spot_imgspot_img
spot_img
-0.7 C
Vaslui
08-dec.-2023

Echipamente IT și software de mii de euro pentru școli din cinci localități vasluiene

- Advertisement -
IMPLICARE… Școliile din localitățile Dumești, Poienești, Grivița, Ivănești și Ursoaia fac parte, alături de alte zece școli din Dolj, Iași și Vâlcea, din proiectul „Brighter Futures – A chance for a better tomorrow”.

DONAȚII… Cinci școli din mediul rural vasluian au fost dotate cu echipamente IT și software de mii de euro. Este vorba despre cele din localitățile Dumești, Poienești, Grivița, Ivănești și Ursoaia, care au fost incluse, alături de alte zece școli din Dolj, Iași și Vâlcea, în proiectul „Brighter Futures – A chance for a better tomorrow”. Toate unitățile de învățământ au primit calculatoare, imprimante, programe software și echipamente de rețelistică, întreaga investiție ridicând-se, în total, la peste 80.000 de euro.

Proiectul este impmplementat de Fundația Vodafone România, World Vision România și Technology_VOIS România. Obiectivul proiectului a fost digitalizarea unităților de învățământ din comunități rurale defavorizate prin dotarea lor cu echipamente IT și resurse educaționale, dar și furnizarea de educație non-formală sub formă de sesiuni de orientare în carieră și dezvoltare de abilități, susținute de 60 de voluntari Technology_VOIS pe teme precum tehnologia informației, managementul timpului, managementul conflictului, educație financiară și importanța educației. La cele 30 de sesiuni au participat peste 300 de elevi și profesori. În cadrul aceluiași proiect, școlile au beneficiat și de donații de cărți (manuale și beletristică), dar și de truse medicale și truse de igienă conținând măști, dezinfectante și mănuși de unică folosință.

Angajații Technology_VOIS, implicați în activități de voluntariat precum renovarea sălilor de clasă

Proiectul a fost implementat de World Vision România și Technology_VOIS România, managementul proiectului fiind asigurat de Technology_VOIS cu sprijinul Fundației Vodafone România. „Brighter Futures – A chance for a better tomorrow” este un proiect susținut anual de angajații Technology_VOIS, care se implică în activități de voluntariat precum: renovarea sălilor de clasă, recondiționări ale infrastructurilor digitale și IT din școli, susținerea sesiunilor de educație pentru tehnologie și strângerea de fonduri pentru completarea bugetelor (conferințe interne pentru angajații Technology_VOIS – „Brighter Futures Talks”, licitații de Sărbători). World Vision România este o organizație care desfășoară programe de educație, dezvoltare economică rurală, protecția copilului și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 31 de ani de prezență în România, am ajutat peste 500.000 de copii și adulți, în aproape 500 de comunități din 25 de județe.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.