spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
23-apr.-2024

Dupã rãzboi, multi liberali se aratã

- Advertisement -

BALAURUL…Nici bine nu s-au stins ecourile victoriei lui Iohannis si, la Vaslui, se ascut pe sub masã cutitele. Miza? Postul de boss al noului PNL. Dan Marian crede cã lui i se cuvine aceastã “onoare”, pentru cã a fãcut naveta de la PNL la PDL, Florin Ciurariu, din contra, considerã cã sefia i se cuvine, fiind cel care nu a pãrãsit barca liberalã în cel mai greu moment al organizatiei, când huseanul a plecat cu toti primarii la ciolan. Calculele lor sunt date peste cap de Corneliu Bichinet, o javrã politicã, neagrã în cerul gurii. Acesta este mostenirea pe care le-a lãsat-o la Vaslui, fostul ministru de interne, Cristian David, celor doi fii risipitori: Marian si Ciurariu. Pânã s-or lãmuri apele, noua dreaptã la Vaslui va avea trei capete, douã picioare si o coadã…

Bichinet, Ciurariu si Marian

NASTEREA…Scandal si vociferãri, ieri, la sedinta cu filialele locale PNL, desfãsuratã ieri la Centrul de Afaceri. Senatorul Dan Marian, copresedinte al Aliantei Crestin-Liberale, a lansat un atac dur la adresa vicepresedintului Consiliului Judetean, Corneliu Bichinet. Ca o declaratie de rãzboi, Dan Marian s-a luat de colegul sãu de la Consiliul Judetean, care nu are, încã!, nicio functie în PNL. “Nu poti sã stai la masã cu PSD, pânã la ora 16.00, dupã care de la ora 16.00 stai la masã la PNL”, a explicat Marian, referindu-se la liberalul Bichinet, cel care ocupã functia de vicepresedinte CJ, alãturi de Dumitru Buzatu, care este seful PSD si presedinte al Consiliului Judetean. “Cei care vorbesc de traseism politic sunt aici la prezidiu. Dacã nu era USL, Florin Ciurariu nu ar fi vãzut cum aratã Parlamentul”, a replicat Corneliu Bichinet, atât cãtre senatorul PDL, cât si cãtre deputatul Ciurariu. Mincinos, asa cum îl stiu toti vasluienii, senatorul Marian a anuntat de fatã cu toti colegii sãi: “Dacã am fi pierdut alegerile, din partea mea ar fi fost o demisie de onoare. Asa, vom continua împreunã, pentru cã am câstigat alegerile”. Marian a anuntat cã niciunul dintre primarii plecati din PNL si PDL nu va mai fi primit înapoi în “noul si marele Partid National Liberal”, cum îi place sã se laude senatorul PDL. “Cele mai bune rezultate ale PSD în judetul Vaslui le-au adus acei primari care au plecat de la noi! Noi o sã le demonstrãm cã îi vom bate la alegerile locale, cu alti oameni care vin acum la noi. Nu primim înapoi niciun traseist politic”, a spus Marian, declaratie care îi va înfuria pe toti cei care au plecat din acest partid, tocmai din cauza unor atitudini despotice manifestate de senator în vremea în care era la PNL si, mai apoi, la PDL.

Deputatul Florin Ciurariu a iesit în fata colegilor de partid, pentru a spune cã zecile de primari care au plecat de la PNL si PDL au fãcut un mare rãu partidului, dacã se vorbeste de marele partid de dreapta Partidul National Liberal, care înglobeazã cele douã partide. “Au ales o cale, sã fie sãnãtosi, noi ne vedem de treburile noastre”, a spus deputatul. Cu gândul la sefia PNL, senatorul Marian a tunat si a fulgerat la adresa colegilor de partid. Nu înainte de a-i multumi amicului sãu, Cãtãlin Dogaru, pentru efortul depus pe zona Husi, alãturi de Sorin Prepelitã, Nicu Ciupilan sau Liviu Iacob. “În perioada imediat urmãtoare, sã aveti grijã sã multumiti tuturor celor care au votat cu Klaus Iohannis! Sã nu uitãm de cei care au creat acea emotie, care a fãcut posibil acel val, românii din diaspora, care au sunat acasã si au cerut rudelor lor sã iasã la vot. Rezultatul obtinut pentru presedintele Klaus Iohannis pentru judetul Vaslui este de 40%. Este acelasi rezultat pe care l-a obtinut si Traian Bãsescu în 2009. Sã fim atenti cu electoratul de dreapta din judetul Vaslui, sã aducem cât mai multi medici, profesori, ingineri în partid, intelectuali, dar si tineri. Rezultatul nostru ar fi fost mult mai bun, dacã nu ar fi apãrut acea Ordonantã 55, care a permis traseismul alesilor locali. Cele mai bune rezultate ale PSD în judetul Vaslui le-au adus acei primari care au plecat de la noi! Noi o sã le demonstrãm cã îi vom bate la alegerile locale, cu alti oameni care vin acum la noi. Nu primim înapoi niciun traseist politic”, a spus senatorul Marian, în timp ce colegii din salã se foiau în scaune.

