8.9 C
Vaslui
21-mart.-2023

VIDEO | Dumitru Buzatu, pus la punct de jurnalista care deunăzi îl lăuda: “Cum vă permiteți să spuneți acest lucru, când sunteți de 23 de ani în funcție?”

- Advertisement -
AMNEZIE… ”Boierii de azi au uitat că ei sunt ai țării și nu țara a lor”, spune jurnalista de la Realitatea. Pare-se că și aceasta a uitat ceva, nu doar președintele CJ: în urmă cu câteva luni îl ajuta să se laude, ba chiar sublinia cât de bine îi merge județului sub conducerea lui Dumitru Buzatu.

Președintele Consiliului Județean (CJ), Dumitru Buzatu, a căzut în dizgrațiile jurnalistei Alexandra Păcuraru. Dacă în urmă cu câteva luni era lăudat în cadrul emisiunii “Cu drag, despre România”, acum a ajuns să fie criticat pentru declarațiile făcute în cadrul Conferinței Județene a Partidului Social Democrat. “Baronul PSD din Vaslui a făcut o declarație halucinantă. Acesta se apără în fața contestatarilor care spun că PSD a sărăcit județul: „Când a fost acea perioadă în care vasluienii erau foarte bogați?”. Cum vă permiteți să spuneți acest lucru, stimate domn, când sunteți de 23 de ani în funcție? Oare nu este rolul dumneavoastră să asigurați bunăstarea cetățenilor? Boierii de azi au uitat că ei sunt ai țării și nu țara a lor”, spune jurnalista în cadrul unui editorial pentru site-ul televiziunii Realitatea.net. Pare-se că și aceasta a uitat ceva, nu doar președintele CJ: în urmă cu câteva luni îl ajuta să se laude, ba chiar sublinia cât de bine îi merge județului sub conducerea lui Dumitru Buzatu: „Asta este un lucru minunat, înseamnă că v-ați dezvoltat, ați accesat fonduri… Cum arată acum Vasluiul?”. Dumitru Buzatu nu i-a răspuns atunci la întrebare, preferând să vorbească despre cât de bună era emisiunea: “pe mine m-a surprins formatul emisiunii dumneavoastră, este o emisiune mult mai bună, are efect taumaturgic asupra vasluienilor pentru că arată lucrurile foarte bune pe care le fac în toate domeniile: administrație, plan cultural, în plan economic…”. Cum să nu fie o “emisiune mult mai bună”, când nu a fost loc decât de laude? Întrebarea este, desigur, retorică.

Dumitru Buzatu

În luna noiembrie a anului trecut, Dumitru Buzatu și camarila sa de partid au fost la București pentru a prezenta realizările aleșilor locali în cadrul emisiunii “Cu drag, despre România”. Prezentatorii, Alexandra Păcuraru și Laurențiu Botin, le-au ridicat “mingea” la fileu și i-au ajutat să se laude, punându-le întrebări precum „Ce ambiții mari aveți acum?” (n.r. întrebare adresată primarilor) sau „Care sunt ambițiile de viitor ale dumneavoastră, ca președinte al Consiliului Județean pentru dezvoltarea județului?”. Șeful județului și-a început atunci discursul subliniind numărul impresionant al delegației: „Am ignorat îndemnul din nemuritoarele versuri ale lui Alecsandri și nu suntem doar zece, ci vreo 20 prezenți. Sper să ne descurcăm și să oferim pe cât posibil o imagine a ceea ce este Vasluiul astăzi, în contradicție cu anumite stereotipuri care sunt foarte prezente în media națională”. Laurentiu Botin, colegul de emisiune al Alexandrei Păcuraru, l-a întrerupt încercând să explice că nu jurnaliștii sunt de vină: „Bine, acum nici noi nu suntem de vină, ce să facem…? Da… Nu… Eu nu cred că trebuie să luptați cu toată această „faimă”, pentru că Vasluiul este și altceva… În primul rând, eu trebuie să spun că m-am născut la… La cât? Sunt 70 km de Vaslui. Am fost la Podul Înalt, unde este un monument extraordinar, în excursie cu scoala și ne-au spus «uite, aici s-au bătut» și parcă vedeam turcii…”, a spus moderatorul, încercând apoi o laudă nereusită: „Vasluiul este un oraș care de multe ori încearcă și reușește să iasă la suprafață. Și judetul în sine e ok”.

Alexandra Păcuraru spune că Buzatu trebuia să se asigure de bunăstarea vasluienilor

