spot_img
17.3 C
Vaslui
30-mai-2023

Echipamente medicale noi la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în sprijinul copiilor născuți prematur

spot_imgspot_img
- Advertisement -
PROIECT… Spitalul Județean de Urgență intenționează să achiziționeze un mixer de aer-oxigen pentru sala de nașteri și pentru sala operații cezariene, un monitor semne vitale pentru sala nașteri, un monitor semne vitale pentru sala de operații cezariene, un ventilator de transport cu FiO2 reglabil 21-100% precum și un incubator de transport.

INVESTIȚII… Vești bune pentru pacienții și cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Consiliul Județean Vaslui a aprobat, în ședința de marți, încheierea unui acord de parteneriat cu unitatea medicală privind “Dotarea cu echipamente medicale adecvate pentru îmbunătățirea programului de screening în cadrul Spitalului de Urgență Vaslui”, pentru care s-a alocat suma de 19.563,60 lei, reprezentând valoarea cheltuielilor neeligibile. Valoarea totală a proiectului este în sumă de 260.163,75 lei, bani cu care unitatea va achiziționa un mixer de aer-oxigen pentru sala de nașteri și pentru sala operații cezariene, un monitor semne vitale pentru sala nașteri, un monitor semne vitale pentru sala de operații cezariene, un ventilator de transport cu FiO2 reglabil 21-100% precum și un incubator de transport.

Ministerul Sănătății, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României pentru Componenta 12 – Sănătate, a lansat apelul de proiecte aferent finanțării secțiilor de terapie intensivă pentru nou născuți. Obiectivul general al apelului de proiecte presupune modernizarea, extinderea și furnizarea de echipamente noi pentru 25 de unități de terapie intensivă neonatală pentru pacientul critic neonatal în vederea tratamentului adecvat. La nivel național, subinvestiția va acoperi extinderea capacității infrastructurii spitalicești dedicate pacienților critici nou-născuți cu 124 de paturi suplimentare (inclusiv infrastructura și echipamentele aferente), dotarea a minim 90 de paturi existente cu aparatură medicală adecvată, precum și îmbunătățirea programului de screening (retinopatie de prematuritate, maladii congenitale de cord) prin dotarea infrastructurii existente cu aparatură medicală relevantă, achiziționarea a 12 unități mobile de terapie intensivă neonatală de grad III, construirea/amenajarea și dotarea a 8 centre regionale de training care au ca scop formarea continuă a cadrelor medicale pentru tratarea corespunzătoare a pacienților nou-născuți în stare gravă.

Spitalul Județean Vaslui, cerere de finanțare pentru Screening

În cadrul acestui apel de proiecte, Spitalul Județean de Urgență Vaslui intenționează să depună cerere de finanțare pe Componenta 4 – Screening, alocarea totală fiind de 31.085.460 lei (fără TVA), respectiv 1.282.892 lei (fără TVA) per proiect, pentru maternități, în vederea dotării cu echipamente medicale adecvate pentru îmbunătățirea programului de screening. Proiectul unității sanitare vasluiene urmărește să atragă o finanțare în cuantum de 260.163,75 lei (inclusiv TVA), din care suma de 240.600,15 lei (inclusiv TVA) reprezintă valoarea cheltuielilor eligibile și suma de 19.563,60 lei (inclusiv TVA) reprezintă valoarea cheltuielilor neeligibile. Cu acești bani, unitatea sanitară intenționează să achiziționeze un mixer de aer-oxigen pentru sala de nașteri și pentru sala operații cezariene, un monitor semne vitale pentru sala nașteri, un monitor semne vitale pentru sala de operații cezariene, un ventilator de transport cu FiO2 reglabil 21-100% precum și un incubator de transport. “Realizarea proiectului va contribui la îmbunătățirea continuă a calității actului medical și creșterea satisfacției pacienților (atât a copiilor critici, cât și a prăinților) și, de asemenea, reducerea costurilor. Acest proiect va îmbunătăți accesul la tratament al nou-născuților cu afecțiuni critice, de la 64% la 83%, ceea ce înseamnă o creștere cu 30% a numărului de bebeluși care vor avea acces la asistența medicală adecvată”, a declarat dr. Laura Ionescu, directorul medical al SJU Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.