spot_img
17 C
Vaslui
27-iul.-2024
spot_img

Echipe mixte vor verifica peste 50 de centre de bătrâni, copii și persoane cu dizabilități din județul Vaslui

- Advertisement -

MOBILIZARE… Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a dispus controale în toate centrele rezidențiale pentru vârstnici, copii și persoane cu dizabilități din județ. Verificările vin după descoperirea ororilor din “azilele groazei” de la Ilfov, unde zeci de bătrâni erau ținuți în condiții greu de imaginat, flămânzi, fără medicamente și fără îngrijire medicală.

O ședință de lucru a fost organizată, duminică, 9 iulie, la nivel central, în regim videoconferință, la care a participat și prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, alături de miniștrii de resort, secretarii de stat, conducătorii de agenții și inspectorate generale, având atribuții în gestionarea centrelor menționate mai sus. Pe lângă prefectul Onofrei, la videoconferință au participat șefii Direcției de Sănătate Publică Vaslui, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui și Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui. S-a decis constituirea unor echipe mixte care să efectueze controale în toate centrele sociale din județ. “Scopul principal al acestor acțiuni este de a evalua condițiile de îngrijire și de a verifica respectarea normelor și standardelor impuse în astfel de instituții.

În județul Vaslui există un număr de 53 de astfel de centre, dintre care 45 aparțin Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, două centre sunt deținute de Consiliul Județean, respectiv cele din Codăesti și Băcesti, iar alte șase centre sunt deținute de entități private. Le-am cerut tuturor celor implicați în această acțiune de control să manifeste maximă seriozitate și să mă informeze imediat în cazul în care constată probleme sau nereguli în centrele sociale verificate”, a declarat Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui. Echipele mixte, alcătuite din specialiști în domeniul sănătății, asistenței sociale, protecției consumatorilor, muncii și autorităților de urgență, vor efectua controale amănunțite în fiecare centru social pentru a evalua condițiile de îngrijire, respectarea normelor sanitare și de siguranță, precum și calitatea serviciilor oferite. “Este prioritar ca toate autoritățile să acționeze cu celeritate și să ofere sprijinul necesar pentru remedierea situațiilor problematice, astfel încât rezultatul final să fie un mediu sigur și adecvat pentru persoanele internate în centrele sociale”, a mai precizat reprezentantul Guvernului în județul Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Incompetenta, neprofesionalismul, mizeria umana se afla si la azilul de la Tutova . Angajatii de acolo sunt monstri cu chip de oameni . Acele femei din sat, niste analfabete, care sunt angajate acolo, isi bat joc de batrani si implicit de rudele acestora.Ceilalti angajati, zis mai rasariti, adica asistentii medicali, asistentii sociali, inclusiv directoarea traiesc intr-o indiferenta crasa .Daca intrebi ceva pe unii dintre ei, raspunsul este acelasi: eu nu stiu nimic, eu nu am fost de tura, se acopera unul pe celalalt , fara sa-si dea seama ca de fapt acolo lucreaza cu niste suflete. Persoanele care le creeaza oarece probleme sunt sedate si lasate sa zaca in incaperile reci si neprimitoare. Nu exista pic de umanitate in tot ce vezi in acea locatie .Probabil majoritatea acestor azile sunt de fapt niste case de tortura pentru oamenii aflati in suferinta.

    • Vă răspund pentru că mama mea este in acest cămin,acum 7 luni a făcut un ictus cerebrale după care a fost necesară intervenția în această unitate care sa ocupat de mama mea și acum cu ajutorul familiei,a reușit să meargă și să se bucure de viață.Personalul este puțin probabil pentru o activitate așa complexa,dar eu pot sa mulțumesc pentru îngrijirea și atenția acordată mamei.La persoane cu probleme psihice, asistență este destul de dificila ,dar va pot asigura că fac tot posibilul sa fie bine îngrijite.Eu am cerut să facă un tort și au fost foarte înțelegători și au făcut videochat sa vad cum a fost surprinsă mama de ziua ei.Nu sânt fara suflet persoanele care au în îngrijire bătrâni, este foarte greu sa îngrijești probleme psihice.Imi pare nespus de râu că ați întâmpinat probleme.

      • Din cele relatate se vede ca stiti multe amanunte din interiorul acestei institutii . Nu pareti a fi un simplu apartinator . Pentru un simplu apartinator nu cred ca stiti dumneavoastra ce se intampla cu toti bolnavii, pe categorii de boli, cum se comporta personalul de acolo. Eu ce am scris, am scris in cunostinta de cauza .De unde si pana unde imi dati dvs asigurari ca personalul face tot ce este posibil ca sa fie bine ingrijite? Dvs stati si monitorizati activitatea zilnica a angajatilor? Nu le mai luati apararea pentru ca nu merita !

  2. Toate sunt la fel , chiar mai rău …..LAGĂRE ,PUȘCĂRII ……. echipe de borfași și ticăloși vor verifica aceste cămine de bătrăni .

  3. Sa se facă controale și la Rasesti la Ghermanesti sa vedeți cate alimente se fura și la bolnavi le da doar câteva firmituri.
    Culmea este că tot bolnavii cară lăzile cu alimente la portbagajul celor angajați când pleacă acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.