiați ai lui Dragnea. Soția lui Buzatu e deputat, fiul – secretar de stat. În Vaslui nu există presă, transparență, depopularea este masivă, iar toți banii publici sunt drenați de câteva familii. Și Buzatu, din amărâtul Vaslui aflat în umbra impunătorului oraș Iași, a ajuns cel mai important politician aflat la Putere în Moldova.

  Ultimul baron roșu al Moldovei. Dumitru, Mitică pentru prieteni, Buzatu, conduce Consiliului Județean Vaslui și filiala județeană a PSD cu mână forte, așa cum o făceau pe vremuri frații Sechelariu și Hrebenciuc la Bacău, Cozmâncă la Botoșani sau Ion Solcanu la Iași. Un sistem uriaș de pile și relații, cumătreli și încuscreli. „Orașul și județul sunt confiscate de PSD”, a declarat, culmea, sub anonimat, un lider al Opoziției care nu-și asumă să-l confrunte pe Buzatu.

  • Continuare…

   Poker politic

   Acum, Dumitru Buzatu este cel mai important lider PSD al Moldovei. După 26 de ani de politică, a ajuns în cercul celor 10 care gravitează în jurul lui Liviu Dragnea. La momentele de criză prin care au trecut guvernele PSD din 2016 și până acum, Buzatu și-a jucat cu abilitate cărțile. Poziționarea alături de Dragnea i-a adus o primă mutare câștigătoare în martie 2018: fiul său, Tudor, a fost numit secretar de stat în aparatul de lucru al Anei Birchall, vicepremier responsabil de parteneriatele strategice şi deputat de Vaslui.

   La tensiunile din toamnă, cu Firea și scrisoarea liderilor de filiale, Buzatu s-a poziționat inițial de partea „puciștilor”. În ziua decisivă, a trecut înapoi de partea lui Dragnea. „I s-a promis că locul eligibil alocat Moldovei la europarlamentarele de anul viitor îi va reveni fiului său, Tudor Buzatu”, a declarat un fruntaș PSD din Iași.

   La Vaslui, o mică variațiune. „Postul e rezervat pentru nevasta lui Dumitru Buzatu, Gabriela Crețu”, a afirmat un om politic vasluian. Dar Gabriela Crețu este acum senator de Vaslui din partea PSD.

   Dumitru Buzatu conduce Vasluiul de aproape 27 de ani, practic de la Revoluție

   Zeci de contracte cu autoritățile locale

   De-a lungul ultimilor ani, s-a vorbit despre faptul că majoritatea afacerilor cu bani publici din Vaslui au fost drenate de câțiva oameni de afaceri strânși în jurul partidului. Mai multe anchete ale DNA Iași s-au desfășurat la Vaslui, în vizor fiind și contracte cu bani europeni, inclusiv banii de la Consiliul Județean condus de Buzatu.

   Unul dintre cele mai importante nume de afaceriști este cel al lui Emil Savin, zis Farmazon, patronul Transmir SRL. Farmazon este regele asfaltului din Vaslui, firma sa derulând zeci de contracte cu localități din județ și cu Consiliul Județean Vaslui. În perioada comunistă, Savin ar fi fost, notează presa locală, șoferul președintelui de CAP din Murgeni.

   Aproape 30 milioane de lei cifră de afaceri în 2017 și un profit de 934.000 de lei, cam aceleași cifre și în 2016, peste 36 milioane de lei cifră de afaceri în 2015 și un profit de peste 2,1 milioane de lei sunt câteva din datele Transmir. Numele lui Savin a fost implicat de-a lungul anilor în mai multe scandaluri. Acum patru ani, a fost suspectat că ar fi călcat intenţionat cu mașina un cioban, însă la finalul anchetei doar un ginere de-al său a fost pus sub acuzare pentru omor.

