spot_img
spot_imgspot_img
13 C
Vaslui
21-mai-2024

EDITORIAL | JUSTIȚIE CHIOARĂ: Buzatu poate dormi în patul lui!

- Advertisement -
Gelu Irimia

În România se tergiversează nepermis de mult. Aici, în schimb, din acest punct de vedere, sistemul este mult mai eficient. Dacă cineva încearcă să tergiverseze procesul, va fi penalizat”, Emil Mihai Lixandru, procuror român care activează în Anglia.

O geantă burdușită de bani și șapte luni de arest decent. Restul e istorie și încă o dezamăgire pentru ceea ce înseamnă justiția românească. Nu e vina magistraților, ci a legislației incredibil de binevoitoare cu corupții și oricare alt infractor care dispune de fonduri care să-i asigure protecția și să-l țină departe de gratii. Nu o spun eu, ci un profesionist, unul dintre puținii procurori români care profesează în Anglia și pe care l-am intervievat . Acesta a avut ocazia să compare cele două sisteme juridice și să ajungă la concluzia că în România legislația mai mult protejează infractorii, decât îi penalizează. În cazul lui Buzatu se poate vorbi de încă un exemplu elocvent. Și nu e vorba de faptul că în urma unui denunț, Buzatu a primit o clemență temporară și a fost lăsat acasă sau “arest la domiciliu”, în termeni care se vor duri. Ar fi fost poate puțin dur pentru Buzatu dacă domiciliul său ar fi fost o garsonieră amărâtă, dar la moșia sa grandioasă, cu greu se poate folosi termenul arest. Teoretic, asta nu schimbă nimic, pentru că acesta va fi judecat în continuare și condamnat! Oare? Buzatu are deja o vârstă onorabilă și câteva boli strategice. Ce le rămâne de făcut acum scumpilor avocați este să tergiverseze judecata până la Sfântul Așteaptă. Și o vor face pentru că legislația le permite să amâne o eventuală condamnare până când Buzatu va fi destul de bătrân, bolnav și senil ca să poată fi încarcerat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

17 COMENTARII

 1. Gata cu puscaria. Nea Mitica Buzatu iar este la butoanele partidului.
  Deputatul Popica și primarul Pavăl își pot lua adios de la parlamentare, iar Braniste dacă nu-i pupa mâna așa cum a făcut Boroș nu ajunge primar.

  • Cine crezi ca-l mai asculta pe rapanosul asta?
   Daca esti PSD-ist cum zici pe aici stii doar ca odata cazute capetele sefilor raman acolo jos.
   Ai exemple :Nastase,Ponta,Dragnea,Geoana,etc.
   Singurul caruia nu i-a ramas capul jos a fost Nea Nelu dar asta a fost si este unic.
   Salut!

 2. Crapati acu de ciuda, nu? Sa crapati! Si sa sufere familiile voastre exact cat au suferit si familiile celor terfeliti de voi in ziar! Aveti grija si la copii… Pacatele parintilor…

  • Cel care te-a furat 30 de ani, cel care ti-a alungat copiii peste hotare, cel care te-a ținut în sărăcie și în subdezvoltare, cel care ti-a ucis orice speranța de mai bine, a fost eliberat după ce a fost prin cu o șpagă de nu câștigi tu toată viata!
   Tu poți sa deschizi șampania, noi, ăștia mai sănătoși la cap, nu avem motive de a sărbători!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.