Ești plătit să înveți o meserie de viitor în Bacău la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”

Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, în parteneriat cu SC AEROSTAR SA BACĂU, a implementat învățământul profesional dual pentru absolvenții de clasa a VIII-a.

De ce să alegi învățământul profesional dual?

Pentru că direct de pe băncile școlii ai un loc de muncă asigurat. „Acest tip de învățământ are scopul de a forma elevii pentru locurile de muncă, disponibile acum într-un număr mare pe piața muncii la nivel național, cât și european. Specializările de la învățământul dual sunt în concordanță cu solicitările companiilor cu care colaborăm, adică cu marii angajatori.

La rândul lor, companiile se implică în tot ce înseamnă școlarizarea elevilor, asigură instruirea practică și echipamentele. Mai mult, oferă și o bursă lunară în valoare de 200 lei,  în plus față de cea de la stat tot 200 lei lunar. Avantajul elevului este că va lucra exact acolo unde va face practică de specialitate, dacă dorește acest lucru. Este o tendință în creștere în ultimii ani, interesul tinerilor din judeţul Bacău pentru acest tip de învăţământ este tot mai mare, deoarece realizează importanța unei meserii bine alese în acord cu cererea de pe piața muncii. Totuși numărul elevilor rămâne în continuare insuficient pentru a acoperi solicitările companiilor.

Copiii care aleg liceul profesional sunt elevi buni, unii au terminat clasa a VIII-a cu medii peste 9 și realizează cât de importantă este o alegere potrivită a meseriei”, a declarat prof. Crisalinda Nona Irimia, director al liceului. …https://www.desteptarea.ro/esti-platit-sa-inveti-o-meserie-de-viitor-in-bacau-la-liceul-tehnologic-anghel-saligny/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