UPDATE! Cazul pisicii maltratate nu e “din Vaslui”. Polițiștii i-au găsit pe vinovați

Postarea vasluiencei a traumatizat iubitorii de animale și speră ca femeia să nu rămână nepedepsită

UPDATE… În urma cercetărilor efectuate în ultimele ore, s-a stabilit că video-ul cu pisica maltratată a fost făcut în județul Olt, persoana care a filmat neavând nicio legătură cu județul Vaslui. “În urma verificărilor efectuate în cauză, a fost identificată persoana care ar fi postat, pe rețeaua de socializare, materialul video. S-a stabilit că este vorba despre o femeie, în vârstă de 34 de ani, domiciliată într-o localitate din județul Olt. Materialul video ar fi fost filmat într-o gospodărie din aceeași localitate, în cursul zilei de ieri. Verificările urmează a fi continuate de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea stabilirii situației de fapt și dispunerea măsurilor legale”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

GROAZĂ… Sute de vasluieni s-au uitat neputincioși la imaginile în care un copil aruncă un pui de pisică în gura unui câine, trăgând-o de coadă, ca pe o jucărie. Mama acestuia este cea care a filmat toată scena, distrată de isprava copilului. Ba mai mult, oribila întâmplare a fost însoțită de un cântecel pentru copii intitulat “Tra la la, pisicuța mea”, dar și de o descriere în care râde cu lacrimi. Internauții au sesizat imediat Protecția Animalelor și Poliția, iar la scurt timp a fost inițiată și o petiție împotriva sa. Ulterior, femeia a șters postarea, neimaginându-și că va stârni un așa val de reacții negative. În acest moment nu se cunoaște starea pisicii, însă oamenii care au văzut postarea sunt convinși că o așa mamă reprezintă categoric un pericol până și pentru propriul copil.

Imaginile postate de vasluiancă au traumatizat o întreagă comunitate, faptele acesteia ajungând în atenția întregii țări. Revoltați, oamenii speră ca femeia să nu scape nepedepsită, chiar dacă aceasta a șters postarea. Iubitorii de animale au distribuit cu sutele postarea în care pisica este maltratată de copil, sub privirile mamei barbare care se bucura de moment. “Doamne ferește, femeia asta merită să fie pedepsită! Nu știu ce inimă de piatră poate avea. Cu siguranță are probleme cu capul. Ar merita să stea cîțiva ani în pușcărie, să se învețe minte, a scris o vasluiancă îngrozită de ce a văzut. Un alt vasluian ridică un semn de întrebare asupra pericolului la care este expusă în continuare pisica, în cazul în care aceasta mai trăiește: “și-a șters postarea, dar “tra la la”, avem probleme. E vorba de un video șters deja, pisica e reală, “mămica” râde și cântă “tra la la, pisicuța mea”, copilul e entuziasmat… Vreau să iau pisica de acolo. Trebuie salvată neapărat. Nu murise, conform imaginilor video, însă nu cunosc starea actuală a pisicii. Am sesizat deja Protecția Copilului și Poliția din Vaslui. Acest specimen reprezintă un pericol inclusiv pentru propriul copil”.

Polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor au intrat pe fir

Imaginile cu pisica maltratată au ajuns și în atenția polițiștilor vasluieni, care fac verificări în acest caz. Iată ce a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. În urma apariției în spațiul public, pe o rețea de socializare, a unor imagini, în care este prezentată o pisică ce pare a fi vatamată, Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui este abilitat să comunice următoarele: În cursul zilei de ieri, 19 aprilie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui s-au sesizat și efectuează verificări, pentru stabilirea imprejurărilor în care s-a produs evenimentul, urmand a fi luate măsurile legale.
6 COMENTARII

 1. Sper ca nu va scăpa doar cu o.amendă modică. Asta ar insemna că dacă plătești poți să faci orice cu un animal
  . Oricum ; legea e prea blanda si nici asa nu prea se aplica. Dacă ar fi legi aspre si s-ar aplica , fără excepție, doar asa s-ar teme sa chinuie animalele. Acum cea mai mare amebdă e de 1000 de lei. Suma de nimic ptr cine are bani ( pare o gluma proastă).. Si inchisoare de la 3 luni la un an. Nu a fost nimeni condamnat indiferent de cata cruzime a dat dovada. DAR CEL MAI IMPORTANT E ; UNDE E PISICUȚA ACUM ? MAI TRĂIESTE ? DACA DA , TREBUIE SALVATA

 2. Este din Vaslui parașuta. A lucrat la un coafor de lângă Piața Vidin. A fost recunoscută de multe persoane. Este mutată în Olt, dar din păcate, e din Vaslui.

 3. S-a băgat VASLUI la înaintare pt că este brand de făcut haz.
  acuma că din Olt cazul, gata s-a dus hazul! Faptele s-au prescris!

  acuma nu tre să ne atacăm nici noi aiurea! Stați calmi! Faza cea mai ok ar fi aia în care brandul ăsta infam să-l dăm în favoarea noastră, să facem noi mișto, să băgăm o prezumție de regiune aidoma cu rușii din Transnistria, mă rog un kkt cu bici din care să reiasă că Ferentariul și bucurreștenii au mâinile curate, ceva de genu. GEN

 4. Sa dai matza afara din casa, cand se urca pe masa, ar fi de inteles.
  Dar sa admiri cum bietul animalut se chinuie in gura cainelui, si sa incurajezi copilul sa faca asta, tine de dementa.
  La Obregia cu femeia asta!

 5. De mici unii sunt cruzi, tirani, habar nu au de educație, milă, îngrijirea animalelor! Când un copil de genul acesta, este produsul unei imbecile fără suflet, la ce să vă așteptați?? Există lege, să fie aplicată!

LĂSAȚI UN MESAJ