spot_imgspot_img
22.4 C
Vaslui
15-apr.-2024

Dumitru Buzatu, urmãrit de ghinion: Curtea de Apel îl tine în arest!

- Advertisement -

LUPTÃ…Nici dupã jumãtate de an petrecut în arest preventiv, Dumitru Buzatu nu are o decizie favorabilã privind mãsura arestului preventiv nici la Curtea de Apel Iasi. Judecãtorii au decis sã respingã contestatiile formulate si sã mentinã mãsura privativã de libertate. Pânã acum, Buzatu nu a avut succes si orice au încercat cei doi apãrãtori ai lui s-a lovit de refuzul magistratilor, fie cã a fost vorba de judecãtori ai Tribunalului Vaslui sau ai Curtii de Apel Iasi. Pe lângã cererile de înlocuire a mãsurilor privative de libertate, Dumitru Buzatu a cerut, în ultimile zile, strãmutarea dosarului sãu, dar a fãcut si cerere de recuzare a judecãtorilor. Aceastã cerere a fost respinsã, ca nefondatã. Urmeazã ca, la începutul lunii martie, judecãtorii sã se pronunte asupra cererii de strãmutare la Tribunalul Iasi.

Sãtul de stat în spatele gratiilor, dupã aproximativ 6 luni, Dumitru Buzatu a încercat tot ce i-a stat în putere sã scape de mãsura privativã de libertate. Dupã cererile de strãmutare, la care încã mai asteaptã un rãspuns si contestatiile formulate, Buzatu nu reuseste sã scape de mãsura privativã de libertate. Curtea de Apel a decis sã respingã contestatia formulatã si rãmâne în arest preventiv. De asemenea, sãptãmâna trecutã, Buzatu a recuzat completul de judecatã, dar nici aceasta nu a avut mai mult succes. Recuzarea presedintelui completului de judecatã, magistratul Cornelia Vezeteu, a fost respinsã, ca nefondatã. Aceastã cerere a fost fãcutã în speranta cã un alt magistrat va reveni asupra mãsurii privative de libertate si cã arestul preventiv al lui Buzatu va fi înlocuit cu o mãsurã mai usoarã privativã de libertate, arest la domiciliu sau control judiciar. Miza acestei bãtãlii poate fi ghicitã usor, prin apropierea alegerilor locale, acolo unde Dumitru Buzatu si-ar fi putut spune, în continuare, cuvântul. Pus în arest la domiciliu, fostul sef al judetului ar fi avut interzis sã pãrãseascã domiciliu, dar ar fi putut primi vizitele membrilor de partid. Acum, acest lucru se întâmplã o singurã datã pe sãptãmânã, atunci când Buzatu are voie sã primeascã vizite, la Penitenciarul Vaslui si doar douã persoane. Cu Buzatu în arest la domiciliu, nimeni si nimic nu i-ar putea interzice sã organizeze, la locuinta acestuia din comuna Stefan cel Mare, adevãrate sedinte de partid. Buzatu Dumitru s-a arãtat foarte încrezãtor în influenta pe care ar putea-o avea asupra factorilor decidenti din administratia localã a judetului Vaslui afirmând cã „Lasã cã le rezolv eu de la distantã chiar, dar le rezolv eu cu dânsii”. A si demonstrat acest lucru atunci când vizitele fãcute la Penitenciarul Vaslui a membrilor de partid s-au transformat în decizii si liste cu candidati. În plus, dupã jumãtate de an, a devenit deja o rutinã întâlnirea lunarã a fostului presedinte al Consiliului Judetean Vaslui cu magistratii Tribunalului Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Inainte de alegeri Buzatu va fi eliberat din închisoare si pus in arest la domiciliu ca să le-o traga lui Solomon și Pavăl, că nu candidează Ciupilan și Caragață, așa cum ar fi vrut. Profesoru de filozofie nu și-a spus ultimul cuvânt. Tot el va face și lista pentru parlamentarii PSD. Incă nu-i mort. Să mai aibă răbdare cei care l-au săpat. Aceștia vor cădea chiar în groapa săpată de ei pentru Buzatu

  2. Nu mă bucur de necazul omului,în general.Fiecare greșim și ne ducem crucea. Totuși,prins fiind cu mâna în borcanul cu miere,rămânând o formalitate condamnare( doar “consistența” ei fiind sub semnul întrebării sau cine știe ce minune s-a intervină (gen ca,suma dată ca șpagă a fost pusă de extratereștri invizibili folosind mantia lui Poter Harry),cum este posibil să te gândești la manevre politice.Pun pe ăla,fac aia…Cu ce îi are la mână,ce le promite din arest? Sau altfel spus,nu cumva toți ăștia sunt practic o clică,o gasca de corupți?Nu au frică de nimeni și nimic? Ceva conștiința civică? Mi se pare fantastic. Omul are de făcut (probabil) ani buni de pușcărie,și ăștia îi pupa mana(sa nu o zic altfel).Ceaușescu cu clica lui cu tot,erau învățăcei…..erau zero barat pare-mi-se…Zic și eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.