Declaratia stupidã a senatorului Marian: “Suntem locul 9 de la coadã”

“Suntem locul 9 de la coadã”, a continuat senatorul Marian, referindu-se la ierarhia nationalã a filialor PNL pe tarã. Un loc pe care senatorul îl considerã onorant, desi sunt multi în partid care spun cã, dacã nu ar fi fost si senatorul Marian în acest “mare partid”, multi dintre primari si consilierii locali ar fi si acum în PNL. “Vã multumesc cã ati securizat votul. Noi eram pe telefoane în ziua votului, stiam cã PSD va dori sã fure voturi. Este mare lucru cã nu i-ati lãsat pe cei din PSD sã fugã cu urnele, în ziua votãrii, asa cum au fãcut la alte alegeri, când au înregistrat 10.000 de voturi numai la urnele mobile”, a mai adãugat senatorul. Acesta a fãcut o declaratie care a lãmurit pe toti cei prezenti: intrã sau nu PNL la guvernare? “Vom intra la guvernare doar în urma unor alegeri anticipate sau în cazul unor alegeri la termen. Avem obligatia sã deschidem larg usile partidului. Suntem pe un val de simpatie fãrã precedent, sã atragem tinerii în partid, ei au iesit în numãr foarte mare la vot si au reusit sã conducã la acest rezultat pentru noul presedinte Klaus Iohannis. În urmãtorii ani, vor face politicã în România doar douã partide, PNL si PSD. Restul, aproape cã nu vor mai conta”, a continuat Marian. Privind spre unii colegi de partid, senatorul a spus cã este nevoie de mãsuri concrete, prin care liberalii sã intre în opozitie totalã fatã de PSD. “Sã nu creadã cineva cã este o chestiune personalã de-a mea, însã cred cã PNL va trebui sã ia o decizie, sã-si asume în integralitate opozitia fatã de PSD, inclusiv în teritoriu. Întelegeti bine la ce mã refer. PNL trebuie sã-si asume opozitia fatã de alesii locali PSD din judetul Vaslui, inclusiv fatã de Dumitru Buzatu, care trebuie sã plece acasã. Nu trebuie sã facem compromisuri fatã de primarii de la PSD sau presedintele de la Consiliul Judetean. Nu poti sã fii performant si onest dacã pânã la ora 16 stai cu PSD la masã, iar dupã 16 esti la masã la PNL”, a spus Marian, uitându-se spre vicepresedintele CJ, Corneliu Bichinet. Vizibil iritat de remarca prosteascã a senatorului, Bichinet i-a dat un rãspuns pe mãsurã. “Stie toatã lumea cu ce mã ocup si cred cã am fost de folos pentru trei sferturi dintre cei care sunt acum în salã. Sunã ciudat cuvântul <<traseist>> din gura unora care s-au mutat de la un partid la altul, iar acum, printr-o conjuncturã, se întorc în partidul din care au plecat si vorbesc de un mare partid”, a spus Bichinet, în timp ce oamenii lui Dan Marian au început sã strige si sã vocifereze.

Bichinet: “Nu cred cã este motiv de mândrie cã suntem pe locul 32”

“Stiu cã între dvs. au fost lupte foarte grele si cuvinte dure, între cei de la PNL si cei de la PDL, de-a lungul anilor. Sã le uitati, dacã vreti sã facem un partid mare. Sã vedem cum stãm. Pe Colegiul Negresti, de exemplu, s-au destrãmat toate organizatiile PNL. Acum, aici sunt oameni noi si colegiul va reînvia. Pe Colegiul Vaslui rural, dl. Bordeianu si-a fãcut un calcul si a plecat în altã parte. Vom reface si acolo organizatiile. Nu cred cã este motiv de mândrie cã suntem pe locul 32 în tarã. Am vãzut ce a spus Dan Marian, dar vã aduc aminte cã dl. Ciurariu a ajuns parlamentar pe USL, nu iesea deputat dacã nu era USL. Cu USL în spate, dl. Florin Ciurariu s-a luptat pe colegiul Negresti si l-a fãcut zob pe dl. Murgeanu. Dl. senator Tãtaru a iesit pe Colegiul Husi, acolo unde s-a luptat cu dl. Dan Marian, a fost o luptã pe viatã si pe moarte. Dl. Tãtaru a iesit senator, iar dl. Marian a iesit si el senator, dar prin redistribuire. Ati dat de înteles ceva legat de directori. Or, PNL are patru-cinci posturi de directori de deconcentrate, oameni care îsi fac datoria. Or, ce-ati vrea dvs., acum? Ca acesti oameni sã fie dati afarã? Nu, domnule, nu se poate asa ceva! Discutãm de Consiliul Judetean. Am înteles unde se bate. Noi, la Consiliul Judetean, facem administratie, iar relatiile dintre noi, cei trei care suntem în fruntea CJ, sunt foarte bune. Dvs., cei doi care sunteti în fruntea ACL, veti candida pentru o functie de presedinte peste un an de zile, pânã atunci trebuie sã faceti în asa fel ca PNL sã fie o organizatie puternicã la Vaslui”, a spus, iritat, liberalul Corneliu Bichinet, vicepresedintele CJ Vaslui.

Nu degeaba i se spune “Senatorul Zeciuialã” lui Marian…

Circulã diverse porecle pentru senatorul Marian, în judetul Vaslui. Una dintre acestea e “Senatorul Zeciuialã”, probabil pentru faptul cã ar fi intervenit în unele licitatii si ar fi pretins partea sa… Cert este cã, la sedinta cu organizatiile PNL, Dan Marian a cerut bani. De data aceasta, în mod legal. “Trebuie sã chemãm toti membrii PNL si PDL la sediile partidului si sã-i punem sã-si reconfirme apartenenta politicã la marele partid liberal. Trebuie sã avem grijã sã încasãm acea cotizatie simbolicã de 1 leu, pentru cã ea este o legãturã între membrul de partid si organizatia din care face parte”, a mai adãugat senatorul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.