spot_imgspot_img
14.7 C
Vaslui
30-sept.-2023

E oficial! A fost făcut public documentul care stinge orice controversă. Niciun angajat român nu va fi obligat să se vaccineze antiCOVID!

- Advertisement -

Ministerul Sănătății a transmis Avocatului Poporului că absolut niciun angajat nu poate fi condiționat de către angajator să se vaccineze împotriva coronavirusului.

A fost făcut public documentul care stinge orice controversă. De altfel, avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la discuțiile guvernanților privind testarea periodică, din venituri proprii, a cadrelor sanitare.

Şefii din Sănătate au transmis, printr-o adresă oficială, că vaccinarea rămâne voluntară și gratuită, iar angajații nu poti fi obligați de angajatori să se vaccineze împotriva Covid-19, o astfel de obligație fiind în afara legii.

”Potrivit strategiei de vaccinare împotriva Covid-19, aprobată prin Hotărârea de Guvern numărul 103/2020, în România vaccinarea este voluntară (neobligatorie) și gratuită. Referitor la aspectele prezentate în adresa dumneavoastră legate de obligarea angajaților de către angajatori de a efectua vaccinul, menționăm faptul că, potrivit dispozițiilor Legii nr. 53/2003 – Codul Muncii – accesul la locul de muncă a (sic! – n. red.) persoanei încadrate nu poate fi condiționat de vaccinarea împotriva Sars-Cov-2, persoana angajată are dreptul la egalitate de șanse și de tratament (art. 33 – lit. d), în cadrul relațiilor de muncă funcșionează principiul egalității de tratament față de toți salariații și angajatorii (art. 5 – alin. (1) ), iar angajatorul are dreptul să dea dispoziții cu caracter obligatoriu pentru salariat doar sub rezerva legalității lor (art.40 – lit. c)). …https://www.romaniatv.net/a-fost-facut-public-documentul-care-stinge-orice-controversa-niciun-angajat-roman-nu-va-fi-obligat-sa-se-vaccineze-anticovid_5714833.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.