Alexandra Păcuraru

La câteva luni distanță de la această emisiune de televiziune, considerată un succes pentru partid, jurnalista Alexandra Păcuraru și-a cam schimbat părerea. Aceasta l-a inclus Dumitru Buzatu în cadrul unui editorial numit sugestiv – “Copiii și nepoții ne vor ierta pentru că am fost complici la trădarea României?”. Textul acesteia este, de fapt, un îndemn pentru românii care s-au resemnat și au plecat capul în pământ: să nu mai permită “conducătorilor nedemni” să arunce România la groapa de gunoi a istoriei: “(…) Războiul de la granițe ar fi trebuit să transforme România într-un bastion important pe flancul estic, într-un lider regional. Avem cea mai lungă frontieră cu zona de conflict. Dar ne bagă cineva în seamă? Nicidecum! Cuvântul nostru nici nu se mai aude în forfota zilei de azi. Suntem lăsați la poarta Europei de state minore, cu interese majore, ca fac blocaje și ridică baraje pe șoseaua Schengen. Nici măcar Ucraina pare că nu ne recunoaște rolul crucial pe care îl avem din punct de vedere umanitar, economic și chiar militar. Am primit și vom primi cu brațele deschise năpăstuiții care fug de cavalerii morții dezlănțuiți de Putin. Permitem ca cerealele lor să treacă pe Dunăre, asta pentru ca omenirea să nu fie înfometată. Iar pe la noi sunt livrate arme care ajută trupele loiale Kievului să lupte pentru libertate și pentru dreptul de neclintit de a-și păstra identitatea națională. Iar aliații ne tratează ca pe un partener de mâna a doua, ori a treia. Nu toți, dar opozița pe care o întâmpinăm atunci când cerem ce ni se cuvine este una teribilă. Și ne merităm soarta, din păcate! Noi i-am crescut pe acești politicieni autohnoni, care se pleacă umili- pentru cîțiva arginți, și sărută bocancul străinilor. De ce nu ar face asta, când văd că li se permite, că poporul a capitulat? Sunt uluită de sfidarea unora dintre ei. Baronul PSD din Vaslui a făcut o declarație halucinantă. Acesta se apără în fața contestatarilor care spun că PSD a sărăcit județul: „Când a fost acea perioadă în care vasluienii erau foarte bogați?”. Cum vă permiteți să spuneți acest lucu, stimate domn, când sunteți de 23 de ani în funcție? Oare nu este rolul dumneavoastră să asigurați bunăstarea cetățenilor? Boierii de azi au uitat că ei sunt ai țării și nu țara a lor. Și ce e de făcut atunci când vocea noastră e mută, acasă dar pe plan internațional? Cum revenim în cărțile de istorie din care ne-am scos singuri? Primul pas ar fi acela să ne deșteptăm când ieșim la vot și să nu le mai permitem acestor trădători să ajungă la butoanele puterii. Din cauza lor am devenit un stat slab, în care nedreptățile sunt la ordinea zilei. De aceea privesc hulpav străinii către bucăți din trupul țării noastre”, a scris jurnalista Alexandra Păcuraru în cadrul unui editorial pentru site-ul televiziunii Realitatea.net.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Cea mai tare faza a fost când l-au sunat cei de la Antena 3 pe Mitica și asta era beat mangă în direct. Mai bea și omu un pahar ca e tare necăjit.

  2. Buzatu e un marxist stalinist care se afiseaza intotdeauna calm si ganditor profitand de faptul ca majoritatea celor care il iau la intrebari nu se pricep la politica. Fraza “cand au fost vasluienii bogati de i-am saracit noi?” e epica si ar trebui amintita vasluienilor in fiecare zi pana la alegeri, impreuna cu toate realizarile sale: promovarea pe nedrept a zeci de personaje care nu au niciun singur punct comun cu politica/administratia. Caratori de mape, lipitori de afise, pupincuristi si guristi cu diploma. Reamintim sotia si fiul acestuia, care traiesc in Olimp si se uita de sus la muritorii de rand. Caragata, Trifan, Barbu, acesta din urma un semianalfabet pe care il intrece si un elev de clasa a opta din mediul rural, atat de jos e nivelul sau. Sa nu mai zic de reabilitarea unor personaje ca Dan Marian, care la randul sau a reabilitat personaje dubioase despre care ati chiar voi. Plus toata clica de servitori care trebaluiesc in “ograda” stapanului. Ramona Mocanu pe post de servit incultura si mai nou Teodora Panainte care se pricepe la cantece de adormit batranii, nu mai bine se angaja la un azil? Sa nu-l excludem nici pe Vasile Paval care si el tot de Buzatu depinde, si care executa tot felul de ordine murdare ale acestuia. Totul pe seama vasluienilor.

    E Buzatu un personaj acum, dar daca nu se scapa de el la alegeri, se pre ca nu vom scapa niciodata. Va deveni manual de instructiuni despre cum sa detii puterea si sa te mentii vesnic in functie. Asta abia asteapta cei din subordinea lui, hienele tinere care executa fara sa cracneasca, asteptand sa le vina si lor timpul.

    Pare greu, insa e de fapt foarte usor, timpul e de partea celor care vor.

  3. Un parazit social ! Impreuna cu familia lui traiesc pe spinarea unor prosti, care tot ii aleg in functii ! Asta e masura inteligentei vasluienilor – un parazit arogant 🙁

    • Da , dar din pacate , nu avem curajul sa-i scuipam , si sa-i ejectam prin vot .. Masina de vot pesedista funtioneaza , destul de bine in detrimentul celor care ar vrea o schimbare si la Vaslui.. Baronii inradacinati , Buzatu-Oprisan , sunt de neclintit .. Pensionarii in marea lor majoritate , asistatii sociali si unii bugetari , masa de vot ptr pesedeu..

  4. Tv. Realitatea este un post comercial. Lauda pe cine plateste. De buzatu nu scapam niciodata. Va fi reales si daca e mort. Conteaza cine numara voturile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.