După ce a stat nevinovat la închisoare timp de 44 de ani, un bărbat din SUA a aflat cu cât va fi despăgubit

Un bărbat din Carolina de Nord, SUA, a stat 44 de ani la închisoare pentru o faptă pe care nu a comis-o. Acum a început o nouă luptă în justiție, împotriva unei legi care spune că poate fi despăgubit cu doar 750.000 de dolari pentru deceniile de suferință.

Ronnie Long este de culoare și a fost acuzat că a violat o femeie albă în 1976. Un juriu format doar din persoane albe l-a găsit vinovat de viol și intrare prin efracție și a fost condamnat la închisoare pe viață, relatează CNN.

Bărbatul și-a susținut nevinovăția și a luptat o viață pentru a demonstra acest lucru, iar asta s-a întâmplat în decembrie 2020, când instanțele au decis că Long a fost condamnat în mod greșit.

Legea limitează despăgubirea la suma de 750.000 de dolari

Pentru că bărbatul este nevinovat, legea spune că trebuie să fie despăgubit. Însă actul normativ în vigoare în statul său prevede că poate primi câte 50.000 de dolari pentru un an de detenție, dar suma totală este plafonată la 750.000 de dolari. În cazul lui Long, înseamnă că a încetat să mai fie plătit după cel de-al 15-lea an de închisoare. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/suma-cu-care-a-fost-despagubit-un-barbat-care-a-stat-nevinovat-44-de-ani-la-inchisoare-acum-cere-din-nou-sa-i-se-faca-dreptate-1489697
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