După aproape șase luni de tergiversări, comisarul Ioan Marcu Tamaș preia conducerea IPJ Vaslui

Ioan Marcu Tamaș

CA LA BALAMUC… După aproximativ cinci luni de la plecarea comisarului-șef Doru Gabriel Panțîru, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui are o nouă conducere. Este vorba despre comisarul-șef Ioan Tamaș Marcu, care a fost transferat de la conducerea IPJ Arad imediat după ce Panțîru a părăsit funcția. Nu prea încântat de mutare, Tamaș a solicitat mai multe concedii medicale succesive, tocmai pentru a nu ajunge în acest colț de țară. La sfârșitul săptămâniii trecute, nemaiputând cere alte concedii, acesta a fost nevoit să vină la Vaslui pentru a-și cunoaște noii colegi. Probabil nu va sta foarte mult timp pe aici pentru că la sfârșitul acestei luni îi va expira detașarea.

La sfârșitul lunii august 2020, după șase ani la comanda inspectoratului arădean de poliție, comisarul șef Ioan Tamaș primea ordin de mutare tocmai la Vaslui. Postul de aici rămăsese liber după ce Doru Gabriel Panțîru fusese demis în urma proastei gestionări a cazurilor COVID din interiorul instituției. La acea vreme se zvonea că mutarea mai marelui de la IPJ Arad vine ca urmare a unor “contre” avute cu oameni din administrația arădeană și că ordinul de mutare fusese semnat chiar în biroul ministrului de Interne din acea perioadă, Marcel Vela.

Concedii peste concedii

Deloc încântat de transferul la Vaslui, ofițerul arădean a solicitat mai multe concedii medicale la rând, amânând pe cât de mult posibil preluarea conducerii IPJ Vaslui. Prelungirea acestor concedii i-au adus comisarului-șef Ioan Tamaș pierderea temporară a capacității de muncă. Această incapacitate a încetat însă joia trecută, pe data de 4 februarie, astfel că ofițerul arădean nu a avut încotro și a venit la Vaslui, tot pe principiul “dacă voi mă vreți, eu nu vă vreau”. Surse din cadrul Inspectoratului de Poliție Vaslui ne-au declarat că, prin felul cum s-a comportat în toată această perioadă, noul șef al instituției a reușit să-și atragă antipatia noilor săi colegi.

Nu a venit să stea la Vaslui

Colaborarea dintre polițiștii vasluieni și noul lor șef nu va fi de lungă durată, detașarea comisarului – șef Tamaș la conducerea IPJ Vaslui urmând a expira la sfârșitul lunii februarie. Probabil acesta nici nu va apuca să-și cunoască toți colegii până va pleca înapoi la Arad. Conform surselor noastre, această detașare s-ar putea prelungi, însă această variantă nu este văzută cu ochi buni de niciuna dintre părți. Cel mai probabil, începând cu 1 martie, comisarul Tamaș se va întoarce la Arad, iar conducerea IPJ Vaslui va fi preluată din nou, prin dispoziția Inspectoratului General al Poliției Române, de către ofițerul Robert Donosă.
1 COMENTARIU

  1. si bine mersi incaseaza sute milioane pentru stat acasa ,trebuia dat afara cind nu sa prezentat dar daca tara e condusa de securisti ,politie si armata astae fac ce vor

LĂSAȚI UN MESAJ