0.1 C
Vaslui
01-dec.-2022

Echipament medical de peste douã milioane de euro, pentru Ambulatoriul Spitalului Judetean Vaslui

- Advertisement -

DEMERSURI… Continuã investitiile la SJU Vaslui dupã ce presedintele CJ Vaslui a bãtut palma cu Agentia pentru Dezvoltare Regionalã Nord-Est pentru un contract de 10,3 milioane de lei

VESTI BUNE… Vasluiul va avea un ambulatoriu modern, care va functiona în curtea Spitalului Judetean de Urgentã. Cu peste 2 milioane de euro se va cumpãra aparaturã de ultimã generatie care va conduce la crearea unei infrastructuri propice desfãsurãrii actului medical la standarde ridicate, fãcând posibilã stabilirea unui diagnostic precis si a unui tratament adecvat. Aceste investitii vor scãdea, totodatã, si numãrul pacientilor redirectionati cãtre alte spitale.

Vinerea trecutã, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionalã Nord-Est, directorul general, Vasile Asandei, si presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu au semnat contractul de finantare pentru proiectul „Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui”, depus în luna septembrie 2018 de Consiliul Judetean Vaslui, în parteneriat cu Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, în cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 8 – „Dezvoltarea infrastructurii sanitare si sociale”, Prioritatea de investitii 8.1 – „Investitii în infrastructurile sanitare si sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel national, regional si local, reducând inegalitãtile în ceea ce priveste starea de sãnãtate si promovând incluziunea socialã prin îmbunãtãtirea accesului la serviciile sociale, culturale si de recreere, precum si trecerea de la serviciile institutionale la serviciile prestate de comunitãti”.

Contract în valoare de peste 2 milioane de euro

Finantarea pe care Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui urmeazã sã o primeascã este în valoare de 10.360.254,16 lei, din care 10.153.049,08 lei este finantarea nerambursabilã si 207.205,08 lei este contributia proprie. Cu acesti bani se vor dota 23 de cabinete medicale din structura Ambulatoriului Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui cu un numãr de 197 echipamente medicale.
Principalii beneficiari ai proiectului vor fi cei peste 67.000 pacienti care sunt consultati anual în cadrul Ambulatoriului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.