spot_img
21.8 C
Vaslui
29-mai-2023

După interzicerea avortului, Curtea Supremă a SUA ia la ţintă homosexualii. Un judecător propune reviziurea drepturilor acestora

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Mulți americani au reacționat cu șoc la decizia Curții Supreme de a abroga jurisprudenţa stabilită în cazul Roe v Wade și de a elimina drepturile federale la avort în SUA, dar mulți și-au pus și o întrebare îngrozită: ce ar putea urma?

Judecătorul conservator de la Curtea Supremă a SUA, Clarence Thomas, pare să ofere o previzualizare a potențialelor hotărâri viitoare ale instanței, sugerând că instanța controlată de dreapta ar putea reveni la problemele accesului la contracepție și egalității căsătoriei între homosexuali, amenințănd drepturile LGBTQ.

În cazuri viitoare, ar trebui să reconsiderăm toate precedentele substanțiale ale procesului echitabil ale acestei instanțe, inclusiv cazurile Griswold, Lawrence și Obergefell”, a transmis Thomas, care consideră aceste cazuri similare cu hotărârea privind cazul Roe, care a dus vineri la decizia Curţii Supreme de a permite interzicerea avorturilor.

Cazul Griswold v Connecticut – hotărârea din 1965 a stabilit dreptul unui cuplu căsătorit de a utiliza contracepție fără intervenția guvernului; în cazul Lawrence v. Texas – curtea a decis în 2003 că statele nu pot incrimina sodomia; cazul Obergefell v Hodges a stabilit dreptul cuplurilor de același sex de a se căsători, în 2015.

Citeste mai multe aici

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.