spot_img
25.9 C
Vaslui
16-iul.-2024
spot_img

E-ON, parata la Guvern

- Advertisement -

Ajunge cu bataia de joc!

NU MAI SUPORTÃ BÃTAIA DE JOC … Ultimele evenimente din noaptea de 14 spre 15 decembrie, când municipiul Husi a fost lãsat fãrã curent electric, fapt care a provocat pagube materiale populatiei si agentilor economici, a umplut paharul nemultumirilor. Deputatul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, a anuntat, asearã, cã va sesiza Guvernul României si Parlamentul asupra abuzurilor la care sunt supusi populatia judetului si firmele care activeazã în aceastã zonã de cãtre furnizorul E-ON Moldova. “Este inadmisibil ce a fãcut E-ON, modul în care au dispãrut zeci de specialisti dupã semnarea contractului de privatizare. Voi sesiza Comisia de Abuzuri a Camerei Deputatilor, dar si AVAS, Consiliul Concurentei, Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor si Ministerul Economiei. Nu mã las pânã ce nu se face dreptate populatiei si investitorilor din judetul Vaslui”, a precizat deputatul Marian.

Vasluienii nu mai pot suporta întreruperile repetate ale furnizãrii energiei electrice în locuinte sau la locul de muncã, în timp ce E-ON pare depãsitã de evenimente. Ultima “ispravã” a electricienilor de la E-ON s-a petrecut în noaptea de 14 spre 15 decembrie, când un oras întreg, municipiul Husi, a rãmas fãrã curent electric. Lucrul acesta l-a înfuriat la culme pe deputatul Dan Marian, presedintele organizatiei judetene PDL, care a anuntat cã va sesiza institutiile abilitate ale statului român, pentru a face luminã în aceastã situatie limitã. “Cei de la E-ON continuã seria de abuzuri la adresa consumatorilor individuali sau industriali. Furnizorul de energie electricã se face vinovat de seria de pene de curent produse în tot judetul Vaslui, tot mai dese si cu efecte devastatoare asupra echipamentelor din locuintele private si firme. Aceste fapte mã fac sã concluzionez cã firma E-ON nu a respectat programul de privatizare, pentru cã trebuia sã facã investitii prin care sã asigure furnizarea energiei electrice în conditii de sigurantã”, afirmã deputatul Marian.

Centralele termice sau utilajele din fabrici, afectate de penele de curent

Acesta spune cã foarte multi proprietari de centrale termice sunt nemultumiti de cãderile de tensiune, în timp ce fluxurile de productie din fabrici sunt puse în pericol de aceste pene de curent. “Sunt pierderi foarte mari în industria judetului, în timp ce oamenii au ajuns la limita suportabilului, vãzând pagubele din case. Din acest moment, voi face sesizãri cãtre institutiile statului român, inclusiv Guvernul României, si mã voi bate pentru ca E-ON sã rezolve problemele locuitorilor din judetul Vaslui. Voi sesiza personal Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor, ca si institutia centralã, Autoritatea Nationalã pentru Protectia Consumatorilor, Comisia de Abuzuri din Camera Deputatilor, Ministerul Economiei si Comertului si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), pentru a verifica dacã s-a respectat contractul post-privatizare. Personal, nu cunosc modul în care s-a fãcut privatizarea fostei companii Electrica Moldova, însã voi sesiza toate institutiile abilitate, pentru a stopa abuzurile îndreptate împotriva populatiei si agentilor economici. Nu este normal sã-ti bati joc de un judet întreg”, a mai spus liderul judetean al PDL. Acesta a conchis, supãrat pe cei de la E-ON: “Este inadmisibil modul în care s-a semnat contractul si sunt decis sã aflu ce continea acesta. Grav este cã, dupã aceastã privatizare, au dispãrut zeci de specialisti. Este o privatizare specificã PSD-ului si fostului premier Adrian Nãstase”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.