spot_imgspot_img
spot_img
8.7 C
Vaslui
01-dec.-2023

Echipa de roboticã de la Colegiul Codreanu, locul 3 pe Regiunea Moldova! (FOTO)

- Advertisement -

REUSITÃ… Echipa de 17 elevi de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” (CNGRC) din Bârlad, coordonatã de prof. Anghelutã Cãtãlin, prof. Andrei Iosub si prof. Chiriac Petricã Clement, a reusit performanta ca la primul concurs Regional la care a participat, sã se clasifice pe podium!! Competitia BRD First Tech Challenge România, organizatã de Asociatia „Natie prin Educatie” s-a desfãsurat începând cu 11 ianuarie. Echipa „INOROG TEAM RO152″ a CNGRC Bârlad , aflatã la prima participare, a intrat în finalã si s-a calificat pe locul 3 din 50 de echipe participante. Faza regionalã a avut loc on line, pe 18 iunie. Echipa de la Colegiul Codreanu, „Inorog Team 152”, a participat la cel putin douã meciuri demo, care a simulat competitia ce tocmai s-a încheiat, de fiecare datã calificându-se printre primii! S-au înscris în competitie 211 echipe din toatã tara. Pe 27 iunie, „INOROG TEAM RO 152” a împlinit un an de la înfiintare! La multi ani!

Elevii care participã la programul FIRST Tech Challenge dezvoltã abilitãti în stiintã, Tehnologie, Inginerie si Matematicã (STEM) si învatã sã practice principiile ingineriei (precum crearea unui caiet tehnic), în timp ce învatã valoarea muncii, inovatiei si împãrtirii ideilor. Competitiile sunt evenimente sportive intense, INOROG este o tânãrã echipã de roboticã, formatã din profesori si elevi ai CNGRC din Bârlad. Pe 27 iunie, au primit rezultatul concursului Regional al Competitiei BRD „First Tech Challenge România”, organizatã de Asociatia „Natie prin Educatie”. Joi, 18 iunie, cei 17 elevi care fac parte din echipa de roboticã a CNGRC Bârlad au participat la ultima probã, cea a interviului on line. Competitia s-a desfãsurat on line din cauza pandemiei care a dus la suspendarea de astfel de concursuri, ele fiind doar on-line. Asa cã, patru membrii ai echipei „Inorog Team 152″ au fost intervievati online, conform regulamentului, de cãtre membrii juriului format din organizatori, mai precis cei din Asociatia „Natie prin Educatie”.

Rezultatul a sosit chiar de ziua echipei! Locul 3 pe Regiune la sectiunea „Concept si Design Robot”

„Pe 27 iunie 2020, s-a împlinit un an de la formarea echipei noastre INOROG. Am trecut prin multe experiente împreunã, am crescut ca oameni, am cãpãtat cunostinte, am cunoscut oameni noi. Am depãsit obstacole si am reusit sã ne atingem obiectivele pas cu pas. Mai mult decât atât, am reusit sã obtinem un rezultat extrem de bun în urma jurizãrii virtuale a Regionalei de la Iasi, astfel cã suntem extrem de mândri de efortul echipei noastre si ne bucurãm de momentele frumoase pe care le-am trãit ca echipã!”, este declaratia comunã a membrilor echipei „Inorog Team 152″. Vã reamintim cã la concursul Regional de la Iasi au fost 50 de echipe din toatã Moldova! Inorogii codrenisti bârlãdeni s-au clasat în urma interviului si a vizionãrii robotului Arthur, cel cu care au participat la competitie!

Inorog Team – 17 elevi deosebiti si profesorii lor, voluntari!

Echipa INOROG a fost înfiintatã pe 26 iunie 2019, la initiativa lui Stefan Tãnasã, fost elev al prof. Anghelutã Cãtãlin. Echipa a primit un kit în valoare de 5000 euro de la Asociatia „Natie prin Educatie”, partenerul FIRST pentru România. Acest kit include materialele necesare pentru construirea unui robot si o imprimantã 3D. Kit-ul este oferit gratuit cu obligativitatea echipei de a participa cel putin 10 ani la aceastã competitie. Conducerea Colegiului Codreanu  a sprijinit si ea acest proiect prin achizitionarea a încã o imprimantã 3D si prin oferirea spatiului necesar activitãtii si altor materiale.

Membrii echipei sunt: Bicher Miruna (cls. X), Iosub Teodora (cls. VIII), Rotaru Ana-Maria (cls. VIII), Micu Tudor (cls XI), Codreanu Anda(cl. XI) Necula Diana (cls. XI), Mircea Bianca(cls. XI), Meynaghi-Aghdam Alexandru (cls. VIII), Rusu George (cls. VIII), Rotaru Delia (cls. VIII), Munteanu Iulia (cls. VIII), Nedelcu Sabin (cls. VIII), Sârbu Dragos (cls. XI), Cosma George (cls. X), Râpã Alexia (cls. VII), Chiriac  Stefan (cls. VII), Gâmbutã Ruxandra (cls. XI), Buganu Clara – voluntar (cls VI), Munteanu Alexandra – voluntar (cls. VI), Ardeleanu Raluca – voluntar (cls VIII).

Tinerii sunt coordonati de mentori care activeazã voluntar: prof. Anghelutã Cãtãlin (coordonator al echipei si al departamentului de comunicare); prof Andrei Iosub (coordoneazã departamentul de inginerie si proiectare 3D), prof. Chiriac Petricã Clement, managerul firmei Fluxinternet (coordonatorul departamentului de programare). Costurile necesare proiectului sunt acoperite din donatii. Mult succes inorogilor la toate competitile la care vor participa!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.