După ce a cerut bani de înmormântare și a pretins să îi fie sărutată mâna, un preot din Cluj a fost sancționat de superiori

Un preot din Cluj a cerut pentru o înmormântare 5.000 de lei, după care, supărat că familia implicată s-a revoltat, a cerut scuze publice și să îi fie sărutată mâna. Acum, preotul este cel care trebuie să își ceară scuze.

„Având în vedere repetatele hotărâri ale Sfântului Sinod care interzic cu desăvârșire condiționarea săvârșirii slujbei de înmormântare de plata vreunei taxe, preotul Florin Parasca a dat dovadă nu doar de lipsă de tact, ci și de nerespectarea hotărârilor forurilor bisericești superioare”, au spus reprezentanții Arhiepiscopiei Clujului.

Preotul a fost sancționat disciplinar de mitropolitul Andrei Andreicuț cu dojană arhierească, prima care se aplică gradual, să restituie suma plătită familiei îndoliate și să își ceară scuze public.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat luni pentru MEDIAFAX că reacția conducerii Arhiepiscopiei vine după apariția în spațiul public a unei înregistrări de la o slujbă de înmormântare.

„Preotul a avut înainte o neînțelegere cu oamenii cărora le-a spus că taxa stabilită de consiliul parohial pentru locul de veci este de 5000 de lei, iar familia respectivă a considerat că este prea mult. Au plătit-o, relațiile au fost încordate înainte de înmormântare. Preotul i-a pus pe oameni să își ceară scuze public și să-i sărute mâna. Au fost vociferări, discuții”, a explicat Ivanov.

La începutul slujbei de înmormântare, preotul a pretins scuze publice din partea familiei pentru „modul urât în care s-a comportat” și s-a considerat jignit.

El a cerut ca oamenii să îi sărute mâna, dar aceștia au refuzat și l-au întrebat de ce s-a făcut preot. ….https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/dupa-ce-a-cerut-bani-de-inmormantare-si-a-pretins-sa-ii-fie-sarutata-mana-un-preot-din-cluj-a-fost-sanctionat-de-superiori-1354245
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