spot_imgspot_img
spot_img
9.3 C
Vaslui
02-dec.-2023

Dumitru Buzatu: “Vă asigur că la Vaslui nu găsești multe salarii sub 1.000 de euro”

- Advertisement -
PE ALTĂ LUME… Dumitru Buzatu contrazice toate statisticile și declară că, în județul Vaslui, curge «lapte și miere»

PE ROZ… Județele din estul și sudul țării au fost cele mai afectate de scăderea populației, cele mai mari scăderi fiind înregistrate de Tulcea – cu un declin de 21% între 2002 și 2011, aproape dublu față de media pe țară -, județ urmat de Neamț (-20%), Vaslui (-20%), Hunedoara (-19%) și Brăila (-19%). Corelația declinului populației cu lipsa de locuri de muncă, ca urmare a dezindustrializării, este izbitoare. În acest context, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a prezentat situația din județul Vaslui, în cadrul dezbaterii pe care DC Media Group a susținut-o pe marginea unei probleme esențiale a României: migrația.

Conform datelor oficiale, Vaslui a pierdut, în ultimii zece ani, aproximativ 20% din populație. Cu toate acestea, Dumitru Buzatu nu crede în cifrele oficiale. El este de părere că nimeni nu știe, de fapt, cifrele reale.

„Cifrele acestea sunt inexacte. Eu nu iau de bună cifrele acestea. Părerea mea este că nimeni nu știe, de fapt, cifrele exacte în legătură cu românii care au plecat în diaspora. Nu există cifre privind durata plecării lor, adică dacă stau o lună, două, trei sau zece ani. Noi trăim într-o lume liberă. Românii sunt acasă oriunde în Uniunea Europeană. Oamenii nu pot fi opriți să plece”, a zis Dumitru Buzatu în cadrul dezbaterii „Cum acționează autoritățile locale pentru readucerea acasă a românilor din Diaspora”. În timp ce Bucureștiul oferă salarii de peste 1.000 de euro, în orașele din provincie lucrurile nu sunt așa de roz. Dumitru Buzatu contrazice și această statistică, afirmând că și la Vaslui sunt salarii demne de Capitală. “Vă asigur că la Vaslui nu găsești multe salarii sub 1.000 de euro. Salariile brute sunt în jurul a 1.000 de euro brut, uneori depășesc această sumă. Dar sunt și salarii nete de 1.000 de euro”, a zis Dumitru Buzatu.

Județul Vaslui, pe ultimele locuri din țară

Dincolo de propaganda președintelui Consiliului Județean Vaslui, care a vrut să arate că în județul nostru curge lapte și miere, stau datele centralizate de diferite echipe de economiști din țară, date care situează Vasluiul la coada clasamentului atunci când vine vorba de media salariului net. În toamna anului trecut, cîștigul salarial mediu net al românilor a trecut de 4000 de lei, însă diferențele între cele mai sărace și cele mai bogate zone ale țării sunt sesizabile: de la 2886 de lei în Harghita la 5243 lei în București. Conform economiștilor de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) a UBB din Cluj, la sfârșitul anului trecut, în județul Vaslui, salariul mediu net era de 3.055 de lei, penultimul din regiunea Moldovei. Doar județul Vrancea stătea mai prost, cu un salariu mediu net de 2955 lei. La nivel național, doar trei județe s-au situat sub Vaslui ca venituri medii nete. Este vorba despre Teleorman (2967 lei), Vâlcea (2976 lei) și Harghita (2886 lei). Conform datelor oficiale, județul Vaslui are cea mai mare pondere de bugetari în totalul angajaților, de 34%, urmat de Botoșani – 29% și Caraș Severin – 26%.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

38 COMENTARII

 1. „Omul” a vrut să spună 1000 lei net😂.
  Acest UFO trăiește în altă lume🤭
  E normal ca acest „bunic” senil și scumpa sa soție „MARTIAN” sa iși permită orice. Când legea o sa fie = pentru toată lumea, noi nu vom mai fi😂.
  Cine poate oase roade😁
  In județul Vaslui nu ai cu cine vota la alegeri. Numai mafioți și oameni aduși din alta județe🤮🤮🤮🤮

 2. Un senil boșorog comunist care nici la CAP nu este bun . Dacă era asa mari salariile de ce nu vin acasă românii?! De ce nu suntem la nivelul Clujului sau al Bucureștiului?!?!? De ce zic statisticile ca suntem polul sărăciei?!

 3. Nea Uzatu asta cu b în fața sau pe spate are numai vrăjeală ieftina și delicata de activist savant de partid pe el. Numa păreri de savant de renume calificat în politikia de megametropola vaslui tocmai din clasa 1 tiliguta asta.. Megametropola Vaslui în frunte cu savanți de genu ăstuia o sa aibă în următorii 10 ani salarii de la 15000 euroi…… dar fără iepuroi după spusele savantului asta dotor în economie aplicata la nivel de megametropole cu peste10 milioane de locuitori….. Putin asa cam ca vasluiul ….. cum se lauda tilicarii județului Vaslui.