   Consiliul Județean a făcut Centrul de Afaceri din Vaslui, iar Buzatu și-a pus fiul director. Clădirea e ocupată, în mare parte, de instituții publice

   Afaceri penale

   Un alt nume controversat legat de conducta cu bani publici din Vaslui este cel al lui Ciprian Safir. Administrator, respectiv asociat la firmele Conbetas şi Star Construct, firme care au obţinut direct sau prin subcontractare lucrări cu Consiliul Judeţean Vaslui. Mai mult, Ecaterina Safir, mama lui Ciprian, a fost şef serviciu contabilitate în cadrul Consiliului Judeţean Vaslui.

   În 2016, Ecaterina Safir a fost condamnată, patru luni de închisoare cu suspendare, de Judecătoria Vaslui, fiind găsită vinovată de săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Aceasta a fost acuzată că a semnat două contracte între Consiliul Județean Vaslui și firma fiului său, Conbetas. La vremea respectivă, înainte de condamnare, Dumitru Buzatu, anunţa că va lupta până în pânzele albe pentru a demonstra că aceasta nu are nicio vină.

   Și fiul, Ciprian Safir, a fost condamnat în 2017 într-un dosar ce a vizat fraude cu fonduri europene la modernizarea unui drum în comuna Mironeasa, județul Iași. Safir a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, fiind găsit vinovat de săvârşirea infracţiunilor de instigare la fals intelectual şi complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene.

   Buzatu și Popică, prefectul de Vaslui, în pelerinaj la Iași, de Sf. Parascheva. Popică a fost coleg de clasă cu fiul „baronului roșu”

   Desant DNA, niciun acuzat

   Acum secretar de stat, Tudor, fiul lui Dumitru Buzatu, a fost anterior director al Centrului de Resurse pentru Afaceri Vaslui (CRAV) înființat în 2009. Societatea este deținută în proporție de 70% de Consiliul Județean și 30% de Consiliul Local. În 2015, procurorii DNA Iași au descins atât la sediul CJ cât și al CRAV. Saci cu documente au fost ridicați, însă șefii celor două instituții, tată și fiu, nu au fost puși sub acuzare.

   Contactat de REPORTER DE IAȘI pe 15 octombrie, pentru un interviu, Dumitru Buzatu a trimis răspuns prin sms că este plecat din țară. „Când doriți după ce mă întorc”, a scris Buzatu. De la mijlocul lunii octombrie și până acum, în ciuda repetatelor apeluri și sms-uri, Buzatu nu a mai răspuns.

   Vila lui Dumitru Buzatu e gard în gard cu cea a lui Safir, patronul firmei de construcții care câștigă majoritatea lucrărilor publice din județ

   O mare și fericită familie

   Legăturile politice și de afaceri sunt cimentate de cele de rudenie, de cumătreli și încuscreli. Iată doar o mică parte dintre acestea:

   – Adrian Solomon, deputat PSD de Bârlad, este rudă prin alianţă cu controversatul om de afaceri, Emil Savin, patronul Transmir SA. Solomon i-a cununat pe Mirabela (fata lui Savin) cu Eduard Popică.

   – Eduard Popică a fost până în aprilie 2016 director de cabinet la Prefectura Vaslui, apoi consilier județean din partea PSD. Din vara anului trecut, Eduard Popică este prefect de Vaslui.

   – Eva, fata lui Tudor Buzatu, a fost botezată de Eduard Popică și soția acestuia, Mirabela, dar și de Dragoș Cazacu care este acum viceprimar al Vasluiului.

   – Luna trecută, Alexandru Barbu, consilier local PSD, s-a căsătorit cu Roxana Turcu. La nuntă au participat aproximativ 300 de invitați, printre care Gabriela Crețu, senator PSD, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean, Tudor Buzatu, secretar de stat, Vasile Pavăl, primarul Vasluiului, Dragoș Cazacu, viceprimar. Mirii i-au avut nași pe Monica și Remus Mustățea. Nașa, Monica, este nepoata lui Dumitru Buzatu. Nașul, Remus, este director executiv la APC Vaslui, o asociație de dezvoltare la care președinte este Dumitru Buzatu.

