spot_img
27.3 C
Vaslui
16-iul.-2024
spot_img

EDITORIAL | Gadjo dilo!

- Advertisement -

De Gelu Irimia

Am avut onoarea de a reîntâlni și de a purta discuții cu un lider remarcabil – președintele Consiliului Județean Vaslui, domnul Dumitru Buzatu. A fost o întâlnire deosebită, cu un lider dedicat progresului și un adevărat prieten al minorității rome. Implicarea sa și sprijinul pentru etnia romă sunt un adevărat model pentru clasa politică. Împreună ne dorim o comunitate mai unită și cu oportunități egale pentru toți cetățenii”, Iulian Paraschiv

Domnul Iulian Paraschiv, din gândirea căruia, mi-am permis să citez, este președintele Agenției Naționale pentru Romi. Acest domn a vizitat județul Vaslui la sfârșitul săptămânii trecute și din câte se poate observa a rămas cu o impresie covârșitor pozitivă despre minunatul conducător al județului Vaslui. Cel puțin din perspectiva relației minunate, pe care acest „lider dedicat progresului” o are cu etnia romă. Nu vreau să-l contrazic pe domnul președinte, deși am văzut, recent, o scenă cu domnul Buzatu, pe care cu greu aș putea să o integrez la capitolul „prieten al minorității rome”. Altfel spus, un repezentant al minorității în cauză îl tot agasa în Centrul Civic pe domnul Buzatu cu o cerere ambiguă, iar acest „adevărat prieten al comunității rome” a avut o reacție isteric-agresivă, ceva de genul: marș de aici că mă deranjezi!”. Se întâmpla asta doar cu o zi înainte ca domnul Paraschiv să aibă acea întâlnire de lucru care a generat, mai apoi, descrierea orgasmatic-administrativă. Tocmai se deschidea, la modul oficial,  Paranghelia din Străbuni iar domnul Buzatu umbla foarte mândru alături de cățelul de curte preferat, savurând acest moment de realizare și autosatisfacere personală. Cum să nu fie deranjant, în acest context, minoritarul cu nevoile lui egoiste? Este evident că reacția nepotrivită a domnului Buzatu nu are nici o legătură cu trainica sa prietenie cu comunitatea romă. Pentru că el, în sinea sa politică, a învățat cel puțin o lecție de la legendarul primar Victor Cristea: un rom egal un vot! Și, da, domnul Buzatu este un foarte bun prieten al celor care îl votează!

Revenim, la vizitatorul entuziastmat, adică președintele Agenției Naționale pentru Romi. Fără să fac cercetări amănunțite pot să ghicesc că rolul său în Guvernul României este să îmbunătățească nivelul de trai al etniei pe care o reprezintă și să lupte cu discriminarea, absolul reală și dureroasă! De aceea mă gândesc că, dacă vii în județul Vaslui doar ca să dai o limbă artistică și să produci două spectacole de teatru pentru copii, asta nu rezolvă absolut nimic!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. „Mars de aici, că mă deranjezi” este un dicton progresist. De la un animal căruia îi spui marș și până la o formă de inteligență căreia ii spui că mă deranjezi, este un progres. :)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.