E nevoie de sânge în spitalele din județ! (VIDEO)

APEL… Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad se confruntă cu o scădere drastică a donatorilor voluntari de sânge, riscând să ajungă într-un blocaj privind furnizarea de componente sanguine către spitale. „Donarea de sânge este un act nobil prin care dumneavoastră veți ajuta pe cineva aflat în suferință! Vă așteptăm în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 7.30-11.30 la sediul nostru din Bârlad, str. Mihail Kogălniceanu nr.11.”, au postat cei de la CJTS Bârlad pe pagina lor de socializare.

Transfuzia de sânge este o componentă importantă a terapiei bolnavilor spitalizați. În această perioadă atenția este concentrată pe cazurile de COVID.Totuși, nu trebuie uitați acei bolnavi, mulți la număr, cu patologii diverse, care au nevoie zilnic de transfuzie de sânge pentru a supraviețui.

Pentru ca acești oameni suferinzi să beneficieze de terapie cu sânge și componente sanguine este nevoie de disponibilitatea și bunavoința oamenilor, care să vină la Bârlad, în centru, pentru a dona sânge. Este nevoie zilnic de donatori, în număr suficient de mare pentru asigura necesarul solicitat de cele 3 spitale din județ. Zilnic, în spitale se fac transfuzii de sânge. Cazurile care necesită terapie cu componente sanguine sunt variate; în primul rând sunt urgențele, care sunt situații neprevăzute, pentru care trebuie să existe permanent un stoc minim de sânge. În condițiile în care numărul de donatori a scăzut constant în acest an, iar în ultimele două săptămâni la o treime față de media zilnică există riscul ca să nu se mai poată asigura stocul de urgență, pentru anumite grupe. Pe lângă urgențe sunt multe cazuri care necesită transfuzie de sânge: pacienții internați în secțiile Ortopedie, Chirurgie, Neurochirurgie, Urologie, Ginecologie (multe intervenții chirurgicale nu pot fi efectuate fără transfuzie de sânge), Gastroenterologie (bolnavi cu hemorogie digestivă).

„Pentru informații suplimentare, puteți sună la nr. telefon: 0335.414.490; 0774.667.087. Vă asigurăm că personalul CTS Bârlad respectă cu rigurozitate normele de igienă și de prevenire a infecției cu noul coronavirus. Așteptăm persoanele sănătoase să vină la noi în centru pentru a dona sânge. De asemenea rugăm persoanele care s-au vindecat de COVID și au o stare bună de sănătate (18-60 ani) să vina să doneze plasma și astfel să le întindă o mână de ajutor bolnavilor de la ATI, care se luptă cu aceasta boală”, au trasnsmis cei de la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad.
2 COMENTARII

  1. Voi aveti impresia că noi oameni de rind suntem asa de prosti ca pt o donare sa mergem pina la Birlad,vb in numele Vasluenilor,a ti promis un centru de transfuzi ,unde este?
    Nu sunt fan PSD s-au Popica dar asta daca mai era prefect il facea cum a facut si podul de la crasna care ar trebui să-i poarte numele.
    Noul prefect va lansez o provocare sa vedem cind se va realiza.

LĂSAȚI UN MESAJ