   – În trecut, Alexandru Barbu a fost șeful de cabinet al senatoarei Gabriela Crețu. De câteva luni, a făcut o schimbare și, mai nou, este șeful de cabinet al lui Dumitru Buzatu, adică a trecut de la soție la soț.

   Tudor Buzatu (centru, în pulover roșu) a ajuns secretar de stat în ministerul condus de Ana Birchall, deputată de Vaslui

   Mitică Buzatu și Gabriela Crețu, umăr la umăr în politică

   Dumitru Buzatu (63 de ani, născut în comuna Ruginoasa, Iași) și-a început cariera politică post-decembristă în 1992. Trei mandate consecutiv, în perioada 1992-2004, a fost deputat de Vaslui din partea PDSR transformat în PSD. Din 2004 și până în 2012, adică 8 ani, Buzatu a îndeplinit funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Vaslui. Din 2012 și până în prezent este președintele Consiliului Județean Vaslui. Ca studii, Buzatu a absolvit Facultatea de Istorie-Filosofie de la „Cuza”.

   Gabriela Crețu (53 de ani, născută în Târgu Frumos, județul Iași) a fost, potrivit biografiei sale oficiale, membru PCR între 1984 și 1989. Între 2004 și 2007 a fost deputat, între 2007 și 2009 eurodeputat, 2009-2012 reprezentantă Permanentă a Senatului României pe lângă Instituțiile Europene. Din 2012 și până în prezent este senator PSD de Vaslui. Absolventă a Facultății de istorie și filosofie de la „Cuza”.

   Gabriela Crețu, soția lui Dumitru Buzatu, este senatoare

   Familia Buzatu, latifundiari de Vaslui

   Șeful PSD Vaslui este deținătorul unei averi impresionante. Astfel, potrivit declarației semnate pe 12 iunie 2018, Dumitru Buzatu deține 7,5 hectare de teren agricol în localitățile Zăpodeni, Ștefan cel Mare și Negrești, toate din Vaslui. Mai are trei hectare de teren la Șaru Dornei (județul Suceava) și aproape 1.500 mp în municipiul Vaslui.

   Împreună cu soția sa, Gabriela Crețu, mai posedă un apartament de 44 mp, o casă de 172 mp și un spațiu comercial de 600 mp, toate poziționate în Vaslui.

   La categoria bunuri mobile, în declarație este trecut un autoturism Lada fabricat în 2008, unul Volkswagen din 2006 și o barcă cu motor pentru pescuit „Black Sea Fishing” fabricată în 2010. Din salariul de președinte al CJ, Dumitru Buzatu a încasat anul trecut 103.880 lei, adică o medie lunară de peste 8.600 de lei.

   Feciorul celor doi, Tudor Buzatu, are aproape 20 de hectare de teren arabil în comuna Ștefan cel Mare (lângă Vaslui) și încă 1.000 mp în Muntenii de Jos, suburbie a Vasluiului.

   La capitolul clădiri, Tudor Buzatu a menționat două spații comerciale de 40 și 23 mp pe care le-a cumpărat în 2010, dar și o casă de vacanță de 50 mp cumpărată în 2013 în comuna Șaru Dornei (Suceava).

   În declarația semnată la începutul mandatului de secretar de stat, Tudor Buzatu a menționat și două mașini, un Smart din 2004 și o autoutilitară Fiat din 2003. Veniturile încasate în 2017 din funcția de director al Centrului de Afaceri din Vaslui, dar și de pe urma PFA-ului din agricultură s-au cifrat la peste 206.000 lei, adică o medie lunară de 3.700 euro.

   Toată familia, la un loc

   În partea de nord a orașului, în imediata vecinătate a parcului Copou din Vaslui, locuiesc, în aceeași curte: George și Ciprian Safir, dar și Gabriela Crețu și soțul său, Dumitru Buzatu. Cei doi Safir sunt verișori, George fiind director executiv al grupului de firme Safir (ferme de pui, FNC, abator de păsări, fabrică de preparate și semipreparate). Firma este furnizor tradițional la multe instituții publice vasluiene: Penitenciar, grădinițe, licee, spitale, Direcția de Asistență Socială.

