spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

EDITORIAL | De ce vă lăsați păcăliți de infractori?

- Advertisement -
Gelu Irimia

E atât se simplu să vezi ce a promis acum patru ani un candidat și să vezi ce a realizat. Am adus în atenție ieri cazul Dan Marian și am găsit pe pagina personală de facebook, videoclipurile de acum patru ani în care promitea să rupă norii și să aducă belșug nemăsurat în județ. Am mai găsit, printre promisiuni, și o declarație în care mărturisea cu recunoștință că “a avut multe de învățat de la Dumitru Buzatu”. Același Buzatu, pe care l-a făcut albie de porci ani la rând. De unde această schimbare de viziune? Sigur, Dan Marian nu are sindromul bipolar și resorturile trecerii de la o stare politică la alta ține strict de interesul personal. Și nici măcar nu e singurul. Cazurile Braniște și Boroș sunt de notorietate. Plus alți primărei și primărițe drăguțe din zona noroioasă a județului. Nu e exclus ca mulți dintre acești migratori penibili chiar să câștige alegerile, în ciuda tuturor evidențelor care demonstrează că sunt niște impostori care nu mai au ce căuta în politică ! Dar cine să-i alunge? Mulți dintre alegători nu au o minimă educație politică, nu au informații și, cel mai rău, nu și le doresc pentru că sunt dominați de sentimentul că sunt atoateștiutori și nu mai au nimic de învățat. Democrația nu înseamnă doar să votezi, ci și să îl analizezi pe cel votat și să-l tragi la răspundere. Problema este că cei mai implicați în politică, excluzând candidații, sunt cei care au de profitat în urma unor alegeri, asta dacă favoritul lor este declarat câștigător. Sunt genul de căței și de “comentaci” care atacă virulent pe oricine se leagă de favoritul lor. În această lume a “comentacilor”, nu există adevăr sau minciună, bine sau rău, ci doar isterie, invective și un potpuriu de înjurături tradiționale sau mai moderne. Așa că oamenii normali la cap se țin deoparte de politică și asta e o altă mare problemă pentru că, dacă toți am vota oameni precum Buzatu, n-ar fi câștigat niciodată la Vaslui. Sintagma cu toți sunt la fel, aplicată în politică, ne-a adus aici. Nu sunt toți la fel. Trebuie să existe măcar unul mai puțin hoț și mincinos. Sau măcar aplicați sistemul eliminării și evitați să votați pe cei despre care știți sigur că sunt mincinoși. Doar așa vom putea scăpa de caracatița care a umplut administrația și politica din județ, de infractori, incompetenți de toți semi-analfabeții care colcăie prin birouri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. -ul a descoperit cat de normal ii poti cumpara mereu pe alegatori -dandu-le bani si functii de pomana, adica fara munca si merit. In Vasluiul sarac e tare usor sa obtii asta. Dar ce fac oamenii valorosi si tinerii, de ce nu le pasa?

  2. La Vaslui multi alegători zic asa , Partidul mi-a dat de munca , daca vine altu mă da afara 🫣 atât te prosti sunt majoritatea bugetarilor și nu numai.

    • Articolul este despre mizerabili mincinosi care ajung la putere desi sunt niste infractori nu despre cum isi conduce Tataru partidul ..cui nu ii place Pnl exista sosoaca exista aur ..partida rromilor .. udmr nu au decat sa isi aleaga ce partid doresc. Deocamdata este de laudat modul in care Tataru a ales sa faca campanie , discret , fara sa forteze opulent bugete fara sa ” fure” de la saraci si sa imparta cu bogatii.. fara benere din 2 in 2 metri fara mici electorali de care ne este scarba . Un mare BRAVO pentru pnl din acest punct de vedere !!!

  3. Nu stiu ce pregatire aveti domnule ziarist de va permiteti sa analizati activitatea unor oameni, fara a mentiona sistemul de valori la care va raportati, si sa maculati imaginea unor oameni, fara ca sa fi mers macar o singura data in comunitatile pe care le conduc pentru a afla parerea lor. Pareti a fi la fel de habarnist ca deontologul CTP ori ca „eruditul” George Simion care critica orice si pe oricine fara insa a propune si solutii.
    PS De curiozitate cand criticati primarii sau sefii de institutii care au plecat de la un partid la altul va referiti si la cei nou veniti la PNL? Sau aia au ales loc linistit, loc cu verdeata de unde a disparut toata durerea si instristarea ? Adica sunt ingeri in Paradis si stau de-a drepta tatalui pamantesc Nelu si a paznicului imparatiei sale prefectul Olio Frei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.