Echipaj medical atacat cu sãbii, bâte si cutite, la Negresti!

Ca-n Vestul Sãlbatic…

UPDATE: Politistii au identificat si adus la audieri trei barbati cu varste intre 18 si 37 de ani, pe numele carora a fost deschis dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de amenintari, loviri si alte violente. Urmeaza ca dosarul sa fie inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui. Deocamdata, angajatii SAJ Vaslui care au fost agresati duminica seara nu au depus plangere la Politie

AGRESIVI…Doi ambulantieri care s-au deplasat la o solicitare au scãpat cu fuga, dupã ce au fost la un pas de a fi linsati de tiganii din Negresti!

LA UN PAS DE TRAGEDIE…Cu bâte, sãbii si cutite. Asa a fost întâmpinat un echipaj al Ambulantei Negresti, duminicã searã, de o familie din cartierul Schinaj. Tot scandalul a pornit de la un apel la 112. Scos din sãrite de centralista Serviciului de Urgente, care i-a cerut datele si locatia unde se aflã, capul familiei a uitat de concubina care avea nevoie de îngrijiri medicale si, ajutat de alti cinci prieteni înarmati pânã în dinti cu tot felul de arme albe, au asteptat salvarea. Nu prea înzestrat intelectual, acesta a crezut cã în ambulantã se aflã si centralista cu care vorbise la telefon. În momentul când cadrele medicale au ajuns la fata locului, scandalagii s-au nãpustit asupra lor. S-au urcat în masinã si au încercat sã-l înjunghie pe asistent. Doar o minune a fãcut ca nimeni sã nu fie omorât. De fricã, cei doi angajati ai Serviciului de Ambulantã Judetean Vaslui au luat-o la fugã pe câmpul din apropiere, abandonând masina. În încercarea de a scãpa de furia celor din Schinaj, acestia si-au pierdut papucii si ochelarii de vedere pe ulitele cartierului. Nu e prima datã când cei de pe Ambulantã sunt supusi unor astfel de agresiuni. Nu cu mult timp în urmã, o asistentã a fost luatã la bãtaie în Ursari, un alt cartier din Negresti. “De 20 de ani, de când lucrez la Serviciul de Ambulantã Judetean Vaslui, n-am întâlnit asa ceva, ca un coleg sã fie la un pas de a fi înjunghiat. Ne gândim serios sã solicitãm sprijinul Politiei de fiecare datã când mai suntem chemati în cele douã cartiere”, ne-a declarat Camelia Avãdanei, asistentã SAJ Vaslui, substatia Negresti. Politia a deschis dosar de cercetare penalã în acest caz pentru loviri si alte violente însã are o micã problemã: agresorii nu sunt de gãsit !

Dacã vrei sã te întorci cu 50 de ani în urmã cel mai bine faci o vizitã în cartierul Schinaj din orasul Negresti. Ulite de pãmânt care niciodatã nu au vãzut un metru cub de piatrã, stâlpi de pe care lipsesc cu desãvârsire sursele de iluminat si haite de 20-30 de câini care se plimbã nestingheriti printre porci scosi la pãscut iarba. Sã strãbati cartierul dintr-un capãt în altul cu masina nici nu poate fi vorba pentru cã localnicii au avut grijã sã blocheze drumurile cu zeci de bolovani de dimensiunea unei roti de Dacii. Sã lucrezi pe ambulantã si sã fii solicitat în acest cartier reprezintã, poate, provocarea vietii. Niciodatã nu stii dacã te mai întorci întreg la statie. De o astfel de provocare au avut parte doi angajati ai SAJ Vaslui, duminicã searã, în jurul orei 22:30.

Au chemat ambulanta ca sã aibã pe cine bate

Duminicã seara, la ora 22:34, un echipaj al Ambulantei Negresti a fost solicitat în cartierul Schinaj pentru a acorda îngrijiri medicale unei tinere de 16 ani, care acuza metroragie. Cel care a sunat la 112 a fost concubinul fetei, un tânãr pe nume Dumbravã, cunoscut ca un tip extrem de recalcitrant. Supãrat cã centralista de la Serviciul de Urgente 112 îi pune prea multe întrebãri legate de identitate, locul unde sã vinã masina, Dumbravã si-a pus în cap sã o pedepseascã pe aceasta. În inteligenta lui, a crezut cã odatã cu sosirea salvãrii, la fata locului va veni si centralista cu care tocmai vorbise la telefon. Tânãrul si-a chemat în ajutor cinci prieteni înarmati cu sãbii, bâte si cutite si s-au pus pe asteptat salvarea. În momentul când masina a ajuns în cartierul lor, iar asistentul se pregãtea sã acorde primul ajutor tinerei suferinde, acestia s-au nãpustit asupra cadrului medical, lovindu-l de mai multe ori. “Unde e asistenta aia cu care am vorbit la telefon ? O omor !” ar fi tipat Dumbravã la cei doi angajati SAJ Vaslui. Dându-si seama cã în masinã nu e nici o asistentã, tânãrul a scos un cutit si a sãrit sã-l înjunghie pe asistent. Cel care a împiedicat producerea unei adevãrate tragedii a fost un prieten al lui Dumbravã care l-a blocat pe agresor exact în momentul când se pregãtea de loviturã.