 4. Dacă ești pupincuristul lui Nelu Tătaru și ești ziarist marcă Timonticiuc te pune membru in C.A. La antibiotice iași și primești lunar bani în jur de 5000 euro pe lună?? Uite așa se fac banii când lingi tălpile PNL..HAI SICTIR.

 5. Majoritatea salariilor din privat sunt salarii minime adică 1900 lei net. Sa traiasca si el cu salariul de la firmele private.
  Cum e posibil ca acest mare conducator de judet SA NU POATA FI SCHIMBAT DIN FUNCTIE…CUM E POSIBIL ??? De bine ce este in judet pleaca lumea afara sa munceasca , sa castige un ban .

  • Fiindcă lumea nu se prezintă la vot și votează cum zice ” dom” primar! Iar majoritatea s au născut primari PSD și mor primari PSD fiindcă i cumpără pe oameni cu se cumpără la alegeri: promisiuni, bere, mici! Iar în mediul urban, majoritatea bugetari, pupa poala conului Mitica că el le dă bani și i protejează! Fara supărare pentru toți bugetarii( câteva excepții sunt totuși) sunteți căpușe care efectiv nu știți pentru ce luați salariu. Sa nu aud că sunt frustrat fiindcă, mulțumesc cerului, mă descurc și fara sa pup poala nimănui ( sa folosesc un limbaj civilizat)!

 6. Sa arate dumnealui statele de plata rea la firmele sale , din agricultură mai ales dacă o avea angajați da sigur el lucrează cu zilieri la negru prost plătiți pe post de sclavi. Dumnealui poate vb de salariile din CJ din administrația publica de la anaf apia etc etc . Sa vb de mediul privat sa ni se prezinte documente nu vb spuse la beție.

 7. Dacă ești băiatul lui Ilie Țâru, dacă ești băiatul doamnei Clatinici, dacă maica-ta scrie articole pro PSD, atunci sunt șanse să te angajezi pe la Cj. Dacă ai lipit afișe în campanie electorala pentru partid, dacă ai fost bodyguardul familiei Buzatu, atunci ai șanse să devii parlamentar sau director pe la Dgaspc. Dacă ești nepoata lui Buzatu, atunci ai șanse sa devii inspector școlar. Dacă ești nepotul lui Buzatu, poți fi pus director la societatea care gestionează sistemul de apa din județ. Dacă ești amanta lui Buzatu, sunt șanse mari sa devii secretara lui, fiind remunerata cu un salariu de peste 8000 de lei net. Ăsta e județul lui Buzatu, doar cumetrii, doar pile, doar relații, doar ei au salarii mari. Când a stat de vorba Buzatu ultima data cu mediul privat din județ s-a lăsat cu cearta, cu umilințe. Ca privatul ii repugna marelui conducător.

 8. Un Infect betiv. Marea majoritate am plecat din Vaslui in strainatate sau alte orase de saracie ce e. Au ramas pensionarii, asistatii social si pilosii. Noroc ca mai vin taranii din valeni si munteni de fac vanzare in municipiul pwlii.

 9. Omul asta e in lumea lui. Din generatia mea maxim 15% am ramas aici. Generatiile ulterioare au plecat aproape in intregime. Nu au ce face aici. Copii actuali , inafara de cei cu pile carora li s-a pregatit de pe acum locul caldut, n-au nici o sansa sa ramana. Vor ramane doar golanii din administratie si combinatorii cu copii lor cu tot. Nu exista niciun om de mare valoare in judetul asta. Vai de capul vostru!

 10. psd and pnl sitting in a tree,
  K I S S society
  First comes love, then comes marriage,
  then comes the baby AUR in a baby carriage!

 11. Râde de prostia celor care îl votează fiindcă el știe că aceste salarii de care vorbește se iau în administrație unde sunt angajați majoritatea numai rude de-ale lor chiar dacă nu știu ce să facă pe postul care au fost angajați.