   Și încă un amănunt. La compania Safir lucrează și Iulian, fratele lui George. Director tehnic în grupul de firme, Iulian a fost căsătorit până de curând cu fiica senatoarei PSD, Doina Silistru, o altă apropiată a lui Buzatu.

   • O MAFIE descrisă perfect!
    O justiție oarbă și coruptă! Toate probele astea l-ar fi dus unde-i este locul! Pe el și pe alții ca el.
    Cu populația naivă, ușor de manipulat cu un litru de ulei, e bine-merci în continuare!

 2. Omul este rupt de realitatea inconjurătoare și după 30 de ani de conducere a CJ, nu lasă ABSOLUT NIMIC, în urma sa!
  Doar îmbogățire personală și discuții sterile.
  Pentru că știe că nu există Justiție, nu există nimic în țară care să-l taxeze la timp.
  Și multă lume fraieră care-i inghite minciunile.

 3. Pentru ce se întâmplă la vaslui și mai sunt câteva județe vinovat este guvernul și presidentia acestei tari. Dacă de atâția ani nu se face nimic oare nu este voit de la București?? Când conducerea tarii tolerează incompetenta oare cine este de vina?? Un incompetent chiar dacă este votat fiind primar sau președinte c.j trebuie ca cineva sa se sesizeze și sa fie eliminat din sistem.nu poți tine o putoare în funcție de conducere pe motiv ca este votat de cetățean sau de partid. Trebuie timp limitat la acești aleși.daca într-un an nu ai făcut nimic ar trebui sa fii tras la răspundere de legiuitor nu de cel care votează. Mulți aleși au distrus bunăstarea multor localități și nimeni din conducerea tarii nu zice nimic. Oare nu sunt uniți ca anumite zone sa nu se dezvolte?? Cine tine în brate acest barbar al județului Vaslui????

  • Nu fi naiv. Acest psihopat este tinut in brate de cei de la Bucuresti pentru ca este o masinarie de voturi. Unde se voteaza cel mai mult PSD in tara? La Vaslui! De asta isi permite Buzatu sa comenteze impotriva lui Ciolacu si ceilalti, pentru ca stie ca voturile lui cantaresc mult. De asta si-a permis sa isi bage sotia si fiul in fata, plus alde Stativa, fostul prefect cu muschi si pe altii. Nu ii recomanda nimic in afara ca vin de la Vaslui, de aici vin foarte multe voturi. De asta Buzatu e vesnic aici, pentru ca stie foarte bine electoratul, stie sa faca combinatii astfel incee are t sa insa intotdeauna in castig.

   Singura cale sa scapam de el e ca Recorder sa vina la Vaslui, sa scoata in evidenta toate combinatiile clanului Buzatu. Din Vaslui pot doar cei de la Vremea Noua, restul sunt sclavii clanului. Insa si cei de la VN isi stiu limitele, terenul poate fi minat de la un punct incolo.

 4. Citesc acum o declaratie a acestui stalinist in care minte ca e o stereotipie, o idiotenie, sa spunem ca el si PSD au saracit judetul Vaslui. Ca nu exista concept de imbogatire notiunea de imbogatire a unui judet. Ca fiecare e responsabil de cresterea veniturilor personale. Am incheiat citatul.

  Pai bine senilule, toti somerii aia s-ar duce la munca cinstita unde ar castiga pentru un trai decent! Dar unde in Vaslui? La aceiasi exploatatori care isi bat joc de ei? Tu si clica ta ati pazit orasul de investitori, ca nu cumva oamenii sa vada ce e bine. Tii judetul ca o fortareata pentru rusi, sa voteze in continuare PSDul. Ai invatat lumea cu ajutor social ca sa te mentii la putere. Nu iti este rusine infractorule?