Angajatii SAJ Vaslui au luat-o la fugã, desculti, pe câmp

Speriati de scenele agresiunii la care au fost supusi, soferul Gabi Grâu si asistentul Cãtãlin Condurachi au abandonat ambulanta si au luat-o la fugã pe câmpul din apropiere. În timp ce fugea de agresori, asistentul si-a pierdut papucii iar soferul ochelarii de vedere. Au strãbãtut aproximativ 3 kilometri, pânã la statie. Imediat au sunat la Politie pentru a-i ajuta sã recupereze masina din cartierul Schinaj. În jurul orei 24:00, soferul de pe ambulantã si asistentul s-au întors împreunã cu oamenii legii la gospodãria lui Dumbravã. Cu toate cã au trecut prin clipe de cosmar, cei doi angajati SAJ Vaslui nu au putut trece peste suferinta tinerei si au transportat-o la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui unde i-au fost acordate îngrijirile medicale de care avea nevoie. Pe patul spitalului a ajuns si asistentul Cãtãlin Condurachi, cu tensiunea 23. Politistii rãmasi la locul faptei nu i-au mai gãsit pe agresori.

O asistentã trebuia sã fie de serviciu în ziua respectivã

Ziua de duminicã se putea încheia si mai prost pentru Serviciul de Ambulantã Judetean si asta pentru cã în locul lui Cãtãlin Condurachi trebuia sã fie o asistentã. “Era tura lui, dar l-am rugat sã mã lase pe mine. Nu am mai fãcut schimbul pentru cã eu mi-am uitat telefonul acasã. În momentul când s-a fãcut ultima solicitare la ambulantã, Cãtãlin m-a sunat pe mine sã mã duc. Pentru cã nu am putut sã-i rãspund, s-a dus el. Nici nu vreau sã-mi imaginez ce s-ar fi întâmplat dacã mã duceam eu la cazul acela de la Schinaj. Probabil tânãrul acela credea cã eu sunt operatorul cu care a vorbit la telefon iar acum nu mai eram în viatã. Noi, ambulantierii, mai avem un Dumnezeu al nostru, care ne mai ocroteste de cele rele. Fãrã dar si poate faptul cã mi-am uitat telefonul acasã mi-a salvat viata”, ne-a declarat asistenta care trebuia sã facã de serviciu în locul lui Cãtãlin Condurachi.

“De 20 de ani, de când lucrez la Serviciul de Ambulantã, n-am mai întâlnit asa ceva”

Prin multe au trecut angajatii SAJ Vaslui de-a lungul timpului si multe au avut de suferit, dar întâmplarea din cartierul Schinaj i-a marcat pe toti. “Duminicã noaptea am avut apel fals de la Bãbusa, un sat dincolo de Bãcesti, cu o gravidã. S-a dus masina aproape 60 de kilometri degeaba. Probabil centralista i-a cerut acestui tânãr mai multe informatii, nu-mi pot da seama. Oricum, în 20 de ani de când lucrez pe ambulantã n-am mai întâlnit asa ceva. Ca niste tineri aflati în stare de ebrietate sã sarã cu cutitul la colegii nostri. Mai avem o colegã care a fost bãtutã într-un alt cartier din Negresti, Ursari. A primit o palmã de a cãzut din picioare. Am mai fost agresati, dar în halul ãsta, nu. Munca pe care noi o facem nu ne permite sã refuzãm niciun caz. E trist cã pe noi nu ne apãrã nimeni. Nu stim niciodatã de unde ne putem trezi cu o piatrã în cap, cu un pumn în fatã. Ne gândim serios ca de acum sã apelãm la ajutorul Politiei de fiecare datã când suntem solicitati în acel cartier, Schinaj” ne-a declarat Camelia Avãdanei, asistentã SAJ Vaslui, substatia Negresti.

Agresorii nu sunt de gãsit

Politia a deschis un dosar de cercetare penalã în acest caz. “Personalul ambulantei a solicitat sprijin pentru protectie. Ambulantierul de 52 de ani ar fi fost lovit de o persoanã necunoscutã. La fata locului s-a deplasat o patrulã formatã din politisti de la Ordine Publicã si jandarmi. Ei n-au mai gãsit agresorii. În prezent se fac cercetãri, existã un cerc de suspecti. A fost deschis dosar penal pentru loviri si alte violente” ne-a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