 12. Da,asta trăiește în lumea lui ,se joaca cu cuvinte și baga filozofie adică, trebuie sa plece asta din scaun ,dar uitati-va la el cum face în ședințele de consiliu zici ca e zeu pe pământ, întotdeauna bărbații scunzi trebuie sa se înfoaie sa para mari și de o răutate mare ….din punctul lui de vedere Vasluiul e chiar lux ,bolnav psihic se numește….plin de el fără o baza reala ,doar pentru ca a făcut și el o facultate ca lumea adică nu mai face o școală….dar și mai schizofrenic pare când pune mana pe inima la slujbe bisericești, îți vine să vomiți….pai ce sa facă și el sa se poată privi în oglinda ,o arde cu biserica…

 13. Minunat, ne merităm soarta. Cum poți spune asa ceva când în primul rand tu nu ai locuri de muncă, în al doilea rând se muncește mult la negru cu zilieri prost plătiți pe post de sclavi iar acolo unde se fac forme legale se plătesc cu 3 000 de lei brut pe luna și se muncește 12 ore pe zi inclusiv sâmbătă. De ce f mulți sunt plecați peste hotare la lucru ?! Sunt sezonieri care câștigă în 2 luni peste hotare cât ar munci aici tot anul . Politicul este rupt de realitate ăștia trăiesc pe alta lume . Oare știu ăștia ca sunt familii care muncesc ambii parteneri și nu aduc în casa mai mult de 4 000 de lei net ?!?banii din care trebuie sa își plătească chiria sau rata ,utilități mancare haine sa nu mai vb dacă au și copii .este o jungla în care trebuie sa supraviețuiești în timp ce alții se joaca cu lovelele și cuvintele.

 14. Nu sunt prea multe de spus în privința lui Mitică. Un comunist invederat cu orientări și apucături spre Est, având în vedere faptul că l-a invitat pe ambasadorul Belarusului la Vaslui să ne scape de saracie

  • Adevărul este la mijloc dacă ne uitam la coșurile pline de la marile supermarketuri și mașinile din parcările lor.In același timp supraviețuiesc toate magazinele alimentare dintre blocuri.Sa adaugam cheltuielile care se fac în mall-urile din Iași mereu se întâlnesc acolo vasluienii între ei.Ceva e putred în statistici,este adevărat ca grosul banilor vin de la bugetari,ca industrie nu prea este !

   • Grosul banilor vine din afară de la femei ce muncesc la șters moșnegi la kwr,de la oameni ce și au distrus familiile plecând peste hotare ptr un trai mai bun. Mulți bani vin diaspora luna de luna, nu este familie în județ sa nu aibă un membru plecat peste hotare.

 15. Vreo prevedere legală prin care poate fi demis din orice funcție actuală și viitoare, din motive PSIHIATRICE?
  Altă explicație nu văd.

 16. Wăăiii Buzatu, mai bine ai arăta ce ai făcut tu BINE pentru acest județ !
  Nu ai obținut nici un rezultat pozitiv,din moment ce judetul este pe ultimele locuri din țară sau mai bine zis printre primele locuri la sărăcie !
  Toate chinurile tale au avut rezultate nule !
  Nu crezi că trebuie sa mai conducă și altcineva destinele județului ???

 17. Nesimțirea a atins cote maxime la acest personaj sinistru. Majoritatea salariilor din privat sunt salarii minime adică 1900 lei net. Pe noi nu ne interesează brutul. Iar în sistemul bugetar majoritatea sunt salarii de peste 4000 lei net. Cred că individul ăsta își bate joc de populația județului laudandu se la București cât de bine o duc vasluienii. Votați l dragilor, votați l! Cei de la buget sigur, vom vedea cei din privat! Asta este cancerul județului!

  • Ce prost ești ma nene ma ! Cum sa zici ca nu te interesează brutul ! Dacă pe tine nu te interesează de aia .. patronul te jonglează ! Ca dacă tu și alti prosti ca tine ar înțelege sa ceara “ salariul corect “ , economia ar ieși la lumina și ai câștiga banii reali iar politicienii n-ar mai avea șpagă de la firmele private care depind de semnăturile politicienilor ! E cerc vicios ! Iar dacă mai sunt privați care n-au treaba cu partea politica , dar care plătesc cu minim + venit la gri ( netaxabil ) , asta se întâmpla pt ca aceștia in mediu concurențial n-ar rezista dacă ar fi corecți pana la capăt pt ca idioți ca tine nu vor sa schimbe nimic ! Nici pe Muzatu nu îl veți schimba bai tantalaior .. când spui .. pe mine nu ma interesează brutul … și aia sunt tot banii tai si trebuie sa fie reali ! Tu prin atitudinea ta finanțezi campania lui Muzatu !

   • Prost și tantalau e fiul lui măta nesimțitule. Crezi că ești deștept dar ești chiar un prost decât prevede legea ce nu își vede de ciorba lui. Când am spus că nu ne interesează brutul m am referit la faptul că pe om il interesează cel mai mult ce ia net. Se știe că în jur de 45 la sută din brut merg la stat, că se plătesc pensii, șomaj ,casa de asigurări,…..dar cu ce l încălzește pe om că are pe hârtie un braț de bani și net ia 1900 după ce își plătește dările la stat! Iar tu jeg uman, nu mai jigni și nu te mai baga in seama făcând pe deșteptul că sincer nu ești!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.