  Sper ca lumea sa se trezeasca la urmatoarele alegeri. PSD impreuna cu clanul Buzatu nu mai au voie sa conduca judetul. Orice cetatean responsabil trebuie sa le faca astora contra propaganda. Probabil ca n-or fi nici ailalti mai buni, dar cuibul asta de paraziti numit PSD si aliatii trebuie sa dispara, altfel Vasluiul va ramane sarac pe veci.

 5. Criticile sunt parte inerentă a politicii și a bugetului local.

  Dar lăsând cosmosul, strada Traian din mun Vaslui oare când se va reconsolida? este groaznică….

 6. Baronul Buzatu vorbeste din nou. Ceea ce spune el acolo: banii i-am alocat pentru cei din subordinea mea, adica tot eu ii voi cheltui dupa cum doresc eu. Se stie ca el Pune oameni fara coloana in conducere a serviciilor pe care ii manipuleaza cum vrea, pentru ca acei bieti oameni au ramas fara coloana vertebrala, daca au avut-o vreodata. Cert este ca s-au saturat si ei de lins cizmele stapanului, ii vezi prin oras tristi si depresivi, li s-a acrit de la atata slugarnicie. Si e normal, cand vezi ca esti manipulat de un mos senil, o baba nebuna si o odrasla care nu stie pe ce planeta se afla. Mamaliga va exploda din interior, iar sclavii se vor scuza spunanf ca nu au avut ce face. Exact ca comunistii sub Ceausescu. Demisia clanului Buzatu!

 7. Penele+pesede= aceeași mizerie! Expirații să lase loc tinerilor! Valabil și pentru comunele pesediste cu boșorogi trecuți de 70;de ani..La 70 …și de ani oamenii trebuie sa plimbe nepoții ( dacă au ), nu să dirijeze destinele unor cetățeni!

 8. Bai daca mai vorbiți urat de tata va sparg ,săracilor. Eu ,mama și tata suntem fruntea acestui județ ,gândacilor . Cat timp insa ne voteze țiganii din Rediu voi o să fiți sclavii noștri . Trăiască dinastia Buzatu!

  • Pe cine spargi mai incultura, specia umana evoluează, darasi tu involuezi, în curând vei deveni maimuță, ghioaga te-ai născut, tot ghioaga vei muri când i-ti va veni rândul, atitudine de căcălău, și buzatu conduce acest județ și nu a fost în stare sa salveze locurile de munca de la porumboiu, și a făcut pudul de la Crasna înainte de campania electorala. Dar de ai obosit citind mai ia o pauza. Comuniști nenorociți

 9. Cum sa faca buzatu parc industrial , cand tocmai a distrus unul in Vaslui ??!! Obiectivele realiste pentru dansul sunt : prosperitatea propriei familii, cum sa mai paraziteze institutii cu neamurile lui, sa dea in cap la cei care nu sunt in clica lui … etc

 10. Incompetenta lui Uzatu va deveni obiect de studiu la facultate…dinozaurule mergi tu la azil acolo îți este locul..fa un bine județul Vaslui..singurul bine… repede

 11. Votati Psd,votati Buzatu
  Daca nu ar munci și fura lumea prin Europa,statea-ti tot în case de lut…
  Eminentă continuați treabă începură acum 30 de ani…

 12. Nea Mitica, toate județele vecine au venit cu infrastructura rutiera pana la granita cu județul nostru! Toți vecinii si-au făcut drumurile cu mult timp in urma, numai tu te chinui, în 2023, sa asfaltezi ulițele. Mai ai tupeul sa prezinți asta și ca pe o mare realizare, iar prostii te mai și aplauda!

 13. Pe aceasta mentalitate ai ucis un judet,esti prea batran sa intelegi evolutia,ai taiat cu flexul toata industria judeteana intorcand judetul la 1400…si ne vorbesti in scarba cum nu tu ai saracit judetul,cand tu esti principalul parazit al judetului.Toate judetele rosii sunt sarantoace si sarace,nu ma plang,am sterpelit-o imediat dupa scoala,nu mai revin…sa ai in suflet durerea celor ramasi in urma si dorul celor alungati de saracie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.