18.2 C
Vaslui
18-sept.-2021

După ce a inaugurat biroul AUR de la Huși, George Simion a fost implicat într-un incident diplomatic: interzis la trecut Prutul, deși e parlamentar al României

Deputatul AUR, George Simion, a fost blocat duminică după-amiază, 14 martie, în vama Leușeni de lucrători vamali din Republica Moldova. Simion trebuia să ajungă la Chișinău la invitația parlamentarilor Republicii Moldova din Comisia pentru integrare europeană. Vameșii de la Leușeni și-au motivat gestul spunând că George Simion are interdicție de a intra în Basarabia până în 2023, însă parlamentarul român nu s-a lăsat. Acesta a solicitat ajutorul Ministerului de Externe Român.

De mai bine de patru ore, Simion e blocat la vama Leușeni-Albița și amenință că va sta la vamă până în 2023, când va fi lăsat să treacă vama. „Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistență diplomatică și aștept ca autoritățile de la Chișinău, Președinția și Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această situație și să înțeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României”, a spus George Simion. Copreședintele AUR trebuia să ajungă și la la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla din Chișinău, pentru a-și lua la revedere de la scriitorul Nicolae Dabija, care a murit vineri. Înainte să treacă Prutul, spre capitala Republicii Moldova, George Simion a fost prezent în județul Vaslui, pentru a inaugura sediul AUR Huși.

Parlamentarii AUR Vaslui, apel către președintele Moldovei, Maia Sandu: „gândiți-vă, vă rog, la imaginea internațională a țării”

Prezentă la evenimentul de la Huși, Raisa Enachi, deputat AUR de Vaslui a făcut apel către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru a face „cu celeritate diligențele necesare” ca George Simion să fie lăsat să intre în Basarabia. „Stimată Doamnă Președinte al Republicii Moldova, în calitate de parlamentar al României, originară din Republica Moldova, vă rog să faceți cu celeritate diligențele necesare pentru a-i permite deputatului din Parlamentul României George Simion, oprit acum în vama Leușeni, să intre pe teritoriul Republicii Moldova pentru a participa la înmormântarea poetului Nicolae Dabija. Gândiți-vă, vă rog, la imaginea internațională a Republicii Moldova, aveți în vedere că este totuși un parlamentar a unei țări care în condițiile actuale a unei crize mondiale, vă trimite totuși ajutoare necondiționat”, a scris deputatul AUR de Vaslui, pe rețelele de socializare.

 

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

17 COMENTARII

 1. Hmm… „Raisa Enachi, deputat AUR de Vaslui”. Eu vad ca, in loc sa se alipeasca R. Moldova la Romania, incet-incet se lipeste judetul Vaslui la R. Moldova. Si ulterior, probabil, cu tot cu R. Moldova, la Ucraina… Ca de…, ce sa faca si ucrainenii? Trebuie sa recupereze si ei , cumva, teritoriile pierdute in fata rusilor, nu? 😀

 2. Bravo moldovenilor, acest mascarici cu un vocabular de c…t trebuie interzis peste tot in lume pana v a invata sa vorbeasca si sa se poarte civilizat.

 3. Pai na,sa aștepte pina in 2023! O cam agitat apele prin Moldova , Georgica al nostru! Are mandat de 4 ani,știa că e interzis,sa mai aștepte ! N-are decît sa caute pe cai diplomatice,soluții pentru ridicarea restricțiilor ! Apoi liber la circulație!

 4. Cine i asta? Respect pentru moldoveni! Unde este lege nu este tocmeala ! Sa înțeleg ca pentru parlamentari nu exista legi? De aia am ajuns în asemenea hal …totul pentru ca legea nu se respecta! În sfârșit cineva cu sânge în instalație! Respect pentru moldoveni!

  • D-le.vasluian..așa cum este caracterizat de o parte a cetățenilor…în primul rând este un parlamentar ales prin vot democratic cu unele drepturi aparte.Cât privește măsura luată de Dodon împotriva sa ..a fost una politică…antiromânească..așa cum a procedat și Voronin când românii au fost opriți a mai circula de drept în R.Moldova.Acest Simion ( cu păcatele lui) a fost sancționat la comanda socialiștilor…așa cum au procedat și cu grupul de profesori turci..care ulterior li s-*a dat dreptate la CEDO..dar Erdogan i-a băgat la berhaus.

   • Pe buna dreptate l-au sancționat, agarici asta numai după scandaluri umbla.
    Daca ar face si ungurii la noi cum face asta acolo am căc.t bățul, când ii luați apărarea gândiți întâi ce s-ar întâmpla la noi de-ar face cineva la fel.
    Sunt independenți, recunoscuți.. puii mei dacă e sa fie ceva de la ei trebuie sa plece din interior nu cu fitile din alte părți

    • Vor ăștia unire cum vrea pisica sa lingă sare 😀
     Sunt o grămadă de moldoveni si in guvern, mișcă vreo unul ? niște profitori, pariu ca tot contra ar vota si la vreun referendum de-ar face ca unirea nu le aduce bani pe când separarea, ohoo cate afaceri se învârt, ajutoare, donații, proiecte, o grămadă de școlarizări gratis cu all inclusive.

   • „în primul rând este un parlamentar ales prin vot democratic cu unele drepturi aparte.” – O fi, in Romania, nu in R. Moldova. Nu stiu daca stii, dar, intre timp, in R. Moldova nu mai e Dodon presedinte, ci o muiere crizata. Daca nici actuala presedinta TFL-ista a Moldovei nu i-a ridicat restrictia, o sti ea de ce…
    Iar Georgica trebuia sa faca, legal, demersuri pentru ridicarea restrictiei inainte de a pleca spre R. Moldova, nu dupa…

 5. Niste nenorociti acei moldoveni care au restrictionat accesul lui George Simion. Evident ca au executat niste ordine politice.
  I-au intors spatele tocmai unui om care vorbea de unire. Da, dar unire in cuget, in simtire romaneasca, nu asa cum o vrea Maia Sandu si Bruxelles, cu manualul de educatie sexuala predata copiilor de scoala primara.

  • si simion ca si sosoaca isi imagineaza ca legitimatia de parlamentar e permisul pt a nu mai respecta legea in nici un fel, ca legitimatia aia le permite sa faca orice le tuna prin cap. asta are interdictie pana in 2023. pana atunci nu are ce cauta acolo sau daca nu ii convine poate cere in instanta anularea interdictiei. e f greu de priceput numai pt hauristi.

 6. Niste nenorociti moldovenii acei moldoveni care au restrictionat accesul lui George Simion. Evident ca au executat niste ordine politice.
  I-au intors spatele tocmai unui om care vorbea de unire. Da, dar unire in cuget, in simtire romaneasca, nu asa cum o vrea Maia Sandu si Bruxelles, cu manualul de educatie sexuala predata copiilor de scoala primara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here