spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
03-dec.-2023

E oficial. Legea s-a schimbat pentru şcolile de şoferi. Cum pot menţine autorizaţia

- Advertisement -

Un ordin al Ministerului Transporturilor a hotărât ca şcolile de șoferi nu depind, pentru a-și menține autorizația, de rata de promovare a elevilor.

Legea s-a schimbat pentru şcolile de şoferi.  Deşi această condiționare apărea în legislație, ea n-a fost aplicată niciodată. Prin Ordinul Ministerului Transporturilor nr. 1.123/2021, publicat joi în Monitorul Oficial nr. 862, a fost eliminată practic condiționarea de a atinge pragul de promovare de minim 40% pentru fiecare categorie de vehicule în parte, în vederea certificării anuale a menținerii valabilității autorizației.

Această condiționare nu fusese oricum aplicată până la apariția ordinului, din cauza amânării succesive a prevederilor normelor care stabileau acest aspect prin care, în funcție de rata de promovare, anumite școli și-ar fi putut pierde autorizația.

În plus, ordinul vine cu o completare în privința școlilor de șoferi organizate la nivelul Ministerului Educației, menționând că, în cazul acestora, pregătirea elevilor se va putea face de către instructori auto și profesori de legislație rutieră angajați, conform propriilor reguli, în baza unor contracte de muncă încheiate pe o perioadă determinată. …https://www.romaniatv.net/legea-s-a-schimbat-pentru-scolile-de-soferi-cum-pot-mentine-autorizatia_5788133.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